Mooi filmpje! Zo te zien een erg mooie en uitdagende tocht. Ik zet hem op mijn verlanglijstje!
Met een voornaaf uit een oud voorwiel kun je de vork versterken. Verder is het verstanding het wiel met tape/tiewraps aan de fiets vast te binden binden, zodat hij niet gaat rondstuiteren in de doos. Succes!
Mooi! Deze ga ik volgen. Heb je al een idee hoe je hem gaat opbouwen?
Heel mooi, daar ga je veel plezier van hebben!
Ha daulagari, het zwaarste verzet is 34*11, waarmee je tot bijna 40 km per uur mee kunt trappen. Ik ga de komende tijd eens kijken hoe het bevalt, een groter voorblad kan altijd nog.
Mijn Surly in de huidige setup met 1x11 versnellingen, Sq lab stuur, Schwalbe Allmotion banden en Tubus (achter) en surly (voor) dragers. Na 3 jaar nog steeds heel blij met deze fiets!

Afbeelding
Dank voor de tips, het leesvoer en de mooie plaatjes! Eerste stap is om een keer een Awol in het echt te gaan bekijken. Ik ga even op zoek naar een Specialized-specialist.
Soms gaat het kriebelen en heb je ineens het idee om een droomfiets op te bouwen. De Specialized Awol Expert frameset leent zich voor een opbouw met Rohloffnaaf. Ik vind de Awol erg mooi op de foto's. En de Reynolds 725 buizen lijken een veelbelovende basis. Maar ik heb er nog nooit een in het echt ...
@Stadjer, wat een fiets! Erg fraai. Ik kende dit merk nog niet. Kun je iets vertellen over hoe je hier terecht bent gekomen, of dit een off-the-shelf fiets is of meer custom, etc. Ben benieuwd!
Een 28 inch binnenband krijg je ook in een 26 inch buitenband! Als je min of meer voor dezelfde breedte kiest werkt dat zonder problemen.
https://www.sjscycles.co.uk/luggage/0-a ... tre-black/

480 gram voor het paar (32 liter) ook goed?
hoe vast moeten we een cassette aandraaien op het wiel? als de pedalen meedraaien naar achtren bij het achteruit draaien van het wiel, is het dan iets te strak? of heeft dat een andere oorzaak. Dat de pedalen meedraaien naar achter als je het wiel naar achter draait, is normaal. Het hangt ermee sam...
Natuurlijk bestaat een dergelijke vork wel. Er is van alles te krijgen en echt niet alleen als maatwerk. Waarom grijp je dit niet aan om over te stappen op ahead? Breng je je fiets ineens bij de tijd. Een balhoofdsetje en stuurpen kosten ook de wereld niet.
Even fast forward in dit project. De fiets is klaar en heeft al een paar honderd kilometer achter de rug. De berijdster is tevreden en ik ook! Deze zomer gaat ie mee naar Noorwegen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Orde van grootte: tientjes. Misschien richting de 100 euro als iemand hem echt graag zou willen hebben.
Een andere optie is het tappen van Italiaanse draad. Een goede fietsenmaker kan dit voor je doen. Italiaanse draad heeft een iets grotere diameter, waardoor het in veel gevallen wel lukt.
Het is nog even wachten op de wielset, maar vandaag ben ik toch maar begonnen met de montage. Als eerste het balhoofd in het frame geperst. Het is een simpele Ritchey met industrielagers. Uiteraard alles dik insmeren met montagevet. Beter te veel dan te weinig ;) http://i66.tinypic.com/10ic74j.jpg D...
Dank! Ennuh, 5 inch banden valt voor ons gebruik nog even onder de categorie poespas 8)
Wat een droomfiets. Hoop deze santos snel ergens in het echt te kunnen bekijken. Afgezien van alle superelatieven zou ik wel graag wat echte info willen zien om de lovende woorden te onderbouwen. Welke bandbreedte gebruiken jullie? En welke velgbreedte zet santos er op? Hoe 'fat' kun je gaan? Wat zi...