Additionally, paste this code immediately after the opening tag: regenkleding - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

regenkleding

Gore-Tex en eVent gaan anders om met de bescherming tegen bijv. lichaamsvetten, anti-zonnebrandolie, anti-muggenolie, etc.

Gore-Tex werkt met een PE-laagje op het ePTFE om het tegen externe stoffen te beschermen.
eVent werkt met een behandeling van het ePTFE d.m.v. een fluorocarbon acryl, waarbij later het water verdampt wordt.
Dit verschil is echter zo technisch, dat waarschijnlijk geen enkele vertegenwoordiger welke kleding met deze materialen verkoopt, hier weet van heeft... :roll:

In een laboratoriumonderzoek zijn de verschillen weinig verschillend (zie Op Pad laatst), maar in de praktijk merk ik toch beduidend verschil tussen Gore-Tex Paclite 3e generatie (best ademende Gore-Tex volgens hunzelf) en eVent (3-laags). Dit verschil pakt in het voordeel van eVent uit.
Ik moet wel zeggen dat ik behoorlijk wat transpireer :oops:. Anderen zullen dat verschil wellicht niet merken.

Overigens zou ik niet gauw op winkelpersoneel af gaan bij dit soort vragen. Hoewel zij vaak (ik weet een uitzondering :wink:) meer weten dan bijv. de zaakvoerders, blijft de kennis te beperkt om dit soort dingen te kunnen inschatten.
Als je overweegt een dure jas te kopen en je normaal in een sportieve houding fietst, is het denk ik slim om een fiets-specifieke jas te kopen: dat wil zeggen met een kort voorpand en een lang achterpand. De extra stof in een lang voorpand zit alleen maar in de weg. Dat is meteen één van de manco's aan de eerder genoemde bikesuit. Te volumineus en dan ook nog eens op de verkeerde plek. Hoe minder ritsen, zakken, klepjes, hoe lichter én goedkoper.
Robertjan, als je naar een speciaalzaak gaat (De Kampeerder in A'pen is er zo een) vind je altijd wel een verkoper die je perfect het technische verschil tussen Event en Gore kan uitleggen. Ik ga bij voorkeur op een doordeweekse voormiddag, dan is er geen horde kopers op stap, en hebben ze meer tijd in de winkel. Hoe technischer een verkoper onderlegd is, hoe meer hij ook in staat is het 'voordeel' van het een of het ander te relativeren. Gewoon omdat de praktijk uitwijst dat er geen enkel product voldoende ademend is, eens je aan het fietsen bent (ik spreek van fietsen hee... niet freewheelen :-) ).

Dit is misschien een leuke link : http://www.psychovertical.com/?thetruth ... aterproofs

PS : Terwijl mijn jack een Gore-tex is van North Face, is mijn broek een Event van RAB. Kwestie van consequent mijn productagnosticisme op vlak van regenkledij te manifesteren 8) (eigenlijk : gewoon gekeken naar wat de beste prijs/afwerking/gewicht verhouding had).
Iedereen die een beetje buiten bezig is, heeft dat natuurlijk al lang ervaren. Weinig fabrikanten zetten het letterlijk op hun site, maar het Zweedse Klättermusen doet dat wél. Zij het in iets minder tekst dan die andere site. Zij gebruiken al > 20 jaar Schoeller Dynamic (later ook DrySkin) in hun kledij.

MFR en diffusie toelatende materialen.
Een aantal van die materialen op een rijtje.

Patagonia over softshells:
"They offer exceptional weather protection in all but sustained downpours."

Desondanks vind ik het fijn dat ook ik bij 15 graden in de stromende regen kan mountainbiken zonder nat te worden van binnenuit (dankzij eVent; met PacLite moet de temperatuur een stuk naar beneden, wil dat nog comfortabel zijn).