Additionally, paste this code immediately after the opening tag: kaikkialla tent, wat is wijsheid? - Forum Wereldfietser

kaikkialla tent, wat is wijsheid?

[aangepaste tekst...]

Ik ben nu 2 jaar op zoek naar DE tent voor mij en volgens mij heb ik deze nu eindelijk gevonden... Ik zit enkel nog met een materiaal/merk/prijs dilemma:

Mijn keuze is gevallen op de Kaikkialla Starpole, een goedkopere(480 euro) bijna-kopie van de Hilleberg Staika/Allak welke ik al langer op het oog heb, maar door de prijs (820 euro) nog nooit serieus meegenomen in mijn overwegingen.

Nu zou ik graag jullie mening willen vragen over wat wijsheid is... Ik kampeer 30-40 dagen per jaar in niet al te lastige omstandigheden, de tent hoeft in principe niet meer dan 8-10jaar mee te gaan aangezien ik verwacht dan weer een ander model op het oog te hebben.
Over de hilleberg is heel veel (goeds) geschreven, maar van de kaikkialla is helemaal niks te vinden (geen website, geen recensie/productblad van tent/merk, etc).
Dit maakt vergelijken/afwegen erg lastig... In het echt (bever tentenshow) leek de tent goed afgewerkt en compleet. Maar is het wijs een nieuw merk dat voor 60% van de hillebergprijs een hilleberg kopie maakt te kiezen? Of zou ik mij moeten beperken tot de hilleberg of anders een tent van een ander degelijk merk kiezen??

twijfelpunten voor mij zijn dus:
- goedkoop/duurkoop, alhoewel 450 niet goedkoop is, moet er toch iets zijn (of juist ontbreken) waardoor de hillebergs 350 euro meer kunnen vragen.
- materiaal buitentent = hilleberg: 2-zijdig 3x siliconen ripstop nylon, kaikkialla = 1-zijdig silconen ripstop nylon (zou nabehandelen nodig/aan te bevelen zijn)?
- ventilatie/vocht tijdens zomer/voor-&najaar -> zouden die grote ventilatie openingen bij kaikkialla afsluitbaar moeten zijn (isolatie + regenwering?)

Groet,
Matthijs (die nu een wildebeast mampaba -4*2m tunneltent- heeft)
Ken je de North Face V25?
Wij camperen er al jaren in. Ietsje zwaardere maar comfortabele en duurzame tent. Alle seizoenen, iets meer ruimte en bij slecht weer de "buitentent" eroverheen.
En met tweeën is de bagage over 2 fietsen geen probleem.

Wim
verwijderd (opgenomen in TS post)
http://www.oppad.nl/published/opp/conte ... en.nl.html

