Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Bomen, bos, vakantiefiets?! - Forum Wereldfietser

Bomen, bos, vakantiefiets?!

Ik lees al een tijdje rond maar kom er niet echt uit.
Ik heb een fiets nodig voor de vakantie; rij nu op een gazelle orange met kinderzitjes.
We gaan dit jaar naar texel 'proef'rijden en daarna naar Parijs.
Ik zal zowiezo een andere bagagedrager monteren voor de aanhangfiets van de jongste telg. Daar komt dus ook zijn bagage bij en omdat mijn man past ook tent, kookgerei etc. Best zwaar beladen dus! Ik heb overigens wel veel lichtgewicht materiaal en ben bereid veel te wassen en met smoezelige kinderen rond te fietsen :wink: teneinde gewicht meezeulen te beperken

Ooit had ik een gazelle medeo die ik voor mijn niet al te spannende fietsvakanties prima geschikt vond.
Aangezien het ws een eenmalige actie is (wegens fietsvakantiehatende echtgenoot) wil ik er niet teveel aan uitgeven. Ik heb op marktplaats gekeken.en kom.voor zo'n 250€ uit op een keurige gazelle.medeo van een paar jaar oud, wat me best een goede optie.lijkt. Een vergelijkbare giant ook gezien. Of een wat oudere Koga, waar ik bijvoorbeeld de Prominence, Balance en randonneur van zie.
Gezien de naam die Koga heeft neig ik daar naar maar
Ik kom er niet echt uit.wat de belangrijke verschillen tussen deze modellen zijn en daarnaast dus de twijfel wat is een betere aanschaf; een wat oudere/meer gebruikte Koga of een nieuwere gazelle?
zo weten we helemaal niets: welke fietsen?
Marktplaats?
Het lijkt erop dat je denkt dat Gazelle een A-merk is. Al lang niet meer. Die reputatie is uit een ver verleden.
Zoala ik al zei; ik zag koga's prominence, randonneur, balance (en nog wel meer), die me in aanmerking lijken te komen.
Ik weet dat Gazelle niet bekend staat als de beste vakantiefiets, maar die zoek ik dus ook niet (al was ik overigens echt tevreden met mijn gazelle medeo, die heeft grote stukken belgie, frankrijk en hongarije gezien en 4 jaar lang dagelijks een fietskar getrokken voor hjj wcht op was- vandaar dat het me wel een optie leek)

Maar afgaande op jouw bericht zou ik dus beter naar een van de Koga's kunnen gaan kijken.
Een Medeo heb ik goede ervaring mee. Hangt een beetje af van bouwjaar.
Gazelle heeft talloze modellen van de Medeo en de Orange gemaakt. Als je het hebt over 'een Medeo' of 'een Orange'zegt dit dus nagenoeg niets.
De oudste Medeo's (rond 1993) waren het meest geschikt voor fietsvakanties. Daarna werd de marketingafdeling van Gazelle de baas over de engineeringsdeling.

Ken je deze links?:
http://wiki.vakantiefietser.be/index.ph ... iets_kopen
http://fietsenmetkinderen.info/
Kijk ook eens in recente discussies van afgelopen week (niet over fietsen met kinderen overigens)
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... =8&t=29248
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... =8&t=29243
Leon schreef:Kijk ook eens in recente discussies van afgelopen week (niet over fietsen met kinderen overigens)
Maar wel van iemand die ervaring heeft met vakanties met kinderen, waarvan sommige op de fiets.

Ik zou gaan voor een fiets die volstaat voor fietsreisjes in de zomerweken én die je in het dagelijks leven kan gebruiken. Het is immers maar de vraag (not) of je in een opgroeiend gezin veel hebt aan de perfecte maar peperdure reisfiets in de schuur. Als je een gemiddelde lengte hebt, ca 1.70 meter/frame van 53 - 56 cm, is er op MP heel veel keus.

Wat ik wel een ernstige mededeling vind is die van Leon: dat de mist van marketeers technici ongeveer overal in de wereld in de schaduw stelt en (dus) ook in de fietswereld. Dat is m.i. geen goed huwelijk. Het verklaart wel waarom ik in de jaren '90 met onze jonge tieners leuke tochtjes kon maken. Onder de oudste tieners hoorden o.a. Sparta en Batavus met wel drie hele versnellingen [/sweet memories]. Ging best.
Geen idee wat je lengte is, maar vond net deze op marktplaats:


http://link.marktplaats.nl/m1146703879

Zelf geen belang bij, maar leek me wel een leuke fiets voor dat geld.
Bedankt voor jullie reacties.
Ik.wist idd niet dat een medeo niets zegt (en wat stom eigenlijk..! Mijn medeo kocht ik in 99 via mp dus vermoed bouwjaar 95 ofzo..verklaart dus iig mijn goede ervaring).

Links uitgebreid bestudeerd inmiddels.
En idd wat jij zegt Mar, de perfecte vakantiefiets hoef ik niet. Wel gaat hij de schuur in voor zo af en toe, ik heb een prima stadsfiets en ben dan liever zuinig op deze zodat hij langer meegaat voor sporadische tripjes en wat regelmatigere dagjes fietsen.
Ik fietste zelf eind jaren 90 overigens ook gewoon op mn fiets zonder versnellingen met terugtraprem naar parijs haha! Daarna dus via mp voor een habbekrats een zgan medeo aangeschaft die zeker 10jr meegegaan is.

Gister bij een hobbyist gaan kijken en verschillende fietsen bekeken en uitgeprobeerd. Nog niks gevonden, maar het is me wel duidelijker waar ik naar op zoek ben in ieder geval. De Koga's die hij had staan vond ik echt te rechtop zitten.
Texel kan natuurlijk prima met de fiets die je hebt. Voor iets ambitieuzer werk heb je een fiets met derailleurversnelling nodig. Oude Koga's zijn dan een goed plan, met twee reserves. De eerst eis dat de wat oudere nogal smalle bandjes hebben en dat is niet fijn. De tweede is dat er jaren zijn geweest met slechte Mavic velgen (maar daar kun je korting voor bedingen).
Zie ook hier: http://www.wereldfietser.nl/docs/de-eer ... 2017-1.pdf