Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Waterfilter - Forum Wereldfietser

Waterfilter

Wie kan mij wat vertellen over een waterfilter,
Waar moet ik op letten bij de aanschaf,
een grote/kleine wat is handig

Philip

Hoi Philip,

Je zult moeten weten op welke onderdelen je het water wilt zuiveren: bacterien, virussen, protozoa en mogelijk ook nog chemische verontreinigingen. De waterfilterspecialist van een grote buitensportzaak vertelde me: "daar waar geen mensen zijn, zijn ook geen virussen". Niet echt een geweldige informatiebron, die specialist.

Er zijn veel filters op de markt die bepaalde verontreinigingen wel filteren, maar andere laten zitten. Ik wilde een filter dat alles wat mogelijk leeft uit het water haalt. Nafiltering is dan niet meer nodig. Op de OpPad beurs heb ik met de mensen van Tropenzorg gesproken en die raadden me uiteindelijk een PUR filter aan. Compact en degelijk. Er zit een jodiumfilter in en erachter zit een koolfilter om de jodiumsmaak te adsorberen. Het filter is makkelijk in gebruik, alleen moet je niet te snel pompen want dan kan het koolfilter het niet aan en blijft de jodiumsmaak vrij sterk. Het filter gaat volgens opgave van de fabrikant 800 liter mee. Andere filters gaan tot in de duizenden liters mee, maar mogelijk moet je dan nog een andere nafiltering toepassen.

Ik hoop dat je hier iets mee kunt.

Martin

We fietsen inmiddels anderhalf jaar rond met de Katadyn combi. Een keramisch filter wat elke verontreiniging groter dan 0.2micron uit het water filtert. Afdoende tegen bacterien en microben.
Eventueel kan je een actieve koolstof toevoegen om een slechte smaak en (Lichte) chemische verontreiniging te neutraliseren.
Is in de aanschaf misschien duur maar doordat je er tot 50.000 liter per filter element mee kan filteren is dit voor ons toch een van de goedkooptse.
Weegt ± 500 gram.

Kijk ook eens op hun site.
www. katadyn.com

Succes

Bedankt voor de uitleg

Zijn er ook aanmerkelijke verschillen in duurzaamheid tussen de diverse merken zoals een katadyn combi en waterfilter van bijv. MSR?

En hoe lang gaat het koolstof filter gemiddeld mee.