Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Fietsroutes in Schotland - Forum Wereldfietser

Fietsroutes in Schotland

Wie o wie heeft er in Schotland gefietst? Ik ben op zoek naar leuke route(s), met name in het westen van Schotland. Ik heb twee weken de tijd, dus niet erg lang, maar hopelijk genoeg om net de mooiste plekken te zien. Ben je er geweest 'by bike', let me know!
Nanne

De "West Highland Way" is een beroemde wandelroute die vertrekt vanuit het noorden van Glasgow en loopt tot Fort William, bij de Ben Nevis. Heb ik ooit met de mountainbike afgelegd, wat eigenlijk niet toegelaten is maar -buiten het hoogseizoen- geen problemen gaf. Met een toerfiets zijn alleen maar korte stukken berijdbaar. Interessant is dat de WHW meestal parallel loopt aan de gewone, geasfalteerde weg met weinig verkeer, of die kruist, en dit is als fietstoerder ook al erg interessant. Lengte ongeveer 150 Km. Kort dus maar zeker de moeite, erg afwissselend landschap en uiteraard uit te breiden naar het noorden toe.

dank je wel somchai ! :D
Nanne schreef:Wie o wie heeft er in Schotland gefietst? Ik ben op zoek naar leuke route(s), met name in het westen van Schotland. Ik heb twee weken de tijd, dus niet erg lang, maar hopelijk genoeg om net de mooiste plekken te zien. Ben je er geweest 'by bike', let me know!
Nanne
mag het ook met een ligfiets? :wink:

Kijk dan op mijn site: http://home.wanadoo.nl/moh
Aanraders zijn de eilandengroep van de Hebriden en ook het ruige en lege noordwesten van Schotland.

Kaartmateriaal: de kaarten van Michelin, zijn nu ook online te raadplegen op
http://www.viamichelin.com
:idea: PS Kijk ook eens op http://www.buitensport-schotland.nl/
erg veel info over fietsen in Schotland
Ik heb in de zomer van 2001 de Columba fietsroute gevolgd. Deze begint en eindigt weliswaar in Newcastle, maar meteen naar de westkust. Het volgt de schiereilanden Kintyre en Knapdale naar Oban over prachtig kleine en rustige weggetjes. De route is uitgebracht door FIS.

http://www.fietskaartinformatiestichtin ... a/gcol.htm

en ook nog :

http://www.sustrans.org.uk/webcode/home.asp?ID=1

al zul je deze link al wel ergens zijn tegengekomen.
Thanx voor alle reacties, hier kan ik weer verder mee!
Groet, Nanne

Wie weet iets over de Orkney's en Shetlands?
Is het de moeite om de overzet te doen en hoe zijn de wegen daar (druk, goed berijdbaar) en de overnachtingsmogelijkheden (ev. wild kamperen)?

William.