Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Foto's - Forum Wereldfietser

Foto's

Hallo,
ik ben een volledige leek op het gebied van computers, maar deze zomer vertrek ik alleen op fietsreis, nu had ik graag onderweg mijn vrouw en dochter op de hoogte gehouden . ik heb daarom spaces van MSN geopend, ik kan hier vanuit mijn eigen computer foto's en tekst bijvoegen , maar ik had ook graag foto's van onderweg toegevoegd, gaat dit? en hoe ga ik te werk

groeten danny
Dat ligt aan verschillende faktoren, ik ben niet bekend met msn spaces maar ik neem aan dat je daar een mogelijkheid hebt om fotos van je digitale camera -> pc -> msn space kan uploaden?

Zo niet, dan zal je eerst de fotos moeten uploaden naar een plaats op het internet, bijvoorbeeld http://imageshack.us/

Onderweg zal je dus met je digitale camera in een internetcafe moeten zoeken waar je de mogelijkheid hebt deze aan te sluiten op de USB poort.

Nou verschilt het per camera, niet iedere camera wordt direct herkend, dus is het wellicht handig om de camera cdrom of losse drivers op een cd of usb stick mee te nemen zodat de camera herkend wordt door de pc.

Wat ook handig is, is een losse cardreader mee te nemen. Deze hebben meestal minder problemen om herkend te worden door de pc in den vreemde.

Ik hoop dat je wat aan deze info hebt.

hallo,
is het de bedoeling de foto's op de cardreader te zetten , en kan ik dan met de cardreader alleen ,de foto's downloaden in een internetcafé
Ik weet het, ik ben een leek
groetjes

danny lambrechts schreef:hallo,
is het de bedoeling de foto's op de cardreader te zetten , en kan ik dan met de cardreader alleen ,de foto's downloaden in een internetcafé
Ik weet het, ik ben een leek
groetjes
Hoeft niet, je kan afhankelijk van je camera, ook de camera meteen aansluiten op de computer in een internetcafe. Welk type en merk camera heb je? Als het een wat ouder type is gaat dat niet direct, bijv. bij de Canon S30 moet ik eerst de canon software installeren op de pc voordat deze de camera "kan zien" (in de windows verkenner zie je de fotos dan die op de camera staan en kan je ze kopieren of bijv uploaden).

Meestal is het dan makkelijker de geheugenkaart uit de camera te halen, en deze in een losse cardreader (te koop vanaf zo'n 10 euro) te stoppen en aan te sluiten op de pc zonder eerst allerlei software of drivers te installeren. Als je geluk hebt is de pc al voorzien van zo'n cardreader station en hoef je alleen nog je kaartje in de pc te prikken, maar reken daar maar niet op.

Het is allemaal afhankelijk van de pc die je aantreft onderweg. Zijn het oude pc's dan werkt de cardreader soms ook niet meteen. Dan moet je weer op het internet drivers voor de cardreader zoeken of die toevallig bij je hebben op flop of cd rom. Ook wil het wel eens voorkomen dat de beheerder het niet toestaat om de usb poort te gebruiken.

Hey Danny

Als je foto's met een digitaal fototoestel trekt dan worden die opgeslagen op een kaartje. Nu kan je je foto's rechtstreeks van je fototoestel overzetten naar de computer d.m.v. de bijgeleverde usb-kabel. Erg handig, maar zoals de tovenaar al zei, de kans is reëel dat de camera niet onmiddellijk herkend wordt.
Als je nu een cardreader koopt en aansluit op een computer dan kan je het kaartje uit je fototoestel halen en in de cardreader steken om zo je foto's over te zetten naar een computer in een internetcafé. Het grote voordeel daarvan is dat cardreaders bijna altijd herkend worden.

Ik hoop dat dit je vragen opgelost heeft, zoniet: opnieuw vragen! Elke specialist is tenslotte ook begonnen als leek. :wink:

En ik was dus een klein beetje te laat :D

Voor een grammenjager als ik zijn er handige card readers te koop die je zonder snoeren e.d. meteen in de usb kaart van de computer steekt:
Afbeelding

Het is ook een veiliger methode als je bijv. in louche internetcafes in drukke wereldsteden komt, dan hoef je niet meteen je dure camera voor de dag te halen.

alvast bedankt voor jullie reacties , maar ik heb een probleem denk ik , ik heb een canon Powershot S50, en daarin steekt een grote geheugen kaart,die krijg ik nooit in de cardreader of bestaan er speciale modellen.
danny

danny lambrechts schreef:alvast bedankt voor jullie reacties , maar ik heb een probleem denk ik , ik heb een canon Powershot S50, en daarin steekt een grote geheugen kaart,die krijg ik nooit in de cardreader of bestaan er speciale modellen.
danny
Ja, die bestaan, al zijn ze groter dan op het afgebeelde plaatje. Het type geheugenkaart verschilt van camera tot camera. De Powershot s50 gebruikt het type compact flashkaart, dit type kaart is iets groter qua formaat en als die net als de canon s30 niet direct wordt herkend is het inderdaad handig een cardreader te kopen. Je hebt cardreaders die voor alle kaarten geschikt zijn. Die zijn niet zo compact als het bovenstaande plaatje maar wel universeel en overal te koop. Als je zo'n ding koopt is het handig dat die dezelfde usb kabel heeft als je camera, zodat je niet twee verschillende kabels moet meenemen.

De tovenaar schreef:Ja, die bestaan, al zijn ze groter dan op het afgebeelde plaatje. Het type geheugenkaart verschilt van camera tot camera. De Powershot s50 gebruikt het type compact flashkaart, dit type kaart is iets groter qua formaat en als die net als de canon s30 niet direct wordt herkend is het inderdaad handig een cardreader te kopen. Je hebt cardreaders die voor alle kaarten geschikt zijn. Die zijn niet zo compact als het bovenstaande plaatje maar wel universeel en overal te koop. Als je zo'n ding koopt is het handig dat die dezelfde usb kabel heeft als je camera, zodat je niet twee verschillende kabels moet meenemen.
Ik heb laatst voor ruim minder dan 10- euro zo'n universele cardeader (type "prul") gekocht, ook voor CF. Je kunt ze direct via een ingebouwd USB-kabeltje inpluggen en alles wordt direct op een PC met XP herkend. Werkt prima. In ieder gelval met mijn kaartjes van 512 kB en 1 GB.
Leon

Tip

Tip:

Probeer als je die cardreader hebt het eerst even uit.
Lukt het niet, dan kun je altijd nog even hulp vragen :wink:.

Probleem is volgens mij meer de bereidwilligheid van de internet cafehouder. Die zijn er niet zo happig op dat jij met je drivertje van alles wil toevoegen aan hun systheem, of links en rechts allerlei USB sticks begint in te pluggen, temminste daar liep ik wel een aantal keren bovenop. Het alternatief is je geheugenkaart naar de plaatselijke fotograaf brengen alles op CD laten branden en dat versturen via internet of de CD op de post gooien richting huis. Laat in dat laatste geval wel 2 CD's branden want er wil wel eens wat kwijt raken bij de post, dan heb je nog een backup. Zeker als de plaatselijk loketmedewerker in de gaten krijgt dat je Hollander bent en Holland die avond tegen die en die moet voetballen zoals mij in 2004 een keer is overkomen

Groet, Haike.

hallo,
ik ben vandaag dus een cardreader gaan kopen ( fnac belgie), maar ik denk dat het dus een volledige miskoop is geworden. De fnac verkoper zij dat ze maar 1 model hadden,nl. TYPHOON 21 in 1 CARDREADER USB 2.0,
ik vlug naar huis en proberen mijn foto's te downloaden, NOPPES, wanneer ik op de zijkant van de verpakking kijk ontdek ik allerlei kleine lettertjes, minimum system intel pentium 3 of hoger, one available USB v2.0 USB hi-speed, ik denk dat ik dat allemaal niet heb op mijn eenvoudige laptop, mijn vraag is nu , moet ik hem zo snel mogelijk gaan verwisselen of kan ik hem in het buitenland wel gebruiken op een gewone computer?
Waar moet ik op letten bij mijn volgende aankoop?
groeten danny

...

Vraag eens aan iemand in je omgeving of die je niet wat kan leren hoe je dit wél voor elkaar kan krijgen.
Het is net als met tourskiën: Je hebt niks aan lawinepiep, sonde en schep als je niet weet hoe ermee om te gaan... :wink:.

De tovenaar schreef:Voor een grammenjager als ik zijn er handige card readers te koop die je zonder snoeren e.d. meteen in de usb kaart van de computer steekt:

Afbeelding
Maar hoeveel is Bruin dan kwijt voor zo'n stikkie? Ik vind hem wel erug mooi moet ik zeggen.

Groet, Haike

Hi Danny,
Ik hoop toch wel dat je verhalen ook op dit forum te lezen zullen zijn of heb je een website?
Waar gaat de reis naartoe, ik ben erg nieuwsgierig!
Groet, Rena :wink:

he
ik heb nog een vraag over fotos en tekst plaatsen
wij zouden een laptop meedoen onderweg zodat we elke avond (of bijna elke avond) een verslag en fotos er kunnen opzetten
maar kan je dan in een internetcafee je laptop aan sluiten aan een computer met internet en zo alles op een webside zetten of is dit niet mogelijk
zijn er speciale kabels voor nodig of moet je telkens je hele verslag en fotos op cd branden en zo op het internet krijgen ?

bono

bono schreef:wij zouden een laptop meedoen onderweg ... maar kan je dan in een internetcafee je laptop aansluiten...
Je zet het van de laptop op een USB-stick, en die plug je in in het internetcafé. Als internetcafés geen usb-sticks zouden toelaten zet je het op een geheugenkaartje, want die laten ze vast wel toe, want daarmee komt iedereen aanzetten met foto´s erop.
Leon