Traject: Kamloops North - Vancouver Pacific Station (BC)
Datum: 10 juli 2008
Vervoerstarief fiets: Officieel $16 waarvoor je dan een gratis fietsdoos erbij zou krijgen (volgens de website). En de pedalen zouden verwijderd moeten worden. Wij hebben echter niets betaald en de fietsen zo gelaten, waarschijnlijk uit onwetendheid van de stationschef. Ze werden wel verzegeld, net als de overige bagagestukken.
Vereiste/ toegepaste verpakkingswijze fiets: Tassen eraf en sturen gedraaid op verzoek. Fietsen werden in een aparte bagagewagon gelaten
Fiets tevoren aangemeld?: nee, wel gekeken hoe fietsvervoer in zijn werk gaat.
Ervaringen: Op Vancouver aangekomen wordt je bagage en de fietsen uitgeladen en kan je ze ophalen bij een bagageband, zoals op een vliegveld. De fietsen werden apart via een deurtje binnengebracht. Verder was de afhandeling op zich ok, maar de trein zelf was zeer vertraagd. Er komen in Canada namelijk nogal eens ontsporingen voor bij het goederenvervoer wat grote vertragingen oplevert voor het overige treinverkeer (en het goederenvervoer gaat voor in Canada, aangezien de goederenvervoermaatschappijen een veel sterkere positie hebben). Dus houd hier rekening mee als je een treinreis wilt boeken aansluitend op je vlucht! Vertragingen van 6 uur of meer zijn geen uitzonderingen!