Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Verlenging remgrepen - Forum Wereldfietser

Verlenging remgrepen

Hoi,

Ik bemerk dat ik nogal van positie moet veranderen met mijn handen op het stuur, de reden hiervan is dat als ik aan het fietsen ben en er komt een bocht, kruising, onverwachts maakt niet uit hoe of wat, dat ik niet gelijk beschik over de mogelijkheid tot remmen, eea heeft te maken dat ik mijn handen maar op één manier kan plaatsen om te kunnen remmen. Is er bij iemand van jullie wel bekend een verlengde handgreep, beugel, etc, om in iedere positie van een vlinderstuur optimaal te kunnen remmen.

Groet Ad

Of het optimaal is weet ik niet maar ik heb weleens mensen zien rijden met een soort verlengstukje met bocht op hun remgrepen. Waar te kopen, zou ik niet weten

Voor de racebocht heb (had) je inderdaad remmen waarmee je "onderin" en "bovenop" kan (kon) remmen. Voor een vlinderstuur heb ik een dergelijke oplossing echter nooit gezien.

Gerd

Ik had die opzetstukjes op mijn oude, lange, XT remgrepen. Gewoon bij ge Halfords gekocht. Functioneerde goed. Op de tegenwoordige korte twee-vinger greepjes hebben ze volgens mij niet zoveel zin meer, ze staan dan wat te ver naar binnen. Maar dit zal wellicht verschillen per remgreep-stuur combinatie...

Tektro heeft remgrepverlengers die onder een hoekje van 90 graden op de grepen geplaatst kunnen worden (handig bij bijvoorbeeld bar-ends). Het vorige model bestaat niet meer, en is -helaas- vervangen door een minder model.

Tektro maakt cyclocross-remgrepen. Type: RX2. Die zet je tussen de rem die je al hebt en een andere favorite plek op het stuur. Je kabel moet het wel kunnen. Je onderbreekt als het ware even de buitenkabel. De binnenkabel loopt gewoon door. Je remgrepen staan dan in serie.
Bevallen uitstekend op m'n singlespeed stadsracer.
http://farm1.static.flickr.com/66/22430 ... 0373_b.jpg
Marten verkoopt ze.
niko

nikopaul schreef:Tektro maakt cyclocross-remgrepen. Type: RX2. Die zet je tussen de rem die je al hebt en een andere favorite plek op het stuur.
Maar op een vlinderstuur krijg je wel een hele rare verloop van de kabel : eerst uit de originele remhandel dan met een boog naar de extra greep, en dan naar de rem. EN je moet ze shimmen om op een 22mm stuur te kunnen zetten.

De echte oplossing is natuurlijk een klassieke racebocht, desnoods met extra crossgrepen :D

nikopaul schreef:m'n singlespeed stadsracer.
http://farm1.static.flickr.com/66/22430 ... 0373_b.jpg
Mooie naven! ;)

Schlauch schreef:Je moet ze shimmen........

Dit is verbasterd fietsnederlands voor......
:)
Ik hou het op een Anglicisme :shock:

Het is kort voor "je moet ze monteren met een vulbus of onderlegplaat van de juiste dikte" *)

*) voor nl.fiets lezers, ik kan dat niet zeker weten want het is te technisch voor het woordenboek ;)

Hoi

Bedankt allemaal voor jullie snelle adviezen en tips :D .
Bij Halfords konden ze mij helaas niet helpen :cry: niet getreurd !! ik met vol goede moet naar mijn Koga dealer (helaas niet eerder aan gedacht :( )
Hij heeft gewoon de originele van Koga op voorraad :D :D . Gelijk gemonteerd en nu nog proeffietsen. dit gaat aankomend weekend gebeuren, ik laat jullie weten hoe het bevallen is.

<img src="http://img413.imageshack.us/i ... Groet Ad

Zoals Marten al schreef: was een traditionele racebocht niet veel vanzelfsprekender geweest dan zo'n krakeling met hulpstukken?
Wim

Willem Jongman schreef:Zoals Marten al schreef: was een traditionele racebocht niet veel vanzelfsprekender geweest dan zo'n krakeling met hulpstukken?
Wim
Hoi Wim,

Afgezien van het feit dat jij praat over een krakeling :cry:
mag ik toegeven dat ik deze oplossing zeker niet storend of ongepast vind. Daar het hier schijfremmen betreft is een minimale belasting al voldoende om tot stilstand te komen.

Groet Ad

Op schijfremmen voor een vakantiefiets heb ik het evenmin erg, maar dat is een ander verhaal. Ik kan het niet goed zien, maar het lijkt erop dat het hydraulische schijfremmen zijn. Als dat zo is zijn de andere oplossingen die gesuggereerd zijn, zoals Tektro cross grepen (of extra grepen voorop je stierenhoorns) onmogelijk, en rest je niets anders dan wat je al gedaan hebt.
Veel fietsplezier,
Wim