Additionally, paste this code immediately after the opening tag: vliegticket naar zuidamerika - Forum Wereldfietser

vliegticket naar zuidamerika

Hallo een vraag van Bert.

Wij gaan begin december naar zuidamerika en willen van zuid naar noord fietsen waar we uitkomen dat zien we nog wel.We vliegen bijvoorbeeld op Santiago the chili.Heeft iemand een slim idee of ervaring voor het retourgedeelte van je tichet om daar nog wat mee te doen zodat je dit gedeelte ook nog kunt gebruiken om verder te vliegen naar een andere bestemming dat kan bijvoorbeeld naar nieuw zeeland zijn of naar noordamerika of Canada.
Ik heb al bij het reisburo geinformeerd om een enkeltje te kopen naar Santiago en een enkeltje net over de Argentijnse grens zodat je toch chili in kan komen het enkeltje Argentinie gooi je dan weg.Maar volgens het reisburo is een enkeltje duurder dan een retourtje????.
Ik hoor graag jullie ervaringen!!!

Heeft iemand ook een goede of slimme ervaring met de z.g. ziektekosten verzekering die verplicht is i.v.m. de hoge kosten.Wij nemen onslag en schrijven ons niet uit bij de gemeente.

Informeer eens bij een goed reisbureau dat gespecialiseerd is in losse tickets. Wat je wellicht zoekt, heet een open-jaw ticket. Dan vlieg je bv. Amsterdam-Santiago en dan terug Mexico-Amsterdam. Het stuk tussen Santiago en Mexico doe je zelf, over land. Ik weet overigens niet of die tickets voor het genoemde voorbeeld echt voordelig zijn.
Je moet natuurlijk wel een vrij concreet idee hebben wat je wilt, pas dan kun je naar voordelige aanbiedingen gaan zoeken.
Wij gaan eind november naar Zuid-amerika en fietsen van zuid naar noord.
We vliegen via de us naar Buenos Aires en vandaar uit met de bus naar rio gallegos of punta arenas. Wij hebben een retourticket gekocht (buenos aires), alleen zijn die beperkt in terugreisdata (geldig voor enkele maanden), wij kunnen als we in Zuid amerika zijn voor 100 euro "boete" de terugreis veranderen in de gewenste datum, zonder verdere gevolgen.
Dit was de goedkoopste constructie die we uitgevogeld hebben qua prijs, bagage en tijd.
Terug zien we wel waar we eindigen en pakken van daaraf een bus of vliegticket naar Buenos Aires.
Als je vanaf een ander continent wilt vliegen heb je een open jaw nodig die behoorlijk duur zijn.
En inderdaad zijn enkeltjes duurder dan een retour.
Hoi,

Ik heb 3 jaar terug goedkope vluchten geboekt via Vliegtarieven: http://www.vliegtarieven.be/. Hier voor zo'n € 700 2 vluchten gehad (Zaventem-Schiphol en Schiphol-Quito), Terwijl de vlucht Schiphol-Quito los zo'n € 1400 kostte... Ik MOEST wel echter gebruik maken van de vlucht Zaventem-Schiphol om te mogen profiteren van het lage tarief.
Andere mogelijkheden voor ee goedkope vlucht kunnen zijn:
http://www.edreams.com/edreams/english/ en
http://www.vliegtarieven.nl/.

Voor de terugreis ben ik een reisbureau in La Paz binnen gestapt.

Succes!

Via de site worldticketcenter.nl kan je een andere aankomst plaats invoeren als de vertrek plaats. Ik heb een ticket gekocht van AMS naar Santiago de Chili en retour vanuit Lima naar AMS. Eerst keek ik alleen naar deze site maar ben uiteindelijk gaan bellen met de vliegtuigmaatschapij die werd aanggeven als optie LAN Chili. Hier was het ticket ruim goedkoper als via bovengenomde site.

Maurits

Met Iberia kun je van een andere luchthaven terugvliegen. En ze hebben er heel wat in Zuid-Amerika....

Hou er rekening mee dat een open-jaw ticket of een retourticket maar 3 maanden geldig is.
Ga naar het Worldticket Centre op de Nieuwezijds Voorburgwal, daar word je goed geholpen. Via internet of de telefoon kan ook. Maar zoals al die internetbedrijven is het veel leuker om langs te gaan. Dan kun je elkaar in de ogen kijken en grapjes maken. Ze bellen gewoon even als ze iets niet weten en word je niet in de wacht gezet.

Ja Eric, Langsgaan is inderdaad gezelliger, maar voor die gezelligheid betaal je tegenwoordig bij veel reisbureaus vaak 40 tot 50 euro per ticket extra in vergelijking met zelf boeken via internet!
Wat niet wegneemt dat je dan mogelijk een advies kunt krijgen dat je zelf niet gevonden zou hebben.

Mijn ervaring is dat je juist vaak meer vind als deze bureau's. Bij zelf zoeken en boeken vind ik vaak meer als die bureau's, die soms ook nog een ondoorzichtbare commisiestructuur hebben.

Hoi Peter,

ik heb bij het World Ticket Centre op de Nieuwezijds voor mijn tickets naar Santiago de Chili hetzelfde betaald als over internet. Maar misschien dat ze een foutje hebben gemaakt? En ik kreeg er ook nog een glaasje thee bij. Alleen geen negerzoen... :lol:

Inmiddels hebben we inderdaad een reisbureau bezocht, daar twee uur gezeten, koffie en thee gedronken (zonder koekje welliswaar) maar wel prima geholpen. We hebben nu een retourtje dat ons naar Santiago de Chile brengt, terug (bijna jaar later) vanuit Los Angeles. Er kan voldoende bagage mee in de vorm van fiets en fietstassen. Kortom: dat alles konden we op internet niet vinden!

anja straathof schreef:Inmiddels hebben we inderdaad een reisbureau bezocht, daar twee uur gezeten, koffie en thee gedronken (zonder koekje welliswaar) maar wel prima geholpen. We hebben nu een retourtje dat ons naar Santiago de Chile brengt, terug (bijna jaar later) vanuit Los Angeles. Er kan voldoende bagage mee in de vorm van fiets en fietstassen. Kortom: dat alles konden we op internet niet vinden!
Welk reisbureau was dat?

Niet echt bij jou in de buurt, Bert: Vertrekpunt van Asselt in Apeldoorn.