Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Kampeerweekend van 26-28 augustus - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Kampeerweekend van 26-28 augustus

Het weer wordt prima, met vrijdagavond een prachtige sterrenhemel. Als sterren aan de hemel staan................Ik laat mijn waterscooter maar thuis.

Bert, neem jij de lucifers mee voor het kampvuur, en de flessen met Spaanse wijn?

Proost!
Freek

he, ik heb even een vraagje...

is er zondag misschien iemand die mij als diegene met de auto is ergens in de buurt van amsterdam kan droppen... dat scheelt voor mij weer reizen met het openbaar vervoer...

ik hoor het morgen wel als ik aankom...

groetjes nathalie

Het was een supergeslaagd weekend.
Hier wat foto's: http://www.leonpoels.nl/fotografie/zomerweekend2005
Omdat ik er geen foto's van heb wil ik daarnaast toch nog even het diner vermelden, dat was deze keer helemaal top!
Groetjes,
Leon

Te gek Leon!

Fantastische samenvatting.
Voor het komende beurszeisoen is het leuk om te laten zien hoe leuk de activiteiten van de WF zijn.
Als jij je leukste foto's op beeldscherm resolutie en beeldschermformaat brengt, zorg ik voor een powerpoint presentatie.
Ook andere fotografen kunnen hun mooiste plaatjes sturen naar:

john@wereldfietser.nl



Groeten, John.
Hee allemaal,

Iedereen die dit weekend hoe dan ook de mouwen uit de handen heeft gestoken: bedankt!
Door jullie is dit weer een geslaagd weekend geworden waar we goede herinneringen aan zullen hebben.

Om die herinneringen levend te houden, komt hier nu het recept van zaterdag-avond (Wanda, misschien wil je jouw recept hier ook toevoegen?).

Thaise rode groentencurry met tofu.

---------- ingredienten (10 personen)
3 el olie
3 middelgrote uien, gesnipperd
4 el rode currypasta
400 gram gebakken tofu
10 dl kokosmelk
6 dl water
850 gram aardappelen, in stukjes
500 gram bloemkoolroosjes
15 kaffir-limoenblaadjes
300 gram sperziebonen, in stukjes van 3 cm
1,5 rode paprika, in reepjes
25 baby maiskolfjes, in de lengte gehalveerd
2 el groene of witte peperkorrels, grof gehakt (vijzel mee!)
40 gram Thais basilicum, fijngehakt
5 el vissaus
2 el limoensap
5 tl bruine basterdsuiker

---------- bereiding
- olie verhitten in pan, ui 4 minuten roerend fruiten met curry-pasta
- kokosmelk + water toevoegen, laten koken en dan 5 minuten zonder deksel sudderen
- aardappel, bloemkool, sperziebonen, limoenblaadjes toevoegen, 7 minuten sudderen
- gebakken tofu, paprika, mais en peperkorrels toevoegen, 5 minuten zacht koken
- basilicum, vissaus, limoensap en suiker erdoor roeren
(eventueel nog een paar cashew-noten erin)

Bijpassende frisse gerechten:

---------- komkommerraita (10 personen)
Meng 3 geschilde, fijngehakte komkommers met 6 dl yoghurt.
Rooster 3 tl komijnzaad en 3 tl mosterdzaad in een droge koekenpan.
Voeg dat samen met 2 tl geraspte gemberwortel toe aan de yoghurt.
Voeg zout en peper toe.
Garneer met paprika poeder.
Koel serveren.

---------- wortelraita (10 personen)
Meng 85 gram gehakte pistachenoten en 100 gram rozijnen met 200 ml kokend water.
(waterkoker mee!)(staafmixer mee!)
Laat 30 minuten wellen en giet ze af.
Meng 5 geraspte wortels, 5 dl yoghurt, 2 tl gekneusd kardemomzaad, 2 tl gemalen komijn
en 1 tl chilli-poeder in een kom en zet de kom 30 minuten in de koelkast.
Roer het rozijnen-mengsel erdoor; houdt iets achter ter garnering. Koel serveren.

Smakelijk eten!

johan