Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Simpele camping-info - Forum Wereldfietser

Simpele camping-info

Hallo,
Weet iemand of er ook simpele kaarten of lijsten of websites zijn van ALLE campings in een bepaald gebied? (het gaat mij om Bretagne). Wij willen nl alle campings in Bretagne op onze kaart intekenen, en al die tabelletjes met faciliteiten interesseren me minder. Als vakantiefietser met kinderen wil je gewoon vooral dat er een camping IS, en hoe hij er precies uitziet is van secundair belang. (alhoewel ik kleinschalig de voorkeur geef)

De fietsvakantiewinkel en buitensportwinkels bieden wel campinggidsen, maar die zijn ofwel heelveel-omvattend (heel west-europa) ofwel thematisch opgezet (kleine campings in Frankrijk). En in die laatste gids staan 3 campings in heel Bretagne...

Groet, Martin.

Hallo Martin,


er is een gids waar bijna alle Franse campings instaan. (nou ja 10800 campings zal wel redelijk compleet zijn!)
kijk eens op http://www.ffcc.fr/Campeurs/Publications/Guides.php

De papieren gids is een hele bijbel maar intekenen is een goed idee.....hoewel de juiste michelinkaart heeft veel campings al vermeld.

succes ermee,

Bert Vinken

avic.demon.nl

Heeft de bibliotheek geen campinggidsen die je even kan gebruiken om op je kaart in te tekenen?

Ik zou zelf niet kiezen voor Frankrijk, maar ik weet dat er diverse regio's een handig foldertje hebben met alle kampeerterreinen in die regio. Vaak ook actueel, want er sluiten tegenwoordig nog al wat campings. Die folders zijn veel handiger dan die dikke pil met alle Franse kampeerterreinen.
Informeer even bij Maison de la France in Amsterdam over Bretange.
Op de Michelin-kaarten staan alleen de campings die ook in de Michelin-gids voorkomen en dat zijn nu juist de terreinen met toeters en bellen met kans op het verplicht betalen van een 'tarif forfait': dus voor een complete standplaats met alles erop en eraan.
Helaas spreekt men in Bretagne nog maar weinig Bretons. Lodewijk de Veertiende, Napoleon en Charles de Gaulle hebben grondig werk verricht om de oorspronkelijke talen uit Frankrijk te verdringen en dat is met veel talen gebeurd.

hier staan er nogal wat:

http://www.camping-frankrijk.nl/ (zelfde als bovengenoemde denk ik)
en
http://www.eurocampings.net/nl/