Additionally, paste this code immediately after the opening tag: tenten - Forum Wereldfietser

tenten

Name: Mieke Van Parys

Email: miekevpa@innogenetics.be


Hallo,
wij (2 personen) zouden graag een tent kopen om tijdens onze fietsreizen te gebruiken, zowel binnen als buiten Europa. Heeft iemand goede/slechte ervaringen, tips?

Name: Philip

Ik gebruik al jaren een tellem II van Nomad. Niet op fietsvakantie maar met wandelen. Het is een tunneltent en zeer ruim. Je hangt de binnentent op met het houtje touwtje systeem. Hele fijne tent, die van mij weegt zo'n 5 kilo echter.


--- --- --- --- --- --- --- --- ---

Name: Yeb reitsma

Email: y.reitsma@hetnet.nl

Wij hebben net een MSR-Velo gekocht. Een tweepersoons tent waar eventueel de fietsen in geplaatst kunnen worden. De binnentent is zowel vanuit de voortent als vanaf de andere zijde te openen. Lijkt ons makkelijk in het geval de fietsen daar staan. Het gewicht valt reuze mee 4.3kg. De tent laat zich makkelijk opzetten, het materiaal lijkt allemaal heel degelijk en goed afgewerkt. Wij hebben er hoge verwachtingen van.
Adviesprijs ± Eur 565,00
Maar het hangt ook af van je budget en je persoonlijke smaak.
Een tip: Omdat we deze tent bij een wat kleinere outdoor speciaalzaak hebben gekocht. Hadden we de kans om meerdere tenten mee te nemen en thuis op te zetten. Wat zeker de keuze mee heeft bepaald.
Succes,

Yeb Reitsma
--- --- --- --- --- --- --- --- ---

Name: Harry Wagenaar

Email: h.c.wagenaar4@freeler.nl

Op pad heeft onlangs nog een test gepubliceerd van goedkopere tenten en iets eerder nog de op pad tent van de laatste 10 jaar verkozen.
--- --- --- --- --- --- --- --- ---

Name: Roberto

Of je je fietsen in de tent wilt hebben of er buiten wilt laten kan voor een groot deel je keuze in tenten bepalen. Mij geeft het altijd wel een veilig gevoel (de fietsen in de tent). Je komt dan wel snel op een tent van rond de 4 kg.
--- --- --- --- --- --- --- --- ---
Tja, al bladerend kom ik het onderwerp tegen. Het is al 5 jaar oud; toch maar een stukje plaatsen voor andere mensen die hier ooit nog eens langs komen.

Met goed weer is iedere tent een goede tent. Tijdens slechte omstandigheden blijken de verschillen (storm, sneeuw,wolkbreuk). Als je van plan bent om tijdens 'het rustige seizoen' een stukje te fietsen gedurende een korte tijd; dan maakt het allemaal niet veel uit. Zo heb ik door Thailand gefietst met een lokaal hutsefluts tentje van een paar euro: no problem.

http://www.renemaassen.nl/thailand/thailand.html


Ik heb vele tenten gehad, maar voor lange reizen door barre streken is een tunneltent 'als een huis' met zijn droge(slapen) en 'natte' helften (instap, tassen, koken). En van de tunneltenten is een Hilleberg de absolute nr. 1 voor mij. Heeft alles doorstaan en blijft gewoon staan (als om je heen de tenten met bosjes gelijk worden weggezogen of geevacueerd).

Kijk bv eens op:

http://www.renemaassen.nl/ijsland/ijsland2.html

Rene

Hoi!

Een tunneltent vind ik ook ideaal. Lekker veel plaats bij een relatief laag gewicht. Nadeel (of niet): niet vrijstaand, groot.

Als de huidige stokken van Hilleberg nu ook zo goed nog waren als hun doek :D
Op het duitse wereld fietsforum (http://www.rad-forum.de) zijn ze een beetje aan het twijfelen geslagen over de stokken van Hilleberg omdat deze verhoudingsgewijs erg vaak breken.
Andy en Waltraud van http://www.mountainbike-expedition-team.de hebben daar veel last van gehad onderweg in Tibet. Ook hier op het forum werd er al eens over gedicssieerd (link ff kwijt :oops:) net als op meerdere hikingsites.

Fiets de wereld (slapen in een tunneltent),
Whisky

Hoi,
Na ca 10 echte gebruiksmaanden (5 maanden IJsland, 5 maanden USA)

http://www.renemaassen.nl/ijsland/ijsland2.html
http://www.renemaassen.nl/amerika/amerika.html

was 1 van de stokken gescheurd rond een verbindingsbusje (zwakste plek). De rits van de buitentent spong soms open (ook na schoonspoeling en smering): (dat was IJsland slijtage).
De stok kan nog lang mee met zo'n meegeleverd reparatiebusje. Evengoed Hilleberg USA geemailed: wij kregen een nieuwe stok en een nieuwe rits toegezonden naar het volgende poste restante punt: dat was nog gratis ook!

Ode aan Hilleberg! De standaard stokken zijn 10mm. Tegen een meerprijs kan je ook de 11 mm versie kopen.

'k heb weer een Hilleberg. De vorige was na zo'n 700 echte gebruiksdagen welliswaar nog vrij goed (da's ca. 1 Euro per dag), maar het strakke was er vanaf.

Rene

Rene,

Ik heb op je site gekeken, bij fietstechniek. Je schreef dat je geen 48/26 gespaakt wiel kan kopen. Wel, Vittorio maakt 28 en 26 inch wielen met in beide 48 spaken.

Mario

Ok Mario, Dat is nieuws voor mij! Indien ik een nieuw wiel nodig heb, zal ik zeker kijken naar een 48 spaaks 26' wiel: het is echter de vraag of daarvoor ook een knappe naaf te koop is met industriestandaard lagers (zoals mijn huidige DTSwiss quartz: maar die bestaat (bestond: toen ik hem kocht 2003) alleen in 36 spaaks.

Ik heb liever dan 36 spaaks met industriestandaard lagers (dubbelzijdig gedicht) dan een 48 spaaks met kogeltjes gelagerd. Nog liever heb ik een een 48 spaaks met industriestandaard lagers gelagerde naaf.... (maar ben ik nog niet tegen gekomen).

rene,

je moet beslist eens kijken op de site bikeboosting.nl van Ernie frieke. Hij heeft een zeer goede site. Hij is van beroep leraar wiskunde, werktuigbouwkunde en fijnmechanica, en heeft zich gespecialiseerd in naven en wielen spaken.

Hij schrijft hele goede en duidelijke stukken over naven en hoe af te stellen.

Mario

De beste cassette tournaven met industrielagers, en ook nog leverbaar met 48 gaten, zijn van het amerikaanse Phil Wood. Heel duur, maar ook echt heel goed. De vermoedelijk sterkste 26 inch velg daarbij is de Sun Rhyno.
Wim

Mario, Willem,

Wij dwalen af. Dit is een tenten topic: geen fietstechniek topic.