Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Getest Wahoo ELEMNT: geavanceerde fietscomputer met GPS - Forum Wereldfietser

Getest Wahoo ELEMNT: geavanceerde fietscomputer met GPS

Wahoo ELEMNT getest
Net nieuw op de markt de Wahoo Elemnt. Nu al getest door het blad Fiets. Met specificaties om van te watertanden. De test werd begonnen met de nodige scepsis. Ervaringen uit het verleden leerden het met nieuwe fietscomputers een beetje is als met nieuwe smartphones: ze komen wel eens te vroeg op de markt. Zitten nog vol bugs, die wij als gebruikers vervolgens mogen melden. Gelukkig worden die bugs steeds vaker snel opgelost middels firmware-updates.

Test Wahoo ELEMNT
De eerste kennismaking met de Wahoo Elemnt is hoopgevend. Apparaat uitpakken, aanzetten, met de Elemnt-app op je smartphone de QR-code scannen en je maakt eenvoudig de koppeling. De Wahoo ELEMNT ziet er ooik goed uit, wel is de computer redelijk aan de maat, maar ziet er fraai en robuust uit. Het scherm is contrastrijk en de knoppen zijn prima bedienbaar, ook met handschoenen. De mogelijkheden zijn enorm. Je kunt diverse schermen instellen en kiezen welke velden je op ieder scherm wilt tonen. Tijdens het rijden kun je vervolgens in- en uitzoomen, waarmee je van twee tot wel negen meetwaardes op je scherm tovert. Dat gaat met de twee grote knoppen aan de rechterkant. Hartslag, cadans, snelheid, vermogen, alles wordt ondersteund. Je kunt zelfs verbinden met electronische schakelsystemen als Di2 en eTap. Links en bovenop zitten leds, die je kunt programmeren om je hartslagzone weer te geven, of een wattage tijdens een training.

Navigeren met de Wahoo ELEMNT
Met de Wahoo Elemnt is het ook mogelijk om te navigeren. Nog niet met turn-by-turn overigens; die optie komt waarschijnlijk later dit jaar. Maar ook zonder valt er al prima mee te navigeren. Mede door de goede Openstreetmap kaarten die geïnstalleerd zijn. Middels rood blinkende ledjes wordt gemeld als je van je route afwijkt (ledjes blinken rood). Een bijzondere functie is dat je draadloos GPS routes kunt delen met fietsmaten die ook een Elemnt hebben - maar ja, hoeveel zijn dat er?

Verder kun je je ritten via wifi syncen naar bijvoorbeeld Strova en RidewithGPS, en ook andersom, als je routes van Strova wilt narijden. Er wordt gewerkt met 3 pages, waar je met de knop rechtsonder doorheen scrolt: Training, Climbing en Maps -je zult wel snappen waar ze voor zijn. Custom pagina's aanmaken is ook mogelijk, Waar de Elemnt in uitblinkt is het aansturen van de Wahoo fietstrainers, zoals de Kickr. Het aantal bugs viel me mee, al liep ik in de praktijk wel geregeld tegen verbroken verbindingen aan en ging het uploaden naar Strava niet altijd even rap. De app opnieuw starten was meestal de oplossing. Ook zitten er wat gekke vertalingen in - 'elektriciteit uitzetten' als je de Elemnt wilt uitzetten bijvoorbeeld. De beloofde updates klinken veelbelovend, maar het blijft vreemd dat je veel geld uitgeeft voor een apparaat waarvan je niet precies weet wat hij over een jaar nog meer kan.

Afbeelding
Veel geld =?
gios schreef:Veel geld =?
Klik op de link en je weet het.
Veel geld idd.
Voor 6 euro meer heb je een Samsung Galaxy S5 die ook waterdicht is en beschikt over ANT+ en bluetooth 4.x en daar kan je (als je een abonnement bij een provider hebt) wel mee bellen. Daarnaast kun je zelf beslissen welke toepassing je gebruikt om je weg te vinden. Voor een apparaat dat dus gebruik maakt van gratis te downloaden kaarten is dit n.m.m. te duur voor wat geboden wordt. Of die 16 uur voor de batterij gehaald wordt is ook maar de vraag.