Additionally, paste this code immediately after the opening tag: ontevreden met mijn avaghon - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

ontevreden met mijn avaghon

Je betaald veel geld voor het frame: 995 euro. Dit komt omdat deze ook gemaakt is voor de R-naaf, zodat je deze er later als nog in kan laten bouwen.

Als je als leek een nieuwe fiets koopt met als af montage LX, dan moet het ook allemaal LX zijn. Dus ook het crankstel, tenzij de beschrijving wat anders voor schrijft.

Als het mij was over komen zou ik mij gekocht voelen als blijkt dat het crankstel geen LX is maar met een vierkante as, los van het feit wat beter is. Het gaat er om waar je voor heb betaald. Ik ken Marco een beetje en ben er van overtuigt dat alles op een misverstand berust van de koper.

Zag op hun site trouwens dat een LX versie 1899 euro kost


Mario
supermario schreef:Je betaald veel geld voor het frame: 995 euro. Dit komt omdat deze ook gemaakt is voor de R-naaf, zodat je deze er later als nog in kan laten bouwen.
Mario
Waarop is dit bedrag gebaseerd? waar vinden we dat terug?
Dat heeft Marco mij verteld

Mario
mailtje uit 2013, op de vraag of ik ook Avaghon series frame apart kon kopen:
We leveren de frames ook los en een nieuw frame kost 899 euro. (incl vork en balhoofd)
Het frame is compatible met derailleur, Rohloff en riemaandrijving.
Een mooi frame, maar buiten mijn budget (het werd een LHT)
Ik kocht mijn Avaghon S28 bij Recycle in Wageningen en voordat de Avaghon aan de 1e servicebeurt toe was, was het bedrijf Recycle beeindigd. Bike4travel berichtte me tijdig dat die service door hen was overgenomen. Alle zaken werden gratis door Bike4travel keurig uitgevoerd.
Ook online bestellingen zijn tot volle tevredenheid geleverd. Ook het advies met de uitgestelde levering van het Gilles Berthoud Mente zadel, waarbij werd gewacht op een modificatie van de Mente.

Ook mijn beide broers rijden nu Avaghon, bij Bike4travel gekocht. Topfietsen en uitstekend handgespaakte wielen. Met bagage rijden ze nog fijner. :D
Grote vakkennis en brede praktijkervaringen in vakantiefietsen. Zeer kundige adviezen in maatvoering en uitvoering. :)

Voor mij een topbedrijf in Nederland.

Piet.
PietV schreef: Grote vakkennis en brede praktijkervaringen in vakantiefietsen. Zeer kundige adviezen in maatvoering en uitvoering. :)

Voor mij een topbedrijf in Nederland.

Piet.

+1
Hier drie fietsen in huis, allen gekocht bij Bike4travel. de vierde gaan we aankomend weekend bestellen
gbischof schreef:
Peter_K schreef:Bike4travel levert ook fietsen van Fahradmanufactur die scherper geprijsd zijn. Er is dus kennelijk een reden voor jou om wat meer geld uit te geven. Wat was die reden?.
De eerste keer dat ik die winkel binnen liep was voor een VSF fiets, maar ik werd omgepraat. :)
Nog een geluk dat je niet omgepraat bent naar een Idworx. :P
Naast wat er allemaal al gezegd is:
gbischof schreef:Om maar een voorbeeld te geven. De upgrade van deore naar deore lx kost 200 euro. Maar als ik de prijzen vergelijk van de shaminao deore met de deore lx ondedelen dan zit er maar een verschill tussen van 90 euro.
Weet je zeker dat het prijsverschil alleen in de groep zit (en dat je eerlijk vergelijkt, met de prijzen van toen je je fiets kocht, zonder aanbiedingen enz.)? Toen ik mijn Avaghon kocht, nog bij Re-Cycle, was ik van plan Deore te nemen maar in het Deore LX-'pakket' zaten wat dingen inbegrepen die ik toch al wilde, en die ik bij de Deore-versie had moeten bijbetalen. Uit mijn hoofd was een Brooks-zadel daar één van, de overige weet ik niet meer, misschien ander stuur, PET-fleshouder of dat soort dingetjes. Uiteindelijk scheelde het maar een paar tientjes en toen heb ik maar LX genomen. Voor de overname door Bike4Travel was in ieder geval het verschil tussen Deore- en Deore LX-uitvoering dus niet alleen de groep zelf.

