Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietsen in het midden van Engeland - Forum Wereldfietser

Fietsen in het midden van Engeland

Volgende zomer wil ik met 3 vrienden gaan fietsen in het midden van Engeland. Daarvoor nemen we waarschijnlijk de boot naar Hull, of eventueel naar Newcastle. Wie kan mij tips geven over mooie fietsroutes in dat gebied ? Bijvoorbeeld een coast to coast-route. Ik wil proberen om grote steden een beetje te vermijden. Wat betreft overnachtingen, gaat mijn voorkeur uit naar B&B , hostels of goedkope hotels.
Ook tips over een fietstoute naar een veerbootverbinding naar Ierland zijn welkom. We willen er één a twee weken over doen. G.P.S routes voor de Garmin zijn ook welkom.
Alvast bedankt voor eventuele reakties.

Groet; Peter.

Hoi Pjotr,

Kijk eens bij de buitenlandtocht van de Wereldfietser van dit jaar. Een mooie tocht in het midden van Engeland uitgezet door Jim van den Berg en James -Froggy- Halworth.

:arrow: http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?t=5291
:arrow: http://www.jimvandenberg.nl
:arrow: En een verslag op mijn website

Veel plezier!

Blanche


Afbeelding

Hoi Pjotr,

De route zoals we die met de buitenlandreis hebben gemaakt heb ik online staan voor de Garmin (als .gpx file)


http://www.wouterhagedoorn.nl/GPS/

Hier staan enkele screenshots van de route in google-earth en de hoogteprofielen.

http://picasaweb.google.com/2007engelan ... rthGPSData

Wouter Hagedoorn

Ja die wereldfietser tocht in Engeland was heel mooi, en zwaar. Er zijn in Engeland heel wat prachtige fietsroutes. Zie http://www.sustransshop.co.uk/index.php
Bedenk echter twee dingen. Het eerste is dat Engeland erg steile heuvels heeft, en zeker als je oversteekt. Als je het heel spannend wilt hebben, kijk dan eens op de site van de Rough Stuff Fellowship: http://www.rsf.org.uk/ Het tweede is dat Engeland duur is, en kamperen een probleem: kamperen met een tent is in Engeland voor losers.
Daar staat tegenover dat het landschap vaak adembenemend is, en de dorpjes weinig aangetast zijn door de tand des tijds. Ook zijn er overal winkeltjes waar je eten kunt kopen, en pubs waar je kunt eten en drinken.
Wim

Er is tussen Hull, Liverpool en Newcastle een aardig rondje mogelijk dat niet al te steil is. Het volgt bijna geheel bewegwijzerde SUSTRANS routes. Dagelijks is er een pont naar Hull en Newcastle.
Zie op http://www.fietskaartinformatiestichtin ... RingUK.htm
voor wat meer details.
Je kruist de Pennines twee keer maar dat is met de klok mee goed te doen.
(De routes door de Pennines, noorde zuid, zijn een stuk zwaarder)

Wouter Bazen

En op www.opdefiets.net/verhaal12.htm vind je een sfeerimpressie van de C2C route (Sea to Sea) vanaf Newcastle en door het Lake District.
In de zomer zijn de B&B in het Lake District trouwens zeer prijzig en erg volgeboekt!

Luc Oteman
Engeland is een van mijn favoriete fietslanden :D ! Ben er al negen keer op de fiets geweest. Links fietsen was voor mij geen probleem, het koste me anders wel moeite om terug "on the continent" weer rechts te houden! In Oostende (B), net na aankomst uit Engeland, veroorzaakte ik zelfs bijna een aanrijding :oops: ! Ik overnachtte altijd in Engelse jeugdherbergen, maar het is tegenwoordig niet goedkoop meer en je moet maanden van te voren reserveren: www.yha.org.uk
De mooie huizen vaak in Victoriaanse stijlen, de schattige Engelse kerkjes met de stompe torens, de fameuze kathedralen, the charming landscapes, teveel om op te noemen. East Anglia, "the Heart of England" (zeg maar de driehoek tussen London, Bristol en Birmingham) of "the South Coast" (tussen Dover en Brighton) bieden die soort eigenschappen ruimschoots en het is uitstekend te befietsen zonder al te veel hellingen. Ook ben ik niet bang om dwars door London te fietsen :lol: . Ik deed wel 3,5 uur over om van Epping aan de noordrand tot in het centrum te fietsen. Ik denk er nog vaak aan. Wat een vriendelijk land. De jeugdherberg in Wilderhope manor (Shropshire) bijvoorbeeld is een oud Engels landhuis waarvan het interieur sinds de 16e eeuw onveranderd is gebleven! Aanbevolen! De door jullie genoemde plaatsen Newcastle en Hull behoren tot Noord-Engeland (vaak regenachtiger en kouder) en niet Midden-Engeland.
Ook heel mooi is een bezoek aan de indrukwekkende molen van Skidby, iets ten westen van Hull, zie op http://www.mijnalbum.nl/Album=QGHYS74S , de wieken zijn bijna drie meter breed.

Het midden van Engeland of Midden-Engeland:
De oorspronkleijke vraag noemde Hull en Newcastle en coast-to-coast. Dat is inderdaad allemaal in Noord-Engeland. Maar in het "echte" Midden-Engeland kan je bv niet (of nauwelijks) coast-to-coast fietsen.
Van Liverpool kan je met de boot naar Ierland maar ook naar Noord-Ierland.
Wouter Bazen

Ja dan kan ik natuurlijk niet achterblijven.

Rudi en ik fietsen in mei 2006 in Noord-Engeland:
- langs de kust
- door de prachtige Cheviot hills,
- over de saaie weg langs de Hadrian Wall
- door het mooie Lake District (Hardknott pas)
- door de North Pennines

Foto's zijn te zien op http://picasaweb.google.nl/WillemMegens.

Het is eindelijk gelukt. Mijn verslagen van 2006 in Engeland en 2007 in Schotland (met foto's) staan op het web.

Ik moet nog kaartjes erbij doen, maar dat vergt nog wat knutselwerk.

Peter
Prachtige foto's !!!
Toevallig heb ik veel gebieden waar jullie waren ook bezocht en dan is het leuk om weer wat dingen te herkennen.
Hoewel die dramatische wolkenpartijen en donkere luchten het erg goed doen op de foto's had ik jullie wel wat beter weer toegewenst.
Maar ja, als je zongarantie wilt ga je natuurlijk ook niet naar Engeland of IJsland.