Als 450 euro goedkoop is en je bent van plan minstens 240 nachten in die tent door te brengen zou ik de Hilleberg nemen (want mooier, lichter, degelijker).
nou, laten we niet overdrijven, €450 is niet goedkoop... maar het blijkt wel de prijs te zijn die aan mijn wensen/eisen hangt als ik zo bij diverse fabrikanten kijk naar serieuzere 2persoons tenten met een vergelijkbare layout.
Meestal kan ik ook wel aangeven waarom een tent 400 ipv 200 euro kost... enkel in het geval van Hilleberg zie ik de factor 2 niet helemaal (buiten het feit van goede/nog betere kwaliteit en service).
Stel anders de vraag ook eens op www.hiking-site.nl
Daar huist een schat aan ervaring wat tenten betreft.
gezien bij Sportler.com duits/italiaanse winkelketen voor 399 euries+verzending
Volgens mij is het met tenten net als met computers, auto's, camera's en wat dies meer. Natuurlijk heb je kwaliteitsverschillen waar je voor betaalt, daarnaast moet je ook een x-bedrag rekenen voor de naam. En daarbij komt dat veel mensen (inclusief mijzelf) graag superkwaliteit/leuke features willen die ze in de praktijk niet altijd zullen gebruiken. Ik heb zelf indertijd een fjall raven lichtgewicht tentje gekocht dat aanzienlijk goedkoper was dan de grote merken: inmiddels alweer tien jaar oud en doet het uitstekend. Ik denk dat de kwaliteit van de kaikkialla voor wat jij wil niet onderdoet voor de Hillenberg en bij tenten is het voordeel dat je op het oog vrij goed kan zien hoe degelijk, goed het in ding in elkaar steekt (itt computers, auto's etc). Kortom ik zou gaan voor de "goedkope" variant. Zkere als je geen extreme kampeerder bent. (Overigens heb ik ook altijd prima ervaring met de Perry tentjes, enige nadeel is dat ze wat zwaarder zijn).
Fijne vakantie vast!
nins schreef:Volgens mij is het met tenten net als met computers, auto's, camera's en wat dies meer. Natuurlijk heb je kwaliteitsverschillen waar je voor betaalt, daarnaast moet je ook een x-bedrag rekenen voor de naam....Overigens heb ik ook altijd prima ervaring met de Perry tentjes, enige nadeel is dat ze wat zwaarder zijn. Fijne vakantie vast!
Tsja dat is dus ook een beetje mijn gevoel, ik heb ook een softshell van blackbear (bever merk), voldoet ook al 2 jaar prima.. blijven alleen 2 vragen over:

- is het nodig om (slechts) enkelzijdig met siliconen behandeld nylon ook aan de binnen en nogmaals aan de buitenkant te behandelen tbv vocht? of zou die ene laag wel volstaan?

- zouden de niet afsluitbare mesh gaten bovenin geen probleem vormen met regen die onder het afdekkapje wordt geblazen door wind (misschien hebben Hilleberg Staika gebruikers hier ervaringen mee bij geopende ventilatiegaten?)?

Groet, Matthijs
(die met die donkere grote perry/wildebeast tunnel op WF-activiteiten)
Kaikkialla is een eigen productlijn van Bever Zwerfsport. Net zoals ooit Silverback, Mallory & Ervine, enz en tegenwoordig ook Meru.

De Kaikkialla tenten worden dus exclusief voor Bever en sinds kort ook voor Globetrotter in Duitsland gemaakt; de productie is uitbesteed aan het Noorse merk Hellsport.

(aldus een medewerker bij Bever Den Haag)
Maarten
Bedankt voor de input...

Na een aantal kritische reviews van kaikialla tenten en bever's 20+20% korting heb ik van het weekend besloten om voor een Hilleberg te gaan (scheelde weinig meer met normale kaikialla prijs).
In Rotterdam hadden ze geen Allak in huis, wel een rode Staika. Deze opgezet gezien gelijk verkocht, heerlijke ruime tent... Helaas bleek er nergens meer een groene Staika meer te zijn en rood vind ik toch echt te opvallend (Staika is uit assortiment bever, dus geen kans op naleveringen)... Uiteindelijk gekozen voor een nieuwe Allak te zijn in groen... Niet opgezet gezien, maar uit alle positieve ervaringen en uit de marginale verschillen (sommigen positief, anderen negatief) besloten dat dit de beste "tweede keus" was, of misschien wel de eerste, ik weet het nog steeds niet ;)

So Hilleberg it is... en nu maar lekker in de herfst wat gaan testen :D kom maar met dat slechte weer :D
Gefeliciteerd van een erg tevreden Staika gebruiker. Ik snap niet dat ie uit het assortiment gaat. Erg simpel, maar erg doordacht ding.
Kijk kijk, 3-voudige siliconencoating op nylon. Dan moet je alvast denken aan zo'n 450 kampeerdagen met zon (in een gemiddeld klimaat) waarvoor 'ie gemaakt is...

Wat een straf: dat wordt flink kamperen wil je dat er uit krijgen! :lol:

PS. Vergeet niet om de naden even te sealen. Doordat de tent in Oost-Europa gemaakt is zijn de kosten wat hoger dan bij bijv. het in China geproduceerde Kaikialla. Zouden zij 'm sealen dan had de prijs nog "ietsje hoger geweest... :wink:
Ik heb de naden van onze Hillebergs nog nooit gesealed (wel van het grondzeil), en dat is ook nooit nodig geweest. Het is een beetje mosterd na de maaltijd, maar waarom wilde je een koepel als je niet onder extreme omstandigheden kampeert? Dan was een tunnel toch lichter en ruimer?
Ik was ook bij Bever om naar tenten te kijken, en mij viel op dat ze met hun assortiment steeds meer de richting uit gaan van de giga familietenten op stahoogte, en het goedkopere spul dat je niet moet gebruiken als het erg menens wordt. Er stonden nog maar enkele Hillebergs, en de Staika is niet de enige Hilleberg tent die uit het assortiment gehaald is. Dezelfde trend viel mij op bij hun collectie fietsaccessoires. De nieuwe eigenaren hebben blijkbaar een andere koers ingezet. Dat geeft ruimte aan andere aanbieders om de bovenkant van de markt te veroveren (een internet prijsvechter zonder winkel, maar met alleen maar topmerken?). Ik ben benieuwd wanneer anderen dus ook Hilleberg kunnen gaan verkopen.
Ik heb in 15 jaar inmiddels 3 Hillebergs (gehad), nog nooit gesealed en nog nooit gelekt..
Wim schreef:Bever Zwerfsport... de nieuwe eigenaren hebben blijkbaar een andere koers ingezet. Dat geeft ruimte aan andere aanbieders om de bovenkant van de markt te veroveren (een internet prijsvechter zonder winkel, maar met alleen maar topmerken?). Ik ben benieuwd wanneer anderen dus ook Hilleberg kunnen gaan verkopen.
Wim, welke nieuwe eigenaren? Ik ben inmiddels de draad kwijt :wink:
http://www.franchiseformules.nl/data/it ... GFtXLT.php en http://www.volkskrant.nl/archief_gratis ... tse_handen
De werkelijkheid is volgens mij anders. Het zal wel een of andere leveraged buy out zijn geweest, waarbij het overgenomen bedrijf zelf de verkoopprijs moet ophoesten. Die prijs zal toen wel hoog geweest zijn. Dan krijg je dit soort focus op winst op de korte termijn. Zeker weten doe ik het niet. Dat kost even meer zoekwerk. Het accent bij de tenten op eigen merk spul als Kaikkialla doet vrezen dat margevergroting centraal is komen te staan.
Wim
mooi die bevers alleen de prijs , kijk eens in het buitenland voor de aanschaf van een merk tent scheelt ongeveer 2 slokken op een borrel , heb laatst een akto gekocht bij Ray Mears scheelde bijna 25 % (komt de post hem ook nog voor thuis brengen )in de aanschafprijs effe Googelen en je weet wat. groet.
je moet ook gewoon op de aanbiedingen letten ;) Met een beetje mazzel is er wel een buitensportzaak in NL die jouw artikelengroep in de aanbieding heeft.

persoonlijk vond ik de 40% korting op (nieuwe) hilleberg tenten toch wel een erg goede van de bever 8)
Wim schreef: ...er stonden nog maar enkele Hillebergs, en de Staika is niet de enige Hilleberg tent die uit het assortiment gehaald is. Dezelfde trend viel mij op bij hun collectie fietsaccessoires. De nieuwe eigenaren hebben blijkbaar een andere koers ingezet...
Vandaag even navraag gedaan bij Bever in Den Haag:
*
  • De Staika is momenteel niet uit voorraad leverbaar maar zeker niet uit het assortiment!
*
  • Productie prioriteit ligt bij goedlopende modellen als Nallo, Njammat en Allak
*
  • Er is v.w.b. Hilleberg en andere kwaliteitsmerken is er geen nieuwe koers ingezet, Bever blijft een outdoorspecialist in het topsegment
Maarten
(geen aandelen :wink: )