Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Waarheen in Jan-feb-maart? - Forum Wereldfietser

Waarheen in Jan-feb-maart?

Haai,

We willen in de periode jan t/m maart 2007 ergens 2 of 3 maanden gaan fietsen. We zijn op zoek naar een land (of landen) waar het rond die tijd goed fietsweer is.

Omdat onze peuter (dan iets meer dan 1,5 jaar oud) ook mee gaat, hebben we nog wat extra eisen zoals:
- Overnachtingsplekken niet te ver uit elkaar (30-50 km voor een etappe);
- Niet (te heftig) offroad;
- Goeie medische voorzieningen (Afrika hebben we al gehad in 2003 dus iets minder heftig is goed genoeg ;-))

Tips?

Doei,
Corné
Heb je al eens aan Thailand gedacht? In deze periode is het nog niet al te warm, de wegen zijn redelijk tot goed ,en de medische voorzieningen zijn op een prima nivo.
Overigens lijkt het mij met zo,n kleintje toch wel een hele onderneming

ps neem eens contact op met AWOL
succes

Januari en februari (tot ongeveer de helft) is goed in Thailand. Men noemt het daar de koele, droge tijd. Daarna loopt de temperatuur snel op. In maart is Thailand echt voor de meeste mensen te heet om te fietsen.
Er hebben diverse stellen met kleine kinderen gefiets in Thailand. Je krijgt onderweg volop belangstelling: farang nitnoi!!!!(een kleine westeling).

Nee, Thailand is nog niet eerder langsgekomen, wel Australie en Nieuw-Zeeland. kzal eens ff in Thailand duiken.

Bert,

geldt dit ook voor het noorden van Thailand? Of kan er daar in maart nog gefietst worden bij redelijke temperaturen ?

Wij waren in het noorden in okt-nov vorig jaar, en toen was het er ook warm genoeg eigenlijk... Maar het was uitzonderlijk, volgens de mensen die we er gesproken hebben...

Koen

bert sitters schreef:Januari en februari (tot ongeveer de helft) is goed in Thailand. Men noemt het daar de koele, droge tijd. Daarna loopt de temperatuur snel op. In maart is Thailand echt voor de meeste mensen te heet om te fietsen.

Ook in het noorden van Thailand wordt het in maart heet. Men zegt zelfs heter dan in Bangkok.

Als we het hier over 'heet' hebben, over welke temperatuur gaat het dan?

Is het dan in het zuiden minder heet dan in het noorden, en hoe zit dat met maleisie?

In het zuiden heb je te maken met een hogere luchtvochtigheid. In het noorden lopen de temperaturen op tot zo'n 25-27 graden begin januari tot ruim boven de 30 eind maart . Volgens de wet van Murphy zal het het komende jaar natuurlijk helemaal anders zijn.
Vroeg in de ochtend heb je kans dat het in januari beneden te 10 graden is. en als je dan een kamer hebt met alleen koud water is het even doorbijten.
In Isaan (Udon Thani en omgeving) heb ik tijdens Songkran gefietst, dat is half april en de heetste tijd van het jaar, en ben bij zonsopkomst begonnen tot een uur of 11. Soms laat in de middag nog een stukje. Zodra de zon door het wolkendek kwam was het niet leuk meer. Af en toe boven de 40 graden. Aan het begin van het jaar kun je veel meer bij aangename temperaturen fietsen.

Ben net terug van een maand Thailand maar het viel me op dat er erg veel farang met kleine kinderen rond liepen. Kan natuurlijk ook zijn dat ik er nu meer op let :) In ieder geval zijn de pampers een stuk goedkoper dan hier. En de medische voorzieningen, zeker in de grotere plaatsen zijn goed.

In grote supermarkten als Big C en Tesco/Lotus en warenhuizen als Robinsons kun je bovendien alles voor de kleine vinden wat je hier ook hebt.