Additionally, paste this code immediately after the opening tag: MTB tocht Marokko April 2014 - Forum Wereldfietser

MTB tocht Marokko April 2014

Hey allemaal,

Om de winter maanden een beetje goed door te komen ben ik al mountainbike trips aan het plannen voor volgend jaar. Boven aan mijn lijstje staat Marokko. De route begint al aardig vorm te krijgen, wat ik nu nog mis zijn mensen die met mij mee willen!
Het plan tot nu toe is om ongeveer 14 dagen te gaan (incl reisdagen) in April en zo veel mogelijk van de ‘hoofdwegen’ weg te blijven. Trans Atlas is een idee, maar richting de Sahara lijkt me ook erg mooi. Als overnachting wil ik kamperen of bivakkeren, minimaal bepakt en self-sufficient. Maar kwa route of periode zit ik niet echt vast. Mensen met al wat ervaring met fiets/mountainbike vakanties zou handig zijn. Ik ben zelf 25 en ben opzoek naar mensen van tussen de 20-35jaar ongeveer (komt niet heel nauwkeuring :-p)
Ik zie het zelf als een voorbereiding op de Great Divide die ik in de nabije toekomst wil gaan fietsen (daar zoek ik ook nog mensen voor :))

Stuur maar een pb als je interesse hebt om mee te gaan of ideen/tips voor mooie routes ect:

Alvast bedankt!

Marieke
April is de maand waar een etappe wordt gereden in de bergen van de Atlas, ook mountainbikers zijn welkom : http://www.marrakech-atlas-etape.com/register/

Als je richting de Sahara wil, dan is de route aan de westkust vanaf Agadir de meest directe, sinds kort nieuw geasfalteerd en uitgebreid met twee banen. Ik heb een stukje gedaan afgelopen april. Ik vond het druk en onbeschut. April en mei steekt er veel wind uit de zee!

Offroad een stukje Sahara doen, kan ook via Marrakech, de bergen oversteken richting zuid-oost !

Succes met voorbereiden !
Hoi Han,

Thanks voor de info, maar ik wil eigenlijk geen (iig zo veel mogelijk vermijden) geasfalteerde wegen rijden. En daarbij zo min mogelijk andere mensen tegen komen. Lekker rustig in de natuur in the middle of nowhere :)
Hoi,
afgelopen maand was ik in de anti-atlas.
Onderweg kwam ik dit boekje tegen
Volgens mij een superleuke manier om gave routes aan elkaar te knopen.
Klinkt als een super plan bikepacking Marokko in April.
Wanneer wil je de Divide gaan doen?

groetjes

Jos
Hier een voorbeeldje van de Anti-atlas:
Afbeelding
Afbeelding
Naast de Anti-Atlas ligt het gebied van de zuidelijke oases en dat is belachelijk mooi. De smeltwaterrivieren uit de Atlas stromen daar de woestijn in, en de rivierdalen zijn groene linten van palmbossen tussen de dorre bruine rotsen.

Ben daar vorig jaar binnendoor over pistes van Tinerhir (ook wel gespeld als Tinghir) naar Nkob gereden, en verder vooral over asfalt rondgetrokken in die buurt. Zie voor een verslag http://fietsennaarmarokko.blogspot.nl/2 ... pping.html.

Volgens OpenStreetMap hebben ze nu trouwens het gedeelte Tinerhir - Ikniouen verhard. Het is ook wel genieten nu het nog kan met die pistes in Marokko.
En de werkende link naar het boekje van jahwallah: http://www.extrem-sud.com/guides/1-pist ... me-1.html/
Reinier, thanks for de info ga ik zeker wat aan hebben :) Mooie foto's ook!
Hallo Marieke,

Ik heb zeker interesse in een MTB tocht in de Atlas.
Zelf organiseer ik voor de NKBV (nderlandse klim en bergsportvereniging) regelmatig doorgaande kampeertrektochten in het Anti Atlas gebegte.
Let wel in april is het in het in Anti Atlas te warm.

Met vriendelijke groet,
Gerlof Homan
johntelleman schreef:Voor inspiratie:

https://www.youtube.com/watch?v=uKemBJn9A5Y
Fantastisch! Heb je toevallig ook een kaartje van de door jou gereden route?

Groet,

Maarten
Garmin is een product aan het testen in de bergen van Marokko, ze werken met lokale mountainbikers. Video met wat bergpaden (november 2013)
http://tinyurl.com/qx4qo4x
Hoi Marieke,

Staat de datum van je trip naar Marokko al vast? Zelf ben ik aan het kijken om de eerste 2 weken van maart naar het Atlas gebergte te gaan. Heb zelf nog geen route uitgewerkt, maar heb wel de voorkeur voor onverharde en rustige wegen.
Ik ben al verschillende keren (alleen) op fietsvakantie geweest, waarbij ook altijd de tent en kookgerei meegaat.

Laat maar iets weten als je interesse hebt om eventueel in maart te gaan.

Groet,

Frank (29)
Dag Marieke,

Ik ben ook een gedreven mountenbike girl met zin voor avontuur. Ben beschikbaar laatste 2 weken van april en in de maand mei.

Moest je zin hebben om verder van ideeën te wisselen. Laat maar iets weten of voeg me toe op facebook.

Groetjes
Lieselot goethals ( 27)
Hallo iedereen,

Ik heb voor mijn Marokko tocht een mtber gevonden, maar ben altijd opzoek naar andere mensen om mee te mtben en naar gave reis ideen.

Groetjes,

Marieke
Wat leuk!
toevallig was ik bezig met het zoeken van een leuke bestemming voor in april en de foto's en filmpjes zijn erg overtuigend :)

ik zie dat je al een fietsmaatje gevonden hebt, maar mocht nog een aanhaker geen probleem zijn, laat me het maar weten :)
Hoi Marieke,

Ik ben fanatiek mtb'er en wil graag m'n eerste reis gaan maken in Afrika of
Azië en zit ivm met werk in de periode april/mei te kijken.

Licht bepakt en self sufficiënt lijkt me gaaf, en heb daardoor ook zeker interesse om mee te gaan.

Kun je een berichtje terug doen met wat jou/jullie ideeën zijn voor de
huidige reis en of je nog ruimte hebt voor een extra mts'er

Groeten,
Martijn (21)
Afbeelding

Iemand een idee hoe die kaart moet geïnterpreteerd worden?

Geel lijken mij grote, geasfalteerde wegen. Groen rustige, verharde wegen en rood rustige, onverharde wegen?
Geel is inderdaad asfalt. Maar het soort weg wordt niet vermeld. Daar zitten grote stukken bij van gescheiden banen met een smalle strook links en rechts, goed genoeg om te fietsen. Andere gele wegen zijn smal en druk. Groene en bruine wegen ken ik niet.

De gele weg vanuit Agadir richting het zuiden heeft gescheiden banen tot Tiznit. Er is een smalle strook links en rechts goed genoeg om veilig te fietsen.

Verder naar het zuiden zijn er werkzaamheden. Naar schatting zijn de afgelopen weken 500 bruggen en wegen beschadigd als gevolg van overstromingen. Op 4 december 2014 heeft het ministerie van infrastructuur een lijst gepubliceerd met de beschadigde wegen en bruggen: http://www.mtpnet.gov.ma (de site was vandaag offline)

De middelste weg vanuit Agadir richting het oosten (via de luchthaven) bestaat uit gescheiden banen en is breed tot Taroudant, ook goed genoeg om te fietsen.

De weg vanuit Agadir richting zuidoost (Biougra) is smal. De banen zijn niet gescheiden. Sommige stukken buiten de bebouwde kom zijn voorzien van een fietspad. Dit is de enige weg buiten Agadir waar ik fietsborden links en rechts heb gezien.

De weg vanuit Agadir richting het noorden is tot 30 km goed te fietsen. Daarna gaat het de bergen in en is het smal maar niet erg druk als de overige wegen naar het oosten en zuiden.

De weg vanuit Agadir richting het noordoosten is een nieuwe snelweg verboden voor fietsen. Parallel aan deze snelweg - maar niet vermeld op de kaart hierboven - is de oude smalle weg naar Marrakech. Die is wel voor fietsers open.
hallo,
Marokko is een beetje een drug geworden voor mij , ondertussen heb ik het ook al twee keer met de mountainbike in de Anti Atlas bereisd.
Een unieke belevenis. M'n routes heb ik gewoon aan de hand van google earth gemaakt.
Doe gerust wat inspiratie op aan de hand van m'n foto's

https://picasaweb.google.com/1016478637 ... iAtlas2014

https://picasaweb.google.com/1016478637 ... lasNov2013