Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Tallink/Superfast Ferries van Estland/Finland naar Duitsland - Forum Wereldfietser

Tallink/Superfast Ferries van Estland/Finland naar Duitsland

Traject: Hanko/Paldiski - Rostock
Datum: 9 juni 2006
Vervoerstarief: € 428 enkele reis 2 personen incl. hut
Vervoerstarief fiets: € 15 per fiets per enkele reis
Vereiste/ toegepaste verpakkingswijze fiets: geen
Fiets tevoren aangemeld?: ja, bij boeking Treinreiswinkel
Ervaringen: Bij het inchecken in Paldiski (Estland) kregen we te horen dat onze boot sinds enkele dagen deze haven niet meer aandeed! Een dag later konden we vertrekken uit Hanko (Finland), maar daarvoor moesten we ons wel assertief opstellen. De extra kosten die we hebben moeten maken, zijn m.b.v. de Treinreiswinkel een half jaar later vergoed. Voor het tijdverlies en de stress hebben we geen enkele vorm van compensatie gekregen (zie http://www.keesswart.nl/trein-%20en%20bootperikelen.htm).
Traject: Tallinn-Helsinki-Rostock
Datum: 25 en 26 juli 2007
Vervoerstarief: €113 p.p. enkele reis in slaapstoel
Vervoerstarief fiets: € 20 per fiets enkele reis
Vereiste/ toegepaste verpakkingswijze fiets: geen
Fiets tevoren aangemeld?: ja, bij boeking Baltic Ferries
Ervaringen: Fietsers moeten inchekken bij de auto's en kunnen gewoon op het autodek de fiets neerzetten. In Helsinki moet iedereen van de boot af en kun je na een uur weer op dezelfde boot inchekken. Comfortabele overtocht zonder problemen met de fietsen. De bagage hebben we, op de stuurtassen en een voortassie met eten na, gewoon op de fietsen laten zitten.