Additionally, paste this code immediately after the opening tag: bibliotheekpas voor ebooks etc. ervaringen? - Forum Wereldfietser

bibliotheekpas voor ebooks etc. ervaringen?

ik zag deze post afgelopen week http://www.worldbiking.info/wordpress/2 ... rewarding/ en het lijkt me de perfecte oplossing: een kindle ereader kopen en een abonnement op een engelstalige bieb zodat je ebooks kunt downloaden en overal ter wereld lezen.
Nu zag ik echter dat nederlandse bibliotheken al beginnen met het streamen van de boeken ipv het downloaden etc...

Heeft er iemand ervaring met de combi ebook-biebabo? nog tips voor welke bieb (in engeland, amerika)? voor en nadelen? gaat dat streamen doorzetten naar alle biebs? (want dan moet je dus online zijn en vervalt het voordeel voor de fietsreiziger)...

Alvast bedankt!
Heb er enige ervaring mee in Nederland. Het aanbod is beperkt, en belangrijker, van elk boek zijn slechts enkele exemplaren "op voorraad". Elke provincie heeft van elke titel slechts enkele exemplaren. Is de "voorraad" uitgeleend dan kom je op de wachtlijst, net als bij traditionele boeken.
Met streamen heb ik geen ervaring. Ik neem aan dat het zoiets is als online lezen. Als dat een permanente internet verbinding vereist lijkt het me vanuit het buitenland goedkoper om het e-book maar gewoon te kopen.

Frank
Mijn ervaringen richten zich met name op het gebruik van de Amazon Kindle app op mijn Asus tablet met het Android besturingssysteem.

Met deze Kindle app lees ik hoofdzakelijk eBooks