Ik vind het geen gekke gebruikssporen op een fiets met 17k op de teller. Als bescherming kun je 3M helicoptertape overwegen, volledig doorzichtig, UV ongevoelig en slagvast. Verkrijgbaar oa op Ebay in diverse breedtes.
Daar is niet veel keus in, ik ben zelf 1.95cm en daar is het aanbod al magertjes voor. Welke stack/reach zoekt hij?
Zelfbouw? Het gravelframe dat PlanetX gebruikt (en ook Ridley en nog een paar) is voor ca $650 te krijgen incl 1 kleur en verzendkosten. Het is dan nog steeds een uitdaging om binnen €2000 te blijven, maar niet onmogelijk met wat bestaande onderdelen. Moet je wel alles zelf willen/kunnen doen.
Wij hebben bij 2 trips de OpenStreetMaps op de Garmin gezet, geen issues tegengekomen mbt detail of betrouwbaarheid.
dvdh80 schreef:
di 23 jun, 2020 10:44
Om een ligstuur te monteren heb je een horizontaal stukje stuur nodig, eigenlijk 2 bevestigingspunten op ongeveer 20-25 cm van elkaar.
Hierop aanvullend, ligsturen van Syntace hebben een smallere "footprint", misschien is dat een suggestie.
Polling schreef:
di 16 jun, 2020 07:52
Ome Gerrit heeft geen beschadigingen. Hij heeft littekens.
Haha, zo is het precies.
Ik heb ooit mijn stalen randonneur opnieuw laten opbouwen en kreeg de vraag of het frame ook overgespoten moest worden. Ze dachten al van niet en inderdaad juist mooi zo gelaten tot en met het kleine deukje in de bovenbuis.
Ome Gerrit hier. Ik heb een 3x10 setup op de randonneur, niet 3x9. Er zit wel een 9s component op (de MTB achterderailleur) omdat die compatible is met 10s STI. Zou de eerder genoemde 9s SLX derailleur ook moeten werken? Of is dit gewoon een kwestie van proberen? Dan ga ik op zoek naar een paar 105...
Ome Gerrit hier. Ik heb een 3x10 setup op de randonneur, niet 3x9. Er zit wel een 9s component op (de MTB achterderailleur) omdat die compatible is met 10s STI. Als je zeker wilt zijn dat de voorderailleur combineert met STI dan zou je de bij de STI horende road triple voorderailleur kunnen gebruike...
Is een minder dure nieuwe versie een optie die bij de leeftijd van de fiets past? Ik weet zo niet direct of dit qua compatibiliteit kan. Vaak wel (mits 11s) maar dan wil je meestal ook de andere STI vervangen omdat de look&feel van de diverse Shimano series nogal kan verschillen en dan lopen de...
Ik zou MP even in de gaten houden, daar komen ze nog wel eens voorbij.
Niet precies wat je zoekt, maar de Gedore 13x15 (series 895) is 65g en 15cm.Afbeelding
Dan gooi ik toch liever een 8x10 en een 13x15 in de tas. Gedore heeft ze in compacte uitgave.
Bedenk ook, liever een ligstuur dat vast zit met een kras dan een ligstuur dat naar beneden klapt bij de eerste verkeersdrempel.
Ik zou het dan eerder proberen vanaf je vertrek accomodatie naar je accomodatie in Bangkok. Jaren geleden hebben wij het zo gedaan in Maleisie, de eigenaar regelde het graag voor ons.
Shadow schreef:
ma 23 sep, 2019 13:09
Maar dat is een Deore (=mtb) derailleur, dat gaat niet met race shifters helaasch :|
9v MTB zoeken, gaat met 10v STI. Wel normale model pakken, geen shadow oid, maar die worden ook zeldzaam.
Juist daarom.
Afgelopen reis in Yunnan heb ik deze USB lampjes gebruikt: Magicshine Seemee 60, op diverse plekken online te koop. Goede gebruiksduur, meerdere standen inclusief chinese kermisstand. Fel, uitstekende zichtbaarheid. Afbeelding
En ik zou die nokken ook zeker laten zitten, als je met STI naar Verweggistan gaat dan kun je in geval van pech aan je versteller altijd nog met een frictiebuiscommandeur iets werkends bouwen. Die commandeur zit bij mij standaard in de tas bij verre reizen.
Of Park Tool CN-10 maar dan zit je al wel aan 30 euro.