Additionally, paste this code immediately after the opening tag: low impact naar Scandinavië - Forum Wereldfietser

low impact naar Scandinavië

Hey,

wij zouden in de zomer een maand gaan fietsen in Scandinavië. Waar precies weten we nog niet (kan zowel Noorwegen, Zweden als Finland zijn) en zal o.m. afhangen van de mogelijkheden inzake vervoer. Met het vliegtuig zijn er veel opties en bestemmingen aan vaak belachelijk lage prijzen, maar dat willen we dus niet. Heeft er iemand tips over vervoer per boot of trein (of combinatie van beide) dat ons tegen een schappelijke prijs in één van die landen brengt (we vertrekken uit België)? Ik weet al dat de vrachtboot van Gent naar Göteborg 190 euro per persoon (enkel) kost, we zijn dus vooral op zoek naar iets goedkopere opties...
Ik kijk uit naar de tips!
Tips over routes zijn uiteraard ook steeds welkom...
Bedankt alvast!

steven
Als je niet wil vliegen ... misschien dan de fietsbus een optie. Kijk even op www.fietsvakantiewinkel.nl voor een ticket naar Frederikshaven. Kost wel 190 euro retour (en dan komt de reis vanaf Gent er nog bij). Met de trein zal het wel een stuk duurder uitvallen.

Routes? Ik heb zelf vele malen in Noorwegen, Zweden en Finland gefietst. Ik vind de route vanaf Kristiansand langs de kust naar Stavanger en dan verder over de Hardangervidda echt een aanrader. Er is wel wat klimwerk bij en de kans op regen is groot. Stuur me gerust een berichtje als je wat wilt weten.

Groeten,

Rutger
Hallo Steven,

Ik heb in 2006 in Noorwegen gefietst. Ik heb inderdtijd mijn auto in Hanstholm (Dk) geparkeerd en ben met de nachtboot van Hanstholm naar Egersund gevaren en terug met de snelle boot van Kristiansand naar Hanstholm. Voor meer info zie:
http://www.fietsvakantielinks.nl/harryo ... rwegen.htm

In 2004 heb in Zweden gefietst zie:
http://www.fietsvakantielinks.nl/harryo ... Zweden.htm
Een Duitse fietsbus gaat wekelijks naar Zweden (Idre). Zie: http://www.bike-and-bus.de/.

Gerd
Hi Steven,

Vorig jaar hebben we de nachttrein naar Kopenhagen gepakt vanuit Arnhem. Fietsen mee in apart rijtuig. Vanuit Kopenhagen de shuttletrein naar Malmö en vandaar gefietst. Je kunt ook doorijden naar Göteburg.
Te boeken via de site van treinreiswinkel.nl http://www.treinreiswinkel.nl/trein-en- ... kopenhagen.

Is ons erg goed bevallen; comfortabel en gemakkelijk.

Als je in Zweden de kleinste weggetjes op de kaart zoekt, is alles Ok om te fietsen. Rustig en mooi.

Succes en veel fietsplezier

Henk
Hey,

omdat het niet zo eenvoudig blijkt om op een redelijke termijn en tegen een schappelijke prijs in Scandinavië te geraken met het openbaar vervoer (dat geen vliegtuig is), hebben we besloten met de wagen naar Hirtshals te gaan en daar de boot naar Kristiansand te nemen. We zouden de wagen evenwel niet meenemen op de boot. Weet iemand of het mogelijk is de wagen veilig en liefst gratis in Hirtshals (of ergens in de buurt) achter te laten? Zo ja: waar?
Bedankt voor alle tips overigens!

steven
Hoi,

Bij de boot ( Hirtshals) is een parkeerplaats en daar mag de auto gratis staan. Ik heb het zelfs nog nagevraagd omdat ik zekerheid wilde en dit kon dus zonder problemen.
Afgelopen juni/ juli hebben wij in Noorwegen gefietst.Prachtig!

Groet, goede reis en veel plezier,
Marjan.
Ik ben waarschijnlijk al te laat, maar toch even vermelden dat de vrachtboot tussen Gent en Göteborg (zie DFDS Tor Line bij "Fiets & Boot"), toch wel een echte aanrader is! Zeeer comfortabele kajuiten, lekker eten, zalige rust gedurende 32 uur :-). In elk geval, veel plezier in Scandinavië! Prachtig stuk Europa, zou er zo opnieuw heen gaan!

mvg!