Wij hebben 2 weken gefietst op een bike friday tandem in Apulie. Een prima ervaring, alhoewel het enorme drukke verkeer soms tegenviel. Er zijn fantastische stille weggetjes en mooie stukken langs de kust. We hadden de pech van een stevige Sirocco-wind tegen. Er zijn schattige plaatsje om te bezoeken, bijna altijd met een fraai oud historische centrums. Het verkeer rond die plaatsen is altijd belabberd geregeld en hectisch.
Een enkel stukje deden we met de trein. Onze tandem kan worden ingevouwen. Meestal kon hij zo mee, maar er was ook een keer een conducteur die hem weigerde, omdat de trein, een gewone regionale en helemaal leeg, niet voorzien was van een fietslogo!
Ook een aparte ervaring waren de wild lopende honden die naar de kuiten vlogen. Ook dit keer weer een "fluitje met hoge tonen" vergeten.
Prachtig waren de meefietsende Italianen op hun racefietsjes, uiteraard altijd op zondag, die erg geimponeerd waren door onze mooie tandem ons enthousiast toejuichden. Kortom, een leuke reis, maar misschien niet het meest simpele fietsland.
Fer en Gemma