Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Op zoek naar nieuwe fietstassen? Een keuzehulp - Forum Wereldfietser

Op zoek naar nieuwe fietstassen? Een keuzehulp

Fietstassen kiezen? Een keuzehulp

Ben je op zoek naar een stel goede, waterdichte of voordelige fietstassen, wellicht voor de komende fietsvakantie? Dan kan deze fietstassen keuzehulp wellicht interessant voor je zijn. Er is namelijk erg veel keus in fietstassen, in volume, dubbel of enkel en hoe ze bevestigd worden aan je fiets. Fietstassen zijn er in alle soorten in maten. Vragen die je jezelf kunt stellen om de keuze voor de juiste fietstassen makkelijker te maken, zijn bijvoorbeeld:

- 100% waterdicht of waterafstotend?
Niet alle fietstassen zijn 100% waterdicht, sommige worden met een aparte regenhoes geleverd of deze moet erbij worden besteld. Duurdere tassen als die van bijvoorbeeld Ortlieb zijn 100% waterdicht. Zodat je spullen ook in zware regen goed droog blijven. Voor een tas die vooral voor boodschappen wordt gebruikt is dat wellicht niet zo belangrijk.

- Gebruikte materiaal van de fietstas
Voor tassen worden verschillende soorten materialen gebruikt, als bijvoorbeeld dekzeil (ook wel vrachtwagenzeil genoemd), dat vrij stug, erg stevig en slijtvast is. Het is makkelijk te reinigen en goed waterdicht. Nadeel van het dekzeil is het zwaar is, niet ademt en dat er vaak PVC in wordt gebruikt.

Ander soort materiaal dat voor fietstassen steeds vaker wordt gebruikt is textielweefsel of polyester. Polyester is een stuk makkelijker te plooien, voelt prettiger aan en ziet er uit als stof. Polyester textielweefsel ademt beter dan dekzeil en is het licht van gewicht. Nadelen: lastiger schoon te houden, minder stevig en duurder om te produceren.

- Type sluiting van de fietstas
De meest voorkomende sluiting van tassen is de rolsluiting. Zo is de fietstas goed waterdicht en heeft stof minder kans. Een snellere manier om de tas te sluiten is de dekselsluiting. Als laatste zijn er tassen voorzien van ritssluiting. Bij gebruik van een rits is de tas minder goed waterdicht te krijgen en kunnen ze spullen er tussen komen te zitten.

- Bevestiging van de fietstassen
Wil je de tassen op de fiets laten zitten of wil je ze meenemen? Diverse tassen worden geleverd met een schouderriem en kunnen makkelijk van de drager worden geklikt. Zo heeft Klickfix mooie oplossingen voor het bevestigen van fietstassen en stuurtassen.

Nog meer tips? Welke fietstas kiezen?

Afbeelding
Het spijt me maar ik vind dit een erg magere keuzehulp die dan ook nog maar naar 3 merken leidt.
En wanneer moet ik gaan voor bikepacking tassen?