Additionally, paste this code immediately after the opening tag: door crisis meer duurdere fietsen verkocht - Forum Wereldfietser

door crisis meer duurdere fietsen verkocht

Ik hoorde net op het acht uur journaal, dat steeds meer mensen gaan sparen door het weg doen van de auto en een fiets kopen.

Wat op viel was dat er vooral duurdere fietsen worden verkocht van boven de 900 euro.

Goed voor de fietsen branche.

Mario
Natuurlijk. De vergrijzing slaat toe (ik heb er ook een paar :wink:) en koopt iedereen een elektrische fiets. :lol:
De cijfers van de Rai geven een wat genuanceerder beeld, meer in de richting van Eric's opmerking. De markt als geheel is gekrompen, maar er zijn twee groeisectoren: goedkope bouwmarkt fietsen (vanwege de crisis, denk ik), en E bikes. Dat betekent dat de gewone goede fiets van de fietsenmaker een diepe crisis doormaakt. Dit alles zal vast weinig te maken hebben met de markt voor dure vakantiefietsen, die het naar alle berichten prima maakt.
Wim
Kan het ook zijn dat steeds meer werkgevers hun secundaire arbeidsvoorwaarden versoberen en dat er dus minder gebruik kan worden gemaakt van bedrijfsfietsenplannen? Dat zijn vaak net die fietsen van rond de 800-900 euro.
Dat denk ik niet: het kost de baas in principe geen geld, behalve een klein beetje administratie. Het is dus voor de baas een heel goedkope manier om de mensen tevreden te houden.
Wim
Een fietsplan is toch ook geen secundaire arbeidsvoorwaarde? Het is een regel van de belastingdienst die ervoor zorgt dat je tot maximaal €749 belastingvrij een fiets kunt kopen. Dat is onafhankelijk van je werkgever. Het kan natuurlijk wel zijn dat je werkgever er geen moeite voor wil doen om het voor je te regelen. Daar zijn dan wel weer organisaties voor, die dat doen. Of wellicht kun je het dan zelf regelen?
Zonder medewerking van je werkgever gaat het niet echt. Die werkgevers willen van de administratie af, en geven het dus uit handen aan een commerciele fietsplanorganisatie. De rekening daarvan wordt dan weer bij de fietsenwinkel gelegd.
Wim
Wim schreef:Zonder medewerking van je werkgever gaat het niet echt. Die werkgevers willen van de administratie af, en geven het dus uit handen aan een commerciele fietsplanorganisatie. De rekening daarvan wordt dan weer bij de fietsenwinkel gelegd.
Wim
Ja, fietsenwinkels staan meestal niet zo te springen om die organisaties. Heb ik bij mijn vorige werkgever ook gemerkt. Op een gratis verplicht slot na (op een racefiets; gekkenhuis) kon er geen enkele korting o.i.d. af. Bij mijn huidige werkgever moet je als werknemer in principe alles zelf regelen. Toen heb ik (bij een andere fietsenwinkel weliswaar) wel gewoon een mooie prijs kunnen afspreken...
Het aandeel echte vakantiefietsen is relatief klein, zodat je dit moeilijk in de totale verkoopcijfers kunt terugvinden.
Verder kopen mensen die al een redelijke fiets hebben op dit moment niet snel een nieuwe fiets