Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Brandende zolen - Forum Wereldfietser

Brandende zolen

De laatste tijd heb ik nogal eens last van een brandend gevoel in mijn zolen als ik een poos gefietst heb. Als ik een stukje loop gaat het weer weg.
Ik fiets met gewone sportschoenen aan en verplaats mijn voeten regelmatig.
Weet iemand hoe ik er aan kom en hoe ik dit vervelende gevoel kan vermijden?
Waarschijnlijk zijn
* de zolen van de sportschoenen te slap (geworden) en komen er wat zenuwen in de knel
* en/of zitten de schoenen te strak
* en/of te klein
* en/of zijn je pedalen erg smal waardoor ze minder geschikt zijn voor zachte schoenen.
Als de de voeten moet verplaatsen om dit soort problemen te voorkomen is het in ieder geval niet goed.
Links naar eerdere discussies:
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... nde+voeten
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... nde+voeten
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... nde+voeten
Groet,
Leon
Hallo Leon,

Natuurlijk had ik al gekeken of mijn probleem ergens op het forum staat, maar ik kan er toch niets over vinden. Dus mijn vraag blijft staan.
Dag Cisca,

Als dit sort klachten meer dan een paar keer voor komen moet je gewoon naar de huisarts/fysio gaan. Laat de experts een blik op werpen!! voor dat je verkeerd advies krijgt ergens anders.

Gewoon doen!!!
Hallo Cisca,

Ik herken je probleem, ik had dezelfde klachten (Shimano schoenen).
Het laten aanmeten van steunzolen en het dragen van dunnere sokken was voor mij de oplossing.

Groet. Herman
Ook ik had dit probleem, vooral met mijn eerste wat smalle Shimano schoenen. De veters veel losser doen hielp enorm, net als het plaatje wat verder naar achteren zetten, zodat je voet minder belast wordt. Met mijn nieuwe bredere waterdichte Shimano schoenen had ik het in het begin ook een keer, maar ook hier geldt dat ik het niet of nauwelijks krijg als ik de veters erg los zet.
Wim
Beste Cisca, ik herken je probleem. Na wat pogingen met andere schoenen, houding etc. kwam ik op het lumineuze idee om iets bredere trappers te monteren. Ze waren 1 cm breder maar mijn brandende zolen (vooral de bal van de voet) zijn nu verleden tijd. Wil natuurlijk niet zeggen dat het bij jou ook helpt, maar proberen kan altijd.
Ik had ook hetzelfde probleem met pijnlijke voeten. Ik gebruik altijd sandalen bij het fietsen (behalve 's winters). Met Walk Fit steunzolen (bekend van Telsell op TV) heb ik nu geen enkel last meer, ook niet tijdens het fietsen in pittige heuvelachtige gebieden! http://www.telsell.com/nl-NL/Producten/ ... x?phid=659
Hallo,
Inmiddels zijn we terug van het stukje fietsen van Basel naar Albenga (mooie route) en ik heb geen problemen gehad met brandende zolen. Ik heb alle adviezen ter harte genomen en heb in het warme Italië op sandalen gereden. Beviel me uitstekend. Ik ga toch wel even rondkijken naar andere schoenen, want die ik nu heb bevallen me niet meer.
Allemaal bedankt voor het meedenken.