Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Goedkoop filmen en navigeren met iPhone - Forum Wereldfietser

Goedkoop filmen en navigeren met iPhone

Het kwam al een paar keer ter sprake: hoe kun je goedkoop en licht filmen en navigeren?

Ik gebruik al een tijd iPhone en ben er tevreden mee. Het heeft een goede camera geschikt om foto's en filmpjes op HD formaat te maken. Daarnaast heeft het de mogelijkheid om te navigeren. Ik gebruik verschillende apps gratis aangeboden op de App Stroe van Apple. De volgende set is de goedkoopste en lichtste set camera en navigatie die ik kon samenstellen. Alles past in mijn broekzak. Beweeg met de muis op deze afbeelding hieronder om de set te bekijken:
http://tinyurl.com/bl4xyus

Commentaar is welkom.
Top :D
Kan niet anders zeggen. Lekker creatief met weinig middelen.
Goedkoop is natuurlijk subjectief als je het hebt over een telefoon van bijna http://store.apple.com/nl/buy/home/shop ... ct=IPHONE5 €700... :lol:
Maar ik snap het idee, je hebt alles in één apparaatje bij je en bespaart gewicht. Dat trekt mij wel aan.
Prijzen bij benadering:
  • € 20 voor Telefoon (bellen+SMS'en)
  • € 200 voor PDA (mailen+internetten+productiviteitsdingetjes)
  • € 200 voor mediaspeler (films+muziek)
  • € 200 voor GPS (navigatie)
  • € 150 voor compactcamera
  • € 250 voor netbook
  • € 5 voor een lampje
__________________________
€ 1025 voor alle meuk incl. adapters en batterijen en het bijbehorende volume en gewicht

Of:
  • € 879 voor iPhone
  • € 50 voor blutooth toetsenbordje
__________________________
€ 929 voor 2 apparaatjes incl. adapters, zónder spaakbreuk en fietskar achter je 6 Ortliebs...

Ik weet het wel... :wink:

Ontopic:
Qua opladen zou ik persoonlijk eerder een flinke powerpack nemen, van 10.000 of meer. Dan een paar handige apps erop, SON-dynamo voor het laden van het powerpack en B&M omvormer voor het gelijkrichten van de stroom. Qua statiefje kan aan een Gorillapod worden gedacht die je overal aan kan bevestigen.
Hetzelfde kan natuurlijk ook flink goedkoper met een beetje fatsoenlijke droid.
Wim
Marco Meijerink schreef:Top :D
Kan niet anders zeggen. Lekker creatief met weinig middelen.
Inderdaad creatief zijn kan je ook met heel weinig middelen. Veel plezier met filmen - hier een telefoon film groepje op Vimeo om te zien wat allemaal kan. https://vimeo.com/groups/mobilehd In de WorldCycle Videos groep zit trouwens een stel dat hun wereldreis film! en editen op de Ipad.

Ik zie je filmpjes graag op WorldCycle Videos - film en fiets ze dus! :wink:
Han schreef:Het kwam al een paar keer ter sprake: hoe kun je goedkoop en licht filmen en navigeren?

Ik gebruik al een tijd iPhone en ben er tevreden mee. Het heeft een goede camera geschikt om foto's en filmpjes op HD formaat te maken.
Staan er filmpjes op je site. Ik kon geen bewegende beelden ontdekken.
Je hebt wel gelijk, hoor dat de iphone veel kan, maar voor elke toepassing ontbreekt net dat ene om er echt heel goed in te zijn.

- foto's: zal nooit zo goed zijn als een dedicated fototoestel (van een zekere kwaliteit - t.o.v. de goedkopere met kleine sensor zal de iphone wel meekunnen), maar nooit vergelijkbare zoommogelijkheden e.d. Steeds controleren of je niet met je vette vinger het lensje vuil gemaakt hebt, beetje manueel zonneklep spelen anders krijg je wel veel strooilicht binnen, onhandige positie van de bediening...

- dictafoon: iphone ontbreekt enkele belangrijke eigenschappen die zelfs de goedkoopste dictafoon bezit: terugkoppeling op gevoel dmv toesten: je moet steeds kijken naar je schermje om te kijken waar de toets zit. niet zo bij dictafoon: je voelt de knoppen, je voelt de feedback als je die ingedrukt hebt, je hoort het start/stop-toontje.

- GPS: energieverslindend en iets minder nauwkeurig (welliswaar ruim nauwkeurig genoeg om te fietsen) dan een 'echte' GPS. Bij gebruik van andere applicaties die geen positiebepaling gebruiken, moet telkens de GPS soms opnieuw opstarten met wat vertraging tot gevolg.

- mediaspeler: iphone is ook niet blindelings te bedienen, in tegenstelling tot 'sommige' andere ipods (oudere ipod nano's).

- gebruik als lampje... Tja als je echt veel energie over hebt...

Ja, het kan allemaal wel met de iphone, maar ik gebruik liever de 'dedicated' toestellen ernaast (en iphone als nuttige reserve natuurlijk). Op mijn fietsweekendje had ik dan ook naast mijn iphone mijn 'beter' fototoestel (Olympus E-P3), mijn 'betere' GPS (Garmin Montana), mijn 'betere' dictafoon (Olympus VN-713PC) mee. Die laatste heb ik minst gebruikt (omdat ik in Nederland voldoende GSM-dekking had om mijn vogelwaarnemingen rechtstreeks in te geven m.b.v. de iphone :wink: - wat dus de meestgebruikte functie van de iphone was).

Ik was dan ook heeeel zwaar geladen... :roll: als die argumenten voor u van minder betekenis zijn, ben je een gelukkig mens die veel lichter op reis kan dan ik...

't Is een keuze, en afweging...
iPhone is idd duur als je het apparaat koopt. Maar dat kan goedkoper als je een abonnement neemt. In beide gevallen ben je waarschijnlijk op den duur goedkoper uit dan bij het kopen van 2x losse dedicated apparaten: 1x navigatie en 1x fototoestel.

Wat iPhone (of enig ander vergelijkbare smartphone) interessant maakt zijn de uitgebreide en redelijk betrouwbare functies. Ze zijn niet stuk voor stuk beter dan bij dedicated apparaten, maar voor een wereldfietser die fotografeert of filmt op amateur niveau is dat zeker niet zo slecht. Dit is wat ik voor mijn geld terug krijg:

- Telefoon
- Wi-Fi: e-mail en Internet
- Bluetooth: verbinding met andere apparaten
- Navigatie: gratis apps, specifiek voor fietsers / wandelaars, inclusief adressen campings
- Documenten: handleiding EHBO, handboek Survival, handboek fietsreparatie
- eBoek: favoriete boeken
- Persoonlijk: agenda, adresboek, telefoonnummers, muziek...
- SMS alerts: weerberichten, openbaar vervoer, breaking news
- Dictafoon: opname en bewerken audio
- Camera: filmpjes en foto' s in HD formaat maken en bewerken
- Naslagwerk: Wikipedia (offline)
- Mogelijkheid om eigen website of weblog te onderhouden terwijl op reis

Het enige bezwaar tot nu toe is stroomvoorziening. Bij filmen, fotograferen en navigeren gaat de batterij redelijk snel leeg. Dat klein batterijtje van Philips is voor een weekendje filmen voldoende. Voor lange tochten ver van de bewoonde wereld is een andere energiebron zoals Robertjan aanhaalt onvermijdelijk.

Een ander bezwaar is bij te veel filmen en of fotograferen iPhone snel volloopt. Je moet eerst alles leeg maken. Maar dit gebeurt waarschijnlijk alleen op lange tochten na een paar honderd foto's en filmpjes.

Kortom ik ben zeker nog niet uitgekeken op de iPhone en mijn eerst volgende uitdaging is die te testen bij een langere tocht, al heb ik sterk de neiging dat het kleine schermpje op den duur nadelen heeft.
multiwgb schreef:[
Staan er filmpjes op je site. Ik kon geen bewegende beelden ontdekken.
Hier staat een filmpje van een wandeltocht gemaakt met een klein apparaatje (Flip HD, niet meer op de markt) - net zo groot als een iPhone :
http://tinyurl.com/8al9rmk
Voor fietsers die iPhone gebruiken,
hier een paar tips over camera en navigatie:
http://tinyurl.com/c3j77c3
Han schreef:Voor fietsers die iPhone gebruiken,
hier een paar tips over camera en navigatie:
http://tinyurl.com/c3j77c3
Leuk, dat van AF/AE-lock wist ik nog niet.
Dat is idd leuk om nieuwe dingen te ontdekken, al heb je dat niet direct nodig.

Hier nog een leuke tip: wat doe je als je apparaat in het water is gevallen?
http://tinyurl.com/bdg7eld
Han schreef:Dat is idd leuk om nieuwe dingen te ontdekken, al heb je dat niet direct nodig.

Hier nog een leuke tip: wat doe je als je apparaat in het water is gevallen?
http://tinyurl.com/bdg7eld
Dat kan, maar dit kan ook: www.lifeproof.com.
Dat is compacter en handiger dan Topeak maar onbruikbaar op het stuur van de fiets wegens ontbreken van bevestigingsmateriaal.

Dit probleem kan eventueel opgelost worden door bevestigingsmateriaal van Topeak
eruit te snijgen en op de achterkant van de Lifeproof te bevestigen. Zo heb je de beste eigenschappen uit twee verschillende systemen!

De moeite waarde om erover na te denken!
Han schreef:Dat is compacter en handiger dan Topeak maar onbruikbaar op het stuur van de fiets wegens ontbreken van bevestigingsmateriaal.

Dit probleem kan eventueel opgelost worden door bevestigingsmateriaal van Topeak
eruit te snijgen en op de achterkant van de Lifeproof te bevestigen. Zo heb je de beste eigenschappen uit twee verschillende systemen!

De moeite waarde om erover na te denken!
Maar geen goedkope oplossing als het niet werkt, helaas...
Hallo,

Heeft er iemand ervaring met het maken van een langere reis met een I-Phone?
Die reservebatterij die in het starttopic wordt genoemd, hang je de i=Phone er tijdens de rit aan, of s'avonds?
Heeft de i-Phone voldoende batterijduur voor 1 dag( 9 uur fietsen ) bij navigeren en foto's maken?

Gr geoffrey
De batterij op de afbeelding is een Philips Power 2 Go. Die hangt niet aan de iPhone maar zit in de tas. Ik haal het eruit en sluit het aan op de iPhone als de batterij leeg is. Ik heb dan net stroom voor anderhalve dag.

Met zo'n batterij kan ik een weekendje weg zonder probleem. Maar ik vertrek wel met een volgeladen batterij en let erop dat de iPhone altijd uit is. Ik zet hem alleen aan als ik mij locatie wil checken, een foto wil schieten of snel mijn e-mail of SMS wil lezen.

Ik heb geen ervaring met iPhone op lange tochten, wel in verschillende landen gebruikt maar dan bijna altijd in de buurt van een stopcontact.
Twee leuke berichten:

Lifeproof tijdelijk afgeprijst :
http://tinyurl.com/qcz48ws

Flickr.com - website voor opslaan van foto's op Internet - verhoogt de gratis opslagplaats naar 1 terabyte per gebruiker. Dat is ongekend veel ruimte. En de startpagina is ook mooi aangepast:
http://tinyurl.com/875sbe5
Han schreef:Dat is compacter en handiger dan Topeak maar onbruikbaar op het stuur van de fiets wegens ontbreken van bevestigingsmateriaal.
Op de site van de ANWB staat dat er bikemount bijzit...

Hier nog een linkje voor mensen die de smaak te pakken krijgen (geldt voor navigatie met alle smartphones)
http://www.vakantiefietser.nl/201305/sm ... e-op-reis/