En nou dus ophouden met tobben over geld dat je al lang geleden hebt uitgegeven en lekker op die fantastische Avaghon rijden!

Fiets ze,

Carl
Beste Gbischof

Wij zijn destijds bij Bike4Travel uitgekomen omdat iedereen zei dat deze winkel juist niet een duurdere fiets aanprijst dan je wil. Sterker ze geven ook vaak advies voor een goedkoper product (!) Tot op heden voor ons een heel goede winkel. En dat heeft niets te maken met het feit dat we inmiddels goede vrienden zijn geworden met de eigenaren Chantal en Marco. Ik vind het heel jammer dat je met je titel en bericht een bedrijf en merk in een kwaad daglicht stelt. Terwijl je enkel bij jezelf te raden kan gaan of je niet te snel besloten hebt en meer geld hebt uitgegeven dan je wilde.* Maar dat is toch echt iets wat bij jou ligt en niet bij Bike4Travel. Kijk jezelf even eerlijk aan in de spiegel. Slaap er in het vervolg nog een nachtje over als je iets wil aanschaffen. En ga nu beginnen met lekker genieten van je fiets en het fietsen.

Veel plezier!

Douwe en Blanche

*( Ik lees net dat je de fiets twee jaar geleden hebt gekocht. Man laat los en ga genieten! :shock: )
En dan nu een echt dure fiets van 32.000 .... Maar dan heb je ook wat! :wink:

Bron
Leuk Blanche, als je er één wil hebben (het model dan) hij maakt ze ook goedkoper. Maar nog steeds niets goedkoop, frames vana €1268,- en ss vanaf €2048,-
Wat ik kan zien geen vakantiefietsen.

De sticker van het verplichte fietspad vindt ik trouwens ook geslaagd.
Afbeelding
Blanche schreef:Ik vind het heel jammer dat je met je titel en bericht een bedrijf en merk in een kwaad daglicht stelt.
Ik snap dat je het zo opvat maar zo lees ik (als buitenstaander min of heer) het niet, Blanche. Iedereen kan ontevreden zijn over een product wat eigenlijk een superproduct is voor vele anderen. Maar goed anderen zullen vanaf nu inderdaad aan dit topic denken bij aankoop van een fiets. Gelukkig staan daar vele verhalen /topictitels tegenover.

De koper begrijpt zelf (inmiddels) ook wel dat er geen kwade opzet in het spel is. Het hele 'LX afgemonteerd' is voor een fietser met enige ervaring altijd reden om toch nog even alle afzonderlijke onderdelen af te gaan.

Voor de topicstarter een wijze les. Als je kennelijk zo kritisch bent op bepaalde onderdelen en/of prijs kwaliteit verhouding, dan zul je tijdens je aankoopproces ook assertief genoeg moeten zijn. Ik denk dat bij een eventuele volgende fiets koper exact weet of er Deore of LX spaaknippels in zijn wiel zitten :D
Johojo schreef: Ik snap dat je het zo opvat maar zo lees ik (als buitenstaander min of heer) het niet, Blanche. Iedereen kan ontevreden zijn over een product wat eigenlijk een superproduct is voor vele anderen.

maar de TS had de fiets nu toch al 2 jaar? en geeft zelf aan dat al zijn problemen/wensen netjes toepgepast zijn. alleen dat hij niet alles verteld heeft.

ik vind het enigzins vreemd om ten dele je onvrede niet uit te spreken tegen de verkoper en dan 2 jaar later publiekelijk kenbaar te maken dat hij niet volledig tevreden is over een bedrijf waar een fiets gekocht is.

