Leon schreef:
do 08 dec, 2022 20:28
sjefke schreef:
do 08 dec, 2022 20:17
In Umbrie niets van gemerkt, er zijn aardig wat wegen van nergens naar nergens aangelegd met Europees geld. (grote borden daarover). Wat je daaraan hebt, kan ik niet beoordelen.
Dat auto's hard kunnen rijden.
Gelukkig waren die er ook niet.
In Umbrie niets van gemerkt, er zijn aardig wat wegen van nergens naar nergens aangelegd met Europees geld. (grote borden daarover). Wat je daaraan hebt, kan ik niet beoordelen.
Na het plakken, meteen binnenband monteren en met max spanning oppompen. Velglint wordt dan met enorme kracht vastgeplakt in de velg. Zoals bekend: de kracht waarmee lijm wordt aangebracht is belangrijker dan de duur van het aandrukken.
Zeker goed aandrukken. Velg tevoren met wasbenzine grondig ontvetten.
Ik vraag me eigenlijk nog steeds een beetje af hoe je nou het juiste velglint kiest. Moet het precies de goede maat zijn, qua breedte, of komt het niet op een millimeter? En wanneer kies je voor plak en wanneer niet? Het komt niet op één mm, maar te breed, 21 mm in een 19 mm brede velg of 15mm in d...
sorry.....
Yellow tape, 19mm breed. Heel dun, plakt goed en verschuift niet.
Advies zou zijn om wat vaker gewoon een fietsenwinkel binnen te lopen. Zo blijft je op de hoogte van de ontwikkelingen.
Leon schreef:
ma 28 nov, 2022 20:40
martijhospers, de vragensteller, had het toch over een 3x? Dan is 18t niet veel.
Hij had het over deze: https://bike.shimano.com/nl-NL/product/ ... 000-3.html
22, 32, 40
Is dat zo? ik gebruik altijd de volledige notatie.
Dan vergeet mijn commentaar.
Volgens mij bestaat een Deore crank met 40/22t bladen niet en zoals boven al gezegd mijn (zelf samengestelde) 40/22 crank werkte niet. Vooral het grote relatieve verschil van 18t leidt tot vallende kettingen. 50/32t is ook 18t verschil, maar relatief veel kleiner .
martijnhospers schreef:
zo 27 nov, 2022 15:43
Mijn idee is nu om 3x10 groep te gebruiken met een 40-22t crankset en
Dat heb ik ook eens geprobeerd. Vanuit die ervaring kan ik je garanderen dat de ketting er geregeld afvalt, en dan liefst tussen crank en frame. Niet doen dus. Niet getest, maar wellicht wel werkend: 40/24t.
foutje....
Ja, want de scherpe rand van het grotere ventielgat zal uiteindelijik (soms duurt dat niet echt lang) de binnenband rond het smallere ventiel kapot snijden. Ik gebruik die methode (voorzover nodig) op al mijn fietsen al meer dan 10 jaar.
Nee, je moet de binnenband beschermen. Over het ventiel voordat je de binnenband monteert. Ik gebruik bij voorkeur een stukje Velox velglint, maar een stukje dikkere stof uit de naaidoos werkt ook. Ik gebruik uitsluitend presta (franse) ventielen, die hollandse (dunlop) ventielen vind ik waardeloos....
Zowat alle zadelpennen zijn inmiddels van het twee-bouten systeem.
Als je je ventielgat kleiner wil maken dan zou je deze kunnen gebruiken: https://www.derks-wielersport.nl/mavic-onderdelen/mavic-ventielgat-verkleiner-65-85mm-per-stuk.html Een ventielgat verkleiner…nooit eerder van gehoord. Veel geleerd de afgelopen tijd! Thanks!! Al kost het bijna niks: goedkoper...
volgens mij passen alle (?) blokjes hierin, mijn ervaring: BBB blokjes en van Jagwire. Shimano moet je mijden.
Nee, dat zijn racefietsremmen. Remhoeven. Je hebt v-brakes. Daar is daar ook mogellijk, maar de onderdelen zijn anders. Je kunt het versleten blokje uitschuiven, nadat je het krammetje hebt verwijderd met buigtangetje.
Bedoel je dat je losse blokjes wil?
Ook voor V-brakes zijn die verkrijgbaar. Maar remhoeven voor racers passen niet:
Zoals: https://www.bike-components.de/de/Kool- ... ake-p8399/
Maar dan moet je toch eerst complete sets kopen van remschoenen en losse blokjes.