Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Polen - Forum Wereldfietser

Polen

Weet er iemand mooie, leuke fietsroutes voor ongeveer twee weken door polen??? Of anders waar ik ze wel kan vinden??

Er zijn in Polen wel routes, maar zelf hou ik me nooit aan routes. Ik heb verschillende keren in Polen gefietst. Ik was niet zo tevreden over de fietsroutes omdat ze nogal eens over mulle zandpaden gaan. Niet geschikt voor een fiets met bagage, alleen te doen met mountainbikes.

Ik gebruik in Polen de kaarten Mapa Krajoznawca. Er zijn er acht van heel Polen, schaal 1:300.000. Ze kosten nu ongeveer 20 zloty (5 euro). Vermijd de rode wegen, want dat fietst niet echt lekker.

Routes kun je vinden op internet, zeker als je wat Poolse zoekwoorden gebruikt: 'szlak rowerowy' (szlak = route; rower = fiets).

http://www.google.nl/search?sourceid=na ... k+rowerowy
of internationale routes
http://www.google.nl/search?q=szlak+row ... CGGGL%3Anl
Hier bijvoorbeeld: Ik zal wat links plaatsen.

http://www.zlotoryja.pl/szlak_rowerowy_ ... &Itemid=58
http://www.rowery.org.pl/ (Over fietsen in de steden in Polen, maar ook met verwijzing naar routes (in het Engels).
Er zijn EuroVelo routes door Polen http://www.ecf.com/ (EuroVelo 2, 4, 10, 11)


Bedankt :D

Er zijn een aantal Duitstalige fietsgidsen van Polen. Van Bikeline is er Radatlas Masuren met een netwerkje routes in de Masurische Seenplatte (merengebied in het noordoosten). Later dit jaar verschijnt de Ostseeküste-Radweg Polen bij dezelfde uitgever. Verder heeft Kettler Verlag 2 deeltjes met een zeer uitgebreid routenetwerk door heel Polen, vooral geschikt voor trektochten.
Deel 1 is Masuren Per Rad (met de Ostsee, de Euro-Route R1 en het hele noorden; deze is redelijk recent uit 2004) Deel 2 Polen per Rad Süden is helaas erg gedateerd (1993) maar nog wel goed te gebruiken als ideeënboek.
Naast/behalve de hierboven door Rower genoemde kaarten (die je wrsch. niet van te voren in Nl. kunt aanschaffen) kun je ook prima gebruik maken van de serie Eurocart 1:300.000 van Polen. 4 Bladen dekken het hele land.
Zie voor meer info o.a. www.fietsgidsen.nl
De genoemde kaarten en gidsen zijn ook allemaal te koop bij de betere reisboekhandel.
groet,
Luc

Ik heb vorig jaar een rondje Warchau - Gdansk - Bialowieska - Warschau gereden in 2,5 week. Helaas had ik veel regen en het hele centrale deel van Polen lag er nogal saai en troosteloos bij. Het noorden en oosten daarentegen was wel mooi. Bij zonnig week moet het er leuk fietsen zijn. Ik kan je mijn route wel mailen als je interesse hebt

Als Nederlandse "allochtoon" in Polen, kan ik je zeggen dat bepaalde delen van dit land zeer geschikt zijn voor een fietsvakantie.
Mijn favoriete fietsgebieden zijn de hele Oostzeekuststrook maar vooral het al genoemde noord-oostelijke merengebied, Ermland en Mazurië, en dan ruim genomen, tot de noord- en oostgrens.
De Oostzeekuststrook is in de vakantieperiode erg druk (overvolle campings), Ermland-Mazurië is zo groot dat je alleen in de toeristencentra (= watersport) met drukte geconfronteerd wordt.
Bruikbare uitgezette en/of bewegwijzerde fietsroutes tref je hier nauwelijks aan (vaak lokale rondjes voor mountainbikers), maar het reeds genoemde boekje Masuren per Rad (ISBN 3-932546-25-3, Verlag Wolfgang Kettler) is een goede leidraad voor de bovengenoemde gebieden, vooropgesteld dat je het Duits enigszins machtig bent. Naast routebeschrijvingen geeft het veel informatie over bezienswaardigheden, campings, etc. De hierin ook beschreven Euro-Route R1 is in Polen overigens prima bewegwijzerd, maar alleen interessant als je van Nederland naar Polen zou willen fietsen..... :wink:
Met dit boekje en goede kaarten kun je uitstekend uit de voeten. Ik gebruik de auto(!)atlas Polska 300 van Demart (ISBN 83-89239-56-6), schaal 1:300.000. Dit is voor mij veruit het handigste systeem, handzaam formaat, zeer gedetailleerd, spiraalband. Alles wat je niet nodig hebt scheur je er gewoon uit...... Een vrijwel identieke uitgave is er ook van Copernicus.
Heel Polen voor ongeveer 30 Zloty (€8,-). Ik weet niet of ze in Nederland verkrijgbaar zijn, maar hier in iedere fatsoenlijke boekhandel, bij de benzinepomp enz.
Ik kan nog wel even doorgaan, maar waarschijnlijk is het eenvoudiger om je concrete vragen via e-mail (zie mijn profiel) te stellen. Eventueel kan ik ook helpen bij het uitzoeken van een interessante route etc.

Groeten, Dick.
Via deze site http://www.polenkaarten.nl/ kun je allerlei kaarten bestellen van Polen, variërend van 1:50 000 tot 1:750 000 (dan heb je heel Polen).

Ik ga deze zomer ook door Polen fietsen, van Gdansk naar Krakau (ken iemand die daar woont). Ik wil in ieder geval Mazurië verkennen, en verder het Zuiden, ook het Tatra gebergte. Dat zijn ook de twee beste gebieden voor fietsers heb ik gelezen.

Via deze site http://poleninfo.tripod.com/id48.html is het mogelijk om gratis brochures te bestellen met informatie over Polen. Er zit ook een brochure bij voor fietsen door Polen.

Succes met de voorbereidingen!

groetjes,
Annelies

Deze zomer gaan we met een groepje mensen naar Sibiu, de culturele hoofdstad van Europa.
Ik wilde een deel van de reis per fiets afleggen, van Warschau naar Sibiu.
Alvorens de Karpaten over te steken wilde ik rustig aan beginnen in het vlakke deel van Polen.
Mijn idee was om vanuit Warschau langs de Wistula te fietsen en dan via Zamosc naar Lviv.
Kent iemand dit gedeelte van Polen en, zo ja, is het een aanrader om te fietsen ? Of is het leuker als je vanuit Krakow naar het oosten fietst ?

Beste Peter B

Warschau is goed te bereiken per trein en van daaruit kun je natuurlijk langs de Wisla naar het zuiden fietsen. Er zitten mooie stukken tussen (Kazimierz Dolny is mooi) (ik vind Polen sowieso een mooi land). Ik heb weet niet zo goed of het goed te fietsen is, in die buurt heb ik geen fietservaring. Maar ik zou voor de optie Kraków kiezen. Kraków is als stad vele malen mooier dan Warschau, (misschien wel de mooiste stad van Europa) en ik vind het zuiden veel aantrekkelijker. Wel minder vlak. Zamosc is een aanrader!

Veel fietsplezier in Polen.