Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Santos Trekkingfiets - Forum Wereldfietser

Santos Trekkingfiets

Bij deze verkoop ik met tegenzin mijn Santos Traveller Lite ,pinion/riem (P18) heren maat 61 cm ,(de vesnellingsbak is zwart ) ipv blauw .
Ik ben 178 cm en mijn zadelpen zit nu 9 cm uit het frame , kan dus lager of zeker nog 20 cm hoger .
Op factuur is niet het stuur , voor en achter tassen en een apart stevig AXA slot inbegrepen en dan komt totaal op +- 6.500€ , aankoopdatum : 08/2016 dus nog lange garantie en zelfs nog geen eerste gratis nazicht gehad dat normaal jaarlijks of om de 10.000km moet gebeuren .
Reden van verkoop , ik dacht van met deze 18 versnelling pinion toch nog te kunnen blijven fietsen met mijn probleem dat ik heb met tegenwind of brug maar is niet zo , kan nog wel tochtjes van +- 20km doen maar daar dient deze fiets niet voor en vind het spijtig om hem daarvoor te houden , Misschien is er iemand die hem graag wil hebben aan 1.500€ minder dan nieuwprijs ? testen/kijken /praten kan zoveel je wil.
Enkel reacties van ernstige personen die weten wat voor fiets het is .
Foto's kan via PM want hier lukt het mij niet . gsm: 0496183739 , ik woon in Belgie prv Antw
Groetjes
Zonde zeg! Maar ombouwen naar elektriek kan niet?
Is het huidige achterwiel wisselen voor eentje met electrische motor geen optie?

Santos levert GoSwissDrive in de Pinion modellen. Kan een Santos dealer vast voor je regelen.
Is een maat 61 niet (veels te) groot voor 1.78?
De Santos ombouwen naar elektrisch is geen probleem , gewoon de pinion er van onder en dan past de elektrische er in , maar de pinion alleen kost min 3.000 € waar ik dan niets meer aan heb en moet dan de elektrische nog kopen , dacht van ...misschien iemand die zo een fiets zoekt want op zich bolt die zalig .
Het frame... Santos zijn frames zijn kleiner en sterker met een veel langer(sterker) zadelpen die veel hoger uit frame komt maar ik zag dat niet graag , ik heb mijn maten door een ervaren fietsmaker laten opmeten en zou normaal een maat kleiner nodig gehad hebben , de 61 cm zou net niet te hoog of te lang zijn al heb ik nog 9 cm zadelpen over en heb deze genomen, die persoon in specialist in het samenstellen van eender welke trekkingsfiets met Rohloff of Pinion en gaat regelmatig bijlessen volgen , toffe gast ,
Ja , erg vind ik het wel , had eerder een Rohloff , ook prima maar dacht van naar 18 versnellingen te gaan dat het mij wel ging lukken , korte afstanden gaat wel (tot 50 km ) maar vind het zonde van zo een mooie fiets ,
Ik hou hem wel als er geen ernstige kandidaat komt opdagen .
En...wij worden allemaal ouder , met de nodige problemen aan de ledematen ,( niet aantrekken zeker ) als het lukt ?
Bedankt voor de reactie en nog veel fietsplezier .
Gustaaf schreef:De Santos ombouwen naar elektrisch is geen probleem , gewoon de pinion er van onder en dan past de elektrische er in , maar de pinion alleen kost min 3.000 € waar ik dan niets meer aan heb en moet dan de elektrische nog kopen
Pinion lekker laten zitten en het achterwiel wisselen, zoals te zien op de Santos site:

http://www.santosbikes.com/assortiment/ ... lus-e-bike

...en dan natuurlijk nog je accu, display en bekabeling.
Zoals bovenbstaande aangeeft: ombouwen met chterwielmotor is een prima oplossing. Een goedkopere oplossing zou een voorwielmotor zijn, maar dat heeft nadelen ten op zichte van een achterwielmotor.

Ik heb even voor je gegoogled op vogelvlucht: Go Swiss zal +/- 2500 kosten, BionX ietsje goedkoper (1 a 200 euro), Neo Drive durf ik niet te zeggen.
Bedankt vrienden , dat wist ik niet van de pinion gewoon te laten zitten en ander achterwiel want hij schakelt en fietst zo soepel , gewoon geweldig .
Ik ga er eens goed over nadenken .
Nogmaals bedankt .
Inderdaad Gustaaf, gewoon een ander achterwiel, die Pinion kan je lekker laten zitten. Met behulp van een achterwielmotor kan je alle kanten uit met je Travel lite.