Additionally, paste this code immediately after the opening tag: (noord) Vietnam / China in onze zomer? - Forum Wereldfietser

(noord) Vietnam / China in onze zomer?

Na een beetje te hebben rondgekeken, lijkt Noord Vietnam en China of Vietnam van Noord naar Zuid ons erg mooi om te fietsen.
Probleem is echter dat wij gebonden zijn aan eind juli en augustus.
In de lonely planet lees is dat Noord - Vietnam dan een droge tijd heeft, terwijl er ook sites zijn die zeggen dat het dan juist veel regent. B.v. weeronline.

Tevens zegt de ene site dat het regenseizoen een heftige bui aan het eind van de middag inhoud, terwijl de andere infobron het heeft over uren regen achter elkaar.

Concreet is de vraag of het weer in Vietnam en / of china goed is om in de zomermaanden te fietsen.


Groet Anouk

beste anouk,
wij fietsten april en mei en juni 2004 in Vietnam, van de delta t/m het berggebied in het noorden en hadden goed weer. Af en toe in het noorden van Vietnam wel eens wat regen.
Bij Sapa in de buurt gingen wij de grens over naar China (Hekou) en fietsten naar Kunming, vandaar naar Dali en Lijang. Dat was juli en augustus. In die periode hebben we flink wat regen gehad m.n. bij Dali soms dagen achter elkaar. Maar 2004 was een erg nat jaar voor die omgeving. Wel was er ook veel bewolking wat soms weleens jammer was ivm de mooie uitzichten die wij daardoor misten. Oktober schijnt voor Dali, Lijang en Zondian een betere tijd te zijn, mooie blauwe en heldere luchten.
groet hanneke

In het "wereldreiziger-handboek" staat dat het seizoen voor vietnam van november t/m april loopt en dat dat gebaseerd is op neerslag.
Wellicht heeft iemand in die periode die jullie noemen daar ook daadwerkelijk gefietst en kan je vraag beter beantwoorden.

@hanneke: hebben jullie geen website?