Uit de perstekst :
"Op zondag 28 september trakteert het Internationaal Festival van Vlaanderen Gent je op een prachtige fietstocht langs één van de mooiste routes die Vlaanderen rijk is: de Kastelenroute in Oost-Vlaanderen.
Tussen 11u en 12u30 kan je vertrekken in Destelbergen. De tocht vormt een lus van 35 km en strekt zich uit over de gemeenten Destelbergen, Melle en Laarne. De route loopt overwegend door een vlak landschap in het Scheldeland en langs de Scheldeoevers.
Onderweg ontdek je tal van muzikale parels op unieke locaties: in een romantisch kasteeltje, bij een paardenmelkerij of in zonovergoten serres …
Je mag je verwachten aan zeer uiteenlopende muzikale tintelingen: van verfrissend klassiek gebracht door Kryptos Quartet of Simoens Trio over vurige flamenco van Carmen Fernandez tot verrassende klankinstallaties van Erwin Stache & Atonor.
Alle concertjes duren ongeveer 30 minuten en worden drie keer herhaald, zodat iedereen de tocht op eigen tempo kan afleggen.
Aan de hand van het uurrooster kan je je eigen route uitstippelen. Vorig jaar fietsten 1500 muziekliefhebbers met ons mee!
Het Festival zorgt voor een goede begeleiding van de fietsers.
Er worden voldoende haltes voorzien opdat het geheel in een ontspannen sfeer kan verlopen.
Vorig jaar waren alle tickets in een mum van tijd de deur uit.
Wees dus snel met reserveren en maak dit unieke evenement aan den lijve mee!
De capaciteit is beperkt. Kinderen zijn ook van harte welkom!

Via dit evenement wil het Festival van Vlaanderen ook nog eens extra de aandacht vestigen op de jaarlijkse concertreeks in tientallen kleine dorpen en gemeenten. Het is immers uniek in de wereld dat een festival zich uitstrekt over zoveel plekken. Het Festival komt daar, waar je het niet zou verwachten!"

http://www.festivalgent.be/Programma/10 ... fault.aspx