Additionally, paste this code immediately after the opening
tag:Als je dun en lichtgewicht wil en nog enigzins bruikbaar om mee te bakken, ontkom je niet aan aluminium en teflon. Denk dat geanodiseerd ook niet licht is? en nogal kwetsbaar. Thuis heb ik inderdaad gietijzeren pannen die kilo's wegen.Bert van Sprang schreef: ↑ma 25 jul, 2022 10:22en ik heb een broertje dood aan teflon-pannen. Geanodiseerd is het mooiste, maar niet altijd te krijgen.
Geanodiseerd is meestal geanodiseerd aluminium en dat is nauwelijks zwaarder dan blank aluminium anders is er iets grondig mis gegaan met anodiseren.
Van wat ik me herinner van geanodiseerde pannen was dat steeds een klasse zwaarder dan dat dunne pannetje met teflon coating van mij. Ik stel me zo voor dat de pan wel enige stevigheid moet hebben om de harde niet-buigzame laag aluminiumoxide heel te houden en dus per definitie dikker is uitgevoerd.
Ja erg sterk zijn ze daar niet allemaal in. Waarschijnlijk zijn 95% van de stroeve grauwgrijze aluminium pannetjes geanodiseerd: https://www.google.com/search?q=geanodi ... 68&bih=944
Met helaas weinig info over gewichten.. Dat dat kleine teflon pannetje (heb ik nu 4 jaar) erg kwetsbaar is herken ik trouwens niet. Het aluminium geleidt goed warmte, erg snel oververhit raakt ie met 18cm doorsnee niet. Ja, je moet wel opletten en het vuur laag houden, maar opletten moet je sowieso als je naast je tent op een kampeerbrander kookt.Leon schreef: ↑ma 25 jul, 2022 21:52Waarschijnlijk zijn 95% van de stroeve grauwgrijze aluminium pannetjes geanodiseerd: https://www.google.com/search?q=geanodi ... 68&bih=944
De zwartglimmende gladde hebben een teflonlaag. Op heel dunne pannetjes is een teflonkaag sowieso niet geweldig want want met klein ongelukje even te lang leeg op de vlam is zo'n pannetje al te heet voor het teflon en vallen de parkieten links en rechts dood neer.
Ik heb positieve ervaringen met de keukens op Scandinavische campings. Ook ideaal als het regent. Je treft ze echter niet aan op zo'n eenvoudig Deen natuurkampeerterrein. Ook niet op de vrije kampeerplekken aan een Zweeds meer. Restaurants zijn daar in de grote stilte vaak in geen velden of wegen te bekennen.bast1aan schreef: ↑di 26 jul, 2022 10:35Koken heeft bij mij niet zo'n hoge prioriteit, ik ga ook vaak uit eten. Op scandinavische campings heb je vaak al fornuis en kookgerei. Daarom hoeven m'n kookspullen niet top te zijn en wil ik het vooral zo licht mogelijk. Iedereen maakt daar natuurlijk z'n eigen afweging in. Ook als je met twee of meer personen gaat kunnen de keuzes heel anders worden.