Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Bus/vliegtuig van Buenos Aires naar Ushuaia - Forum Wereldfietser

Bus/vliegtuig van Buenos Aires naar Ushuaia

Beste fietsers,

Heeft er iemand van jullie ervaring met het transport van BA naar Ushuaia? dit voor 2 personen en 2 fietsen...

Wat is het prijsverschil zoal?

Merci!!

Wouter & Lies
Tis alweer even geleden (2006), maar toen was Ushuaia-BA met de bus $40 (60 uur oid) of $70 (ik meen 48 uur in slaapbus.

Vliegen was toen nog heel goedkoop... $115 en een uurtje of 6/7

De keuze was toen heel snel gemaakt
Iemand een naam/gegevens van een bus/vliegtuigorganisatie?

Bedankt!
verse info uit Argentina

er is geen rechtstreeks bus naar Ushuaia. Overstappen in Rio Gallegos. Voor actuele prijzen en tijden raadpleeg: http://www.ticketonline.com.ar

vluchten naar Ushuaia gaan meestal via Aeroparque niet Ezeiza dus. De vliegmaatschappijen zijn Aerolineas Argentinas en LAN. Met de laatste mag je meer kilo's meenemen. Zelf heb ik de ticket online en rechtstreeks van LAN gekocht: http://www.lan.com/sitio_personas/country_selector.html
De prijs verschilt per seizoen en is ook afhankelijk van de verblijfplaats van de reiziger. Voor de fiets heb ik 360 pesos (40-50 €) betaald.

heel belangrijk: De scanner in Aeroparque is kleiner dan die in Schiphol. De Schipholfietsdoos past er niet in (eigen ervaring van 2-1-2013). Oplossing: Ik werd naar de bagageruimte meegenomen, de fiets uit de doos gehaald en die nog zo laag mogelijk gemaakt en diagonaal duwen en trekken door de scanner. Een gedoe!! Dus zo vroeg mogelijk naar de luchthaven. Ook geen apart behandeling voor afwijkende bagage.
Bedankt voor de reacties!

Ons plan is toe te komen in BA, daar 2 weken te blijven en dan door te vliegen naar Ushuaia of Puerta Arenas. Ik dacht eraan om de fietsen tijdens deze 2 weken ingepakt te laten voor de volgende vlucht, of moeten ze er toch sowieso uit??

Nog andere ervaringen/tips/tricks met dit traject?

Groeten!
Mocht dat nodig zijn dan kun hier hier nieuwe fietsdozen krijgen:
http://www.btt.com.ar/bici/10587-canaglia
(even navragen bij de fietsverhuur die daar op de hoek zit, want ik geloof dat de fietswinkel net een klein stukje verhuist is.)