Additionally, paste this code immediately after the opening tag: trekkingfiets - Forum Wereldfietser

trekkingfiets

Beste fietsliefhebbers,
Ik ga deze zomer voor het eerst een verre fietsreis maken (zo'n 2500 km) en ben dus volop op zoek naar een degelijke, betaalbare fiets, die erna natuurlijk nog wat jaren (en reizen) mee kan gaan. Mijn budjet is ongeveer 1000 euro. Ik heb dit forum, en andere sites/fora, al veelvuldig afgeschuimd, maar ben vooral op fietsen gebotst van 1500 euro en meer. Ik ben een arm studentje dus dat gaat m'n budjetje spijtig genoeg nu net te boven. Kunnen jullie mij advies geven over iets goedkopere modellen die toch betrouwbaar zijn.
Alle advies/tips zijn welkom.
(mss erbij vermelden dat ik 195 cm groot ben... + dat ik in Brussel woon (mss zijn bepaalde merken minder gemakkelijk te vinden in België?!))
Alvast bedankt!

De VSF T400. Goede prijs-kwaliteitsverhouding. Natuurlijk zijn er nog vele andere mogelijkheden, maar ik fiets nu eenmaal op de T400 en naar volle tevredenheid.
Momenteel staan een aantal mooie fietsen momenteel te koop bij het topic te koop aangeboden. Ik denk wel dat je dan snel moet zijn.

En Whisky, kom er maar in :lol:

Groet,
Robbert

eliart schreef:De VSF T400. Goede prijs-kwaliteitsverhouding. Natuurlijk zijn er nog vele andere mogelijkheden, maar ik fiets nu eenmaal op de T400 en naar volle tevredenheid.
Momenteel staan een aantal mooie fietsen momenteel te koop bij het topic te koop aangeboden. Ik denk wel dat je dan snel moet zijn.
En Whisky, kom er maar in :lol:
Hallo hallo, hiero, ein herzliches Gruessgott :D

Ik ben ook een arme student en heb de T-400 gekocht omdat je echt heeeel veel waar voor je geld krijgt. Rigida Explorer Velgen, CrMo frame, Shimano LX, Tubus bagagdrager, naafdynamo, Magura hydraulische remmen, Lumotec voor- en achterlicht, Pletcher standaard etc etc. Het is een super stabiele fiets waar je echt de gekste dingen mee kunt uithalen zonder dat die ook maar een kik geeft. Modder, zand, sneeuw, offroad, downhill, hij vreet het allemaal. Ik vind het echt een superfiets en hij mag dus mee op wereldreis voor het echte werk. Zoek maar eens op het forum naar T-400 en Whisky voor mijn positieve ervaringen met de T-400. Ik heb zowel een T-400 LX als een T-400 Rohloff. Hier een foto van mijn opgevoerde T-400 Rohloff en de componenten:
http://itchy-wheels.exploder.org/images ... _itemId=28

Neem ook eens een kijkje bij http://www.fahrradmanufaktur.de/touren/touren.html
Daar staat de nieuwste versie. Hij kost tussen de 800 en 1000E (hangt af van de serie). De Rohloff is luxer afgemonteerd.
Voor wat resente discussies:
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?t=5497
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?t=5373

Gudereit (ook Duits) maakt ook goede fietsen voor een goede prijs:
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewtopic.php?t=5505

Het belangrijkste is natuurlijk dat de fiets goed past dus altijd even proefrijden bij de betere fietswinkel en de fiets flink martelen :)

Fiets de wereld (op een T-400),
Whisky

Je hoeft toch geen arm studentje te zijn om een t400 te hebben :?

robbert

Beste Puiter,
Dat je in Brussel woont, hoeft geen probleem te zijn als je een goede fietsenzaak zoekt die gespecialiseerd is in vakantiefietsen. Op 30 km van Brussel ligt Opwijk. Daar tref je 'De Fietser', de fietsspeciaalzaak van Isabelle de Vis en Wim Tollenaere. Isabelle en Wim hebben zelf meer dan 40.000 kilometer bepakt gefietst op diverse delen van de wereldbol. Zij hebben ook diverse boeken geschreven, onder andere over hun avontuur in IJsland. De Fietser is de enige verdeler van Snel in Belgie.
Kijk eens op: www.defietser.be

eliart schreef:Je hoeft toch geen arm studentje te zijn om een t400 te hebben
Nee hoor maar vanwege de prijs kwaliteit verhouding is hij gewoon heel erg geschikt voor mensen die het wat minder breed hebben. En natuurlijk ook voor iedereen die niet te veel geld wil uitgeven voor een erg goede fiets :D

Fiets de wereld,
Whisky

Bedankt voor de reacties!
Ik ben vandaag langs twee fietswinkels in Brussel gegaan: Vélodrome in Brussel stad en La maison du vélo aan Meiser. Vooral de beide merken in de 2e winkel hebben me tot dusver aangesproken: VSF (zoals ik vaak lees op dit forum) en Da Silva. De T400 zal voor mij wel te klein zijn (max. tot 57 en ik heb 62-63 nodig...). Dus staan voorlopig de T300 en de Da Silva's bovenaan m'n lijstje. Iemand die ervaringen heeft met 1 van deze fietsen?
Ik dacht eventueel dit weekend ook nog eens naar Vlerick te gaan kijken. Maar heb nu gehoord dat daar vooral duurdere fietsen verkocht worden (ver boven mijn budjet van ca. 1000 euro dus). Klopt dit? Als dit zo is bespaar ik me beter het ritje denk ik :) . En raden jullie aan om nog eens naar 'De fietser' in Opwijk te gaan, waar ze het merk 'Snel' verkopen? Of geeft 'Snel' mindere prijs-kwaliteitsverhouding dan VSF en/of Da Silva?
Bedankt!

kijk voor snel snel eens op deze link

Bas

Beste Puiter,

Je kunt komend weekend ook kijken op de Fietsreisbeurs in Retie bij Turnhout. Daar staan diverse vakantiefietsspecialisten en je ontmoet er tal van doorgewinterde vakantiefietsers met al hun ervaringen. Zie: www.vakantiefietser.be (dus niet www.vakantiefietser.nl ;want dat is een vakantiefietsenspecialist in Amsterdam, maar die krijgt zelfs klanten uit Belgie)
Je wilt een fiets voor een lange tocht en die ook nog jaren meegaat. Verder heb je een vrij grote fiets nodig. Dan is maatwerk erg belangrijk. Niets is vervelender tijdens een langere reis om te fietsen op een rijwiel dat niet geheel op maat is. Ik zou zeker géén concessie doen voor een goedkopere fiets die feitelijk te klein is voor je. Het gaat tenslotte over een investering voor vele jaren en dan kan te goedkoop uiteindelijk uitpakken als duurkoop.
Vakantiefietsspecialisten als de Fietser in Opwijk bieden het extra dat ze voor jou precies de maat opnemen. Niet alleen je lengte is bepalend voor een bepaalde maat fiets.

Bedankt iedereen voor de tips! Gisteren is de knoop doorgehakt en het is een Da Silva geworden (stalen frame, 26", deore-groep), aangekleed een dikke 1000 euro. Hopelijk mag hij me vele kilometers vergezellen :)

Hoi!

Das een mooi karretje, heel veel fiets(reis)plezier :D

Fiets de wereld,
Whisky