Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Tkg. fiets en travelbenodigdheden - Forum Wereldfietser

Tkg. fiets en travelbenodigdheden

Beste allemaal,

Ik wil binnenkort naar Hongarije fietsen, en zoek hiervoor een geschikte fiets en tassen. Ik ben ca. 1.75cm lang en 70 kilo zwaar. Heeft iemand toevallig nog een onroad/offroad fiets te koop van 300/500 euro? En heeft iemand nog fietstassen over die wellicht uit elkaar vallen van ouderdom maar die ik nog best kan repareren? En/of een matje/tentje?

Hartelijke groeten,

Esmeralda.
Kijk hier eens naar. Afbeeldinghttp://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 11&t=17736

Of deze Afbeelding
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 11&t=18797

Stuur maar een PB als je info wil of interesse hebt.

Gr Leo
Ik heb nog een gebruikt 3-persoons ultralight tentje liggen van Decathlon. Geschikt voor 2 personen op fietsvakantie. In de voortent is ruim voldoende ruimte voor alle fietstassen en dan pas je er zelf ook nog tussendoor. Hij is goed gebruikt en niet geheel schoon meer, maar nog prima waterdicht, heel en compleet op wat kromme haringen na. Het is deze:
http://www.decathlon.co.uk/t3-ultraligh ... 41075.html

We hebben zware onweersbuien met windstoten meegemaakt in deze tent en zijn die droog doorgekomen.
Mag weg voor 50 euro.
leoprodeo schreef:Kijk hier eens naar. Afbeeldinghttp://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 11&t=17736

Of deze Afbeelding
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 11&t=18797

Stuur maar een PB als je info wil of interesse hebt.

Gr Leo
Graag wil ik in contact met je meotree@hotmail.nl,,,

Mvg Ryan
leoprodeo schreef:Kijk hier eens naar. Afbeeldinghttp://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 11&t=17736

Of deze Afbeelding
http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 11&t=18797

Stuur maar een PB als je info wil of interesse hebt.

Gr Leo
Graag wil ik in contact met je meotree@hotmail.nl,,,

Mvg Ryan
Heb je een mail gestuurd.

Gr Leo
Bedankt voor de reacties!

Ik vind het super moeilijk om een geschikte fiets te vinden voor een betaalbare prijs. De fietsen van Leo lijken me eigenlijk niet zo geschikt voor een onroad/ofroad gebeuren met bepakking en winterse toestanden. Of vergis ik mij? (Ik heb trouwens geen bericht ontvangen van je Leo.)
Voor de tent heb ik een bericht gestuurd! Ben benieuwd of ie er nog is. Mijn toegang tot internet fluctueert wat. Ik hoop dat mensen me nog verder kunnen kunnen helpen aan bv zo'n tasdrager voor, verlichting, etc.

groetjes!

Esmeralda
@esmeralda
Beide fietsen kunnen denk ik naar hongarije. Als de tandwielen en ketting niet al te ver heen zijn.
succe met t vinden van spullen en fietsen
Esmeralda schreef:Ik vind het super moeilijk om een geschikte fiets te vinden voor een betaalbare prijs. De fietsen van Leo lijken me eigenlijk niet zo geschikt voor een onroad/ofroad gebeuren met bepakking en winterse toestanden. Of vergis ik mij?
Waar baseer je dat op? Ik zie het punt zo even niet. In welke winterse omstandigheden kom je terecht?
Heb je in de Fietsvakantiewiki al gelezen over het kopen van een fiets?
Begin hier: http://wiki.wereldfietser.nl/index.php? ... iets_kopen

Bruikbare tweedehandstassen en goede dragers liggen erg goed in de markt. Dus blijf opletten.

Leon
Op het moment probeer ik alles te lezen wat over fietsen gaat, op dit forum is daar een handige topic over die ik doorspit. En ik ben bij verschillende fietszaken langs geweest, maar die spreken elkaar wel erg vaak tegen. De een zegt dat je met acht versnellingen er wel komt, de ander zweert bij meer. Dan zijn de remmen weer wel/niet geschikt, dan willen ze me een racefiets verkopen terwijl ik toch echt ook offroad moet of zeggen ze dat ik juist vering moet hebben voor, of juist niet vanwege de bagage. Ik word er moedeloos van. Vooral omdat mijn budget me danig beperkt, en van veel fietsen zijn geen eens specificaties bekent.

Ik ga in ieder geval even zoeken of ik iemand bij je in de buurt heb wonen, Leo, dan kan ik misschien wat regelen. Je woont wel aan de andere kant van het land, dus ik moet even zien of ik er kan komen. Fiets ik terug naar Groningen!
Fietsenmakers zijn lastige mensen , of wereldfietsers of de combinatie. Als je in groningen woont zou ik eens proberen met Wim af te spreken. Hij is vind ik hier goed in erachter komen wat mensen willen en heeft een open blik.
Geen idee of hij daar zin in heeft :).
Het kost mij al 10 jaar om men wensfiets te kopen. ertussen door al wel fijn op ries geweest met een aantal verschillende fietsen die hun voor en nadelen hadden/hebben. Succes
Esmeralda schreef:En ik ben bij verschillende fietszaken langs geweest, maar die spreken elkaar wel erg vaak tegen. De een zegt dat je met acht versnellingen er wel komt, de ander zweert bij meer. Dan zijn de remmen weer wel/niet geschikt, dan willen ze me een racefiets verkopen terwijl ik toch echt ook offroad moet of zeggen ze dat ik juist vering moet hebben voor, of juist niet vanwege de bagage. Ik word er moedeloos van.
Ik snap dat je er moedeloos van wordt. Je bent helaas dik in de lokale-fietsenmakersval getrapt, die weten regelmatig vaak niet echt veel (en dan ben ik heel voorzichtig) op het gebied van vakantiefietsen. De fietsenmakers die je bovenstaanded dingen gezegd hebben moet niet meer bezoeken. Als je je woonplaats noemt weet iemand hier wellicht een redelijk goede fietsenmaker in de buurt.
Voor jouw reis en budget wil je een derailleurfiets met minimaal 21 versnellingen. Je wilt velgremmen. Je wilt een stevig frame, geen wielrenframe. Je wilt geen vering of je moet een fiets accepteren die verder heel geschikt is, heel weinig kost en je accepteert de extra kilo van de vering.

Een gesprekje met Wim zou goed zijn, maar je kunt ook gewoon eerst zijn verhaal lezen dat je op http://wiki.wereldfietser.nl/index.php? ... iets_kopen kunt vinden.

Als je hier uitgebreid advies wilt kun je ook de checklist invullen die je op bovengenoemde pagina vindt en het resultaat hier plaatsen.

Succes,

Leon
Misschien is het handig om naar de wereldfietsbeurs in Bussum te komen. Dan kun je genoeg kundig advies krijgen en misschien diverse zaken 2e hands of nieuw aanschaffen. En infomatie krijgen over landen en routes.
:P
Ja, wel. Een beurs dat weet ik zo niet hoor. Dan moet je vooral veel geld uitgeven en dat heb ik niet. Ik maak de dingen liever zelf, de bedoeling van fietsen voor mij is juist om goedkoper ergens te komen, niet om een dure hobby te hebben.
Ik heb ondertussen viavia een erg oude travelersfiets gevonden, die het best zal doen. Geen vering, geen aluminium, geen brede on/offroad banden, maar wel 21 versnellingen, alles is nagekeken en een v-rem zodat ik die onderweg zelf kan repareren. Als ze er 10 jaar geleden mee kon reizen, dan kan ik het nu ook!
Die Wf beurs is een beurs van de vereniging zelf, en zeker niet bedoeld om je geld uit de zak te kloppen. Ik geef daar o.a. lezingen over goedkoop een eerste fiets vinden en kamperen op de fiets, al staat de inhoud daarvan ruwweg ook wel in het stuk van mij op deze site. Verder zou je mee kunnen gaan met het beginnersweekend dat Ronald vd Perk en ik in april organiseren.
Bij een fiets om flink off road te rijden en in winterse omstandigheden denk ik in eerste instantie aan een fiets met 26 inch wielen. Daar kun je goede winterbanden voor kopen (Continental Topcontact Winter II) en dat is een stuk veiliger. Zulke winterbanden op een fiets met 28 inch wielen zijn veel smaller, en geven echt minder grip. Je mag me een pb sturen.
Verder zou ik me als een speer opgeven voor de fietsreparatiecursus van de WF (in Kiel Windeweer).
Wim