de allicht hoge prijs was dan niet minder geworden, maar mischien hadden ze het wel uit kunnen leggen, en waarom bijv. niet alles lx afgemonteerd is.

volgensmij als TS even een belletje doet naar het bedrijf dan kunnen ze hem vast nog wel te woord staan.
Wat ik niet begrijp is dat de Moderator dit bericht niet verwijderd heeft, alleen de titel " Ontevreden met mijn Avaghon " waarom ontevreden omdat de spatborden te breed zijn, de Avaghon fietst heerlijk, man wat wil je nog meer, het gaat toch om het fietsen, heel zeker is het feit dat Bike4Travel gratis andere spatborden had gemonteerd als je dat gevraagd had, vierkanten as is 3x de prijs van LX buitenboord lagers, waar gaat het over!!!!!!!!!!

Wordt hier Bike4Travel benadeeld door iemand of heeft deze meneer ruzie gehad met zijn partner, wat mij verrast is het feit dat op dit bericht ook nog wordt gereageerd, wel heel vriendelijk van al die mannen en vrouwen die blij zijn met de Avaghon en Bike4Travel, ikzelf fiets ook met een Avaghon, met een mix van SLX, XT en LX 30 speed, achter 12/28, voor 22/32/42, kleine stapjes, kom overal en rij geregeld racefietsen voorbij, gisteren 128 km in nog geen 7 uur gereden incl 2x lunch en 2x koffie en thee, knap nee hoor de Avaghon rijdt heel snel ( ook met brede spatborden ).

Laten we nu afspreken met elkaar dat we het forum gebruiken voor informatie waar we als fietsers ( Wereld/ Europa / Nederland maakt niet uit ) plezier aan beleven, van de 95% informatie die dit forum genereert wordt ik blij van, leuk dat ik van deze vereniging lid ben, maar de azijn moet eruit.

Tip, heel veel plezier met uw Avaghon, lekker veel fietsen word je gelukkig van.
Art schreef: waar gaat het over!!!!!!!!!!

Wordt hier Bike4Travel benadeeld door iemand of heeft deze meneer ruzie gehad met zijn partner, wat mij verrast is het feit dat op dit bericht ook nog wordt gereageerd, wel heel vriendelijk van al die mannen en vrouwen die blij zijn met de Avaghon en Bike4Travel, ikzelf fiets ook met een Avaghon, met een mix van SLX, XT en LX 30 speed, achter 12/28, voor 22/32/42, kleine stapjes, kom overal en rij geregeld racefietsen voorbij, gisteren 128 km in nog geen 7 uur gereden incl 2x lunch en 2x koffie en thee, knap nee hoor de Avaghon rijdt heel snel ( ook met brede spatborden ).

Laten we nu afspreken met elkaar dat we het forum gebruiken voor informatie waar we als fietsers ( Wereld/ Europa / Nederland maakt niet uit ) plezier aan beleven, van de 95% informatie die dit forum genereert wordt ik blij van, leuk dat ik van deze vereniging lid ben, maar de azijn moet eruit.
Zo, goedeavond. Welkom op dit forum. Als dit je 2e forumpost is ben ik benieuwd naar de eerste... Dat je de mening van topicstarter niet deelt; soit. Maar mag het een tandje minder?

50% van jouw forumbijdragen wordt ik ook niet echt vrolijk van op deze manier. Kan nog meer worden als ik je andere bericht heb gelezen...
gbischof schreef:Hallo,

2 jaar geleden heb ik een Avaghon s28 Shimano LX afgemonteerd gekocht. De fiets rijdt heerlijk, maar toch kan ik niet 100% genieten omdat ik het gevoel heb dat de 2150 euro die ik heb neergelegd voor de fiets te veel was.

Om maar een voorbeeld te geven. De upgrade van deore naar deore lx kost 200 euro. Maar als ik de prijzen vergelijk van de shaminao deore met de deore lx ondedelen dan zit er maar een verschill tussen van 90 euro. Dit komt omdat ze de fiets met een alivio cranck afmonteren, of je nou deore lx neemt of niet. De alivio cranck kost 40 euro en de shimano lx cranck 130 euro. Ook heb ik voor een son naaf dynamo gekozen, dus de deore lx voornaaf heb ik niet bijgekregen. Toen ik de cassette zelf had vervangen na een jaar, kwam ik erachter dat ze een deore cassette erin hadden gestopt en niet een deore lx cassette.

Ook heb ik voor 35 mm breedde banden gekozen terwijl ze 65 mm brede sks spatborden erop hadden gezet. Die breedde spatborden zijn totaal niet in verhouding met de breedte van me banden. Nieuwe set sks bluemels heeft me 22 euro gekost.

Ik heb niet voor alle bovenstaande klachten bike4travel mee geconfronteerd. Dat komt deels omdat er nog veel meer klachten waren. Hiermee had ik ze wel mee geconfronteerd en die hadden ze ook zonder problemen verholpen. Op een gegeven moment durfde ik simpelweg niet meer terug te gaan voor de zoveelste klacht.

Doel van deze post is om te weten of er mensen zijn die ook zulke ervaringen hebben met bike4travel, of dat sommige ook hun avaghon te duur vinden of dat sommigen bewust geen avaghon genomen hebben wegens de hoge aanschafprijs?
Probleem zit 'm volgens mij niet in bike4travel, maar in Avaghon. Ik ben zelf ook het kijken voor een nieuwe fiets en het valt mij op dat de meerprijzen bij Avaghon (en Santos) soms echt belachelijk hoog zijn. Alleen dit zie je van te voren, dus bij het samenstellen kijk ik per optie of ik het zelf goedkoper kan.
Zomaar een voorbeeld zijn de XT pedalen bij Santos. De meerprijs is rond de €90,00, terwijl dezelfde pedalen bij bike-components onder de €60,00 kost.

Niemand hier kan toch ontkennen dat €200,00 voor een upgrade van de voor- en achterderrailleur en shifters toch iets aan de hoge kant is.
(los van het feit dat deore misschien beter is)

Maar ja je wist dit allemaal van te voren, dus eigenlijk kan je alleen jezelf voor kop slaan.

Verder zou ik zeggen, niet meer over nadenken en gewoon lekker genieten van een fantastische fiets :D
Ik denk dat de directe vergelijking tussen Nederlandse winkelprijzen en Duitse groothandelsprijzen mank gaat. Het doet geen recht aan hetgeen ik al eerder schreef over een winstgevende onderneming, en ook niet aan de vele financiële en belastingtechnische verschillen tussen Duitsland en NL.

Een nieuwe auto kost in Duitsland ook vele malen minder dan in NL. Is dat een reden om je te beklagen t.o.v. een Nederlandse garagist? Lijkt me niet. Als je het goedkoper wil kun je het vinden, als je je lokale specialist in leven wilt houden, weet je ook waar je moet zijn, en korting vragen kan ook altijd nog.

Bovendien lijkt de TS me al ruimschoots tot ruimere inzichten gekomen, getuigen z'n berichten.
peter1980 schreef:Probleem zit 'm volgens mij niet in bike4travel, maar in Avaghon.
De merknaam Avaghon is sinds begin 2011 in handen van Bike4Travel.
Georg schreef:Ik denk dat de directe vergelijking tussen Nederlandse winkelprijzen en Duitse groothandelsprijzen mank gaat. Het doet geen recht aan hetgeen ik al eerder schreef over een winstgevende onderneming, en ook niet aan de vele financiële en belastingtechnische verschillen tussen Duitsland en NL.
Heeft volgens mij ook met inkoopkracht te maken. Sommige onderdelen zijn voor een fietsenmaker inkoop duurder dan de verkoopprijs in duitsland.