Landeninfo schreef:Overnachten

Kamperen
• Wilco de Brouwer: "Ik heb zeer weinig campings gezien, maar heb er ook niet op gelet."

Ho(s)tels
• In vrijwel elke plaats met enige omvang is accomodatie beschikbaar, veelal tegen redelijke prijzen.
• Als je geen Koreaans kent is accomodatie als zodanig meestal niet herkenbaar. Veel accomodatie is herkenbaar aan een cirkel met daaruit opstijgende stoom (drie kronkel lijnen). Dit symbool wordt echter (oorspronkelijk) ook voor badhuizen gebruikt.
• Koreanen overnachten ook in dergelijk badhuizen, maar dan slaap je in publieke rustruimtes en heb je geen kamer of privacy.
• Sonali (2008): Campings zijn voorhanden in veel van de nationale parken, maar er zijn maar weinig voorzieningen (geen douches bv). Wild kamperen is mogelijk als je een plekje kunt vinden dat niet als landbouwgrond gebruikt wordt... maar rivierbeddingen genoeg. Het beste kun je even langs het politiebureau, die kunnen je vaak wel een park of zo aanwijzen, waar je mag kamperen (veelal met toilet).
Politie is ook handig als je wilt internetten, telefoneren of andere dringende zaken wilt regelen
In het noorden van het land is het lastiger kamperen, zeker als je dicht in de buurt van de DMZ komt. Hier is ieder stukje land dan weer ingenomen door het leger.
• Sonali (2008): Er is een verschil tussen hotels en motels (met de drie kronkels). Hotels zijn een stuk duurder, terwijl je voor 25000 Won (1600 Won=1 euro) toch al vaak een motelkamer hebt met eigen toilet, douche, tv en koelkast.


Particulieren
Djingdielbangs
Of te wel, 24 uurs sauna's.
Heerlijk wassen, zwemmen en in de sauna ontspannen (mannen en vrouwen gescheiden), daarna slapen in de gemeenschappelijke ruimte. Breng wat oordopjes en oogkleppen mee, en als je niet op de harde grond wilt slapen ook je matje.
Kosten ca 4000-6000 won (3 a 4 euro).