Additionally, paste this code immediately after the opening tag: routeplanner - Forum Wereldfietser

routeplanner

ik ben op zoek naar een programma om mijn fietsroute zelf te organiseren, routes,...

maar aangezien ik toch met een paar dingen rekening wil houden, namelijk de heuvels en bergen, zoek ik dus een routeplanner die ook een hoogteprofiel weergeeft of minstens de hoogtemeters per dag rit weergeeft, bestaat zoiets online of in de handel?

De routeplanner van http://www.mapmyride.com/ geeft een hoogteprofiel aan van de uitgezette route.
Als je op "show elevation" klikt onderaan het kaartje komt die tevoorschijn.
Er zijn er een aantal die dat kunnen, maar niet voor heel Europa.
Op http://www.fietsen.123.nl/fietsrouteplanners.htm staan er een aantal fietsrouteplanners. Die van routeyou.com kan zowel een route berekenen als ook een profiel weergeven, werkt geloof ik alleen in de Benelux. De routeplanner van Nordrhein Westfalen geeft ook een hoogteprofiel weer.
Op http://www.bikely.com/ kan je eigen route intekenen op basis van google maps, en daaruit wordt ook een hoogteprofiel gedestilleerd. Werkt voor een groot aantal landen in Europa, maar berekent niet een route, die moet je dus zelf intekenen (of via een GPS file uploaden, zo'n file zou je ook mbv google earth kunnen aanmaken, daar zit ook een soort routeplanner ingebouwd)

Hier staan ook een paar andere vermeld: http://www.bikeforums.net/archive/index ... 85548.html

Ik zie oa daar ook http://www.toporoute.com staan, je klikt tussen twee plaatsen en het programma laat meteen een route zien waarbij de weg wordt gevolgd. Heb het even voor een stukje in Spanje uitgetest waar ik onlangs heb gefietst:
Zie http://www.toporoute.com/cgi-bin/getSav ... XKBKKQROQU

Het hoogteprofiel is helaas in feet, maar je kunt niet alles wensen.

Misschien zijn er nog betere van dit soort sites?

Mensen wat een geweldige tips hierboven!!!!!

Dan heb je deze site nog niet gezien, dit is echt geweldig!
http://bikeroutetoaster.com

Tot nu toe het best wat ik ben tegengekomen, autorouting, werkt zelfs bijv in oost europa (voorzover er wegen op de kaart staan) miles én meters. Berekent de stijging en dalende meters, snelheid etc.

De tovenaar schreef:Dan heb je deze site nog niet gezien, dit is echt geweldig! http://bikeroutetoaster.com
Ftastiese software, maar ja, die kaarten; en fietsen over de snelweg...
Maar ik geef toe dat het gaaf is om zo eenvoudig een hoogteprofiel te maken van een route. (je moet dus op het knopje summary klikken nadat de route in beeld is gekomen :idea: )
Leon

Fietspaden staan er natuurlijk niet op maar die heb je in het buitenland vrijwel niet. Je kan de autorouting ook uitzetten en ahv de sattelietfoto's de fietspaden 'overtrekken' :lol: De kaarten zijn gebaseerd op google maps, net als zoveel andere van dit soort programma's. In een aantal Europese landen is het netwerk van wegen die ingetekend zijn nog zeer summier, m.n in Oost Europa staan lang niet alle binnenwegen erop, maar de kaarten worden telkens aangevuld en gedetailleerder. Wat dat betreft zien de kaarten van concurrent Microsoft er beter uit. Ondanks alle mancos toch wel handig om een globale route uit te zetten en een indruk te krijgen van de zwaarte van de route.

Probeer deze eens....http://www.bikely.com.
Zodra je je route hebt gemaakt, geeft hij een grafiekje met de hoogteprofielen.

BartDeB schreef:De routeplanner van http://www.mapmyride.com/ geeft een hoogteprofiel aan van de uitgezette route.
Als je op "show elevation" klikt onderaan het kaartje komt die tevoorschijn.
Voor Zweden werkt deze website niet erg, ik fiets vaak en nog altijd regelmatig door Zweden en gebruik hiervoor http://www.gis.lst.se/lanskartor/ . Duidelijke topografische kaarten en erg verslavend om naar te kijken! mijn 2e huis staat in Tutemo (onder Sunnemo) in provincie Värmland (zoek onder Välj län rechtsboven en dan Välj kommun > scroll naar Hagfors > öppna tittskåp).

Martin E. van Doornik schreef: Voor Zweden werkt deze website niet erg, ik fiets vaak en nog altijd regelmatig door Zweden en gebruik hiervoor http://www.gis.lst.se/lanskartor/ . Duidelijke topografische kaarten en erg verslavend om naar te kijken! mijn 2e huis staat in Tutemo (onder Sunnemo) in provincie Värmland (zoek onder Välj län rechtsboven en dan Välj kommun > scroll naar Hagfors > öppna tittskåp).
Heel mooi, alleen jammer dat alles in het Zweeds is. Die link zou je ook kunnen toevoegen aan de landeninformatie van Zweden onder het kopje kaarten

De tovenaar schreef:
Martin E. van Doornik schreef: Voor Zweden werkt deze website niet erg, ik fiets vaak en nog altijd regelmatig door Zweden en gebruik hiervoor http://www.gis.lst.se/lanskartor/ . Duidelijke topografische kaarten en erg verslavend om naar te kijken! mijn 2e huis staat in Tutemo (onder Sunnemo) in provincie Värmland (zoek onder Välj län rechtsboven en dan Välj kommun > scroll naar Hagfors > öppna tittskåp).
Heel mooi, alleen jammer dat alles in het Zweeds is. Die link zou je ook kunnen toevoegen aan de landeninformatie van Zweden onder het kopje kaarten
Nou, dan bied ik je het online Zweedse woordenboek aan: http://ordbok.lagom.nl/woordenboek.html :wink:

tack så mycket! :D
Al drie dagen lang is Bike Route Toaster (http://bikeroutetoaster.com) onbereikbaar. Vervelend, want voor het maken of corrigeren van gps-tracks en hoogteprofielen maak ik veel gebruik van deze online software. Op andere (Engelstalige) forums wordt ook gemeld dat Bike Route Toaster ‘down’ is. Wat zou er aan de hand zijn? Stopgezet, gesaboteerd of opgekocht door Garmin of Google??? :cry:

Vooralsnog is Bikehike (http://www.bikehike.co.uk) een goed alternatief. Alleen jammer dat de ‘follow road’-functie hier alleen werkt in Google Maps en niet in de Open Cycle Map (kaartbeeld van OSMcycle en satellietfoto’s zijn wel te zien).

Afgelopen winter kreeg ik van een opdrachtgever te horen dat ik voortaan gps-tracks moet leveren bij fietsreportages. Vrij snel kreeg ik er ook lol in, maar dan moeten de gratis trackmakers wel blijven bestaan…
Inderdaad heel jammer dat Bikeroutetoaster het niet (meer?) doet. Dergelijke websites zijn meestal het initiatief van één persoon en als het geld op is of die geen tijd meer heeft....:(

Routeren met openstreetmap kan wel nog op oa http://maps.cloudmade.com, http://www.openrouteservice.org/ of http://www.yournavigation.org/
Maar daar vind je weer geen google maps of andere kaarten en/of kan je geen gpx tracks uploaden.

Op http://www.gpsies.com en http://www.bikemap.net vind je al die kaarten en mogelijkheden wel, maar die hebben uitsluitend google maps navigatie en geen openstreetmap navigatie, wat bij bikeroutetoaster wèl kon.
keesswart schreef:Al drie dagen lang is Bike Route Toaster (http://bikeroutetoaster.com) onbereikbaar.
Bikeroutetoaster doet het gelukkig weer!
Probleempje met de hosting las ik. Op de ligfietslijst zag ik nog een link naar een andere interessante planner, http://www.runsaturday.com/ met leuke opties.

Re:

De tovenaar schreef:tack så mycket! :D
En ik maar denken dat het "Taksemuuke c.q. magne tak" was. :o
Tijdens het eten zit ik een beetje te pielen op bikeroutetoaster.com. Een fantastisch initiatief. Als je de routes maakt op basis van OSM kunnen er maar weinig programma's aan tippen. Maar één ding 'mis' ik, is het mogelijk om een kaartje uit te printen nadat je de route erin gemaakt hebt?

Gr
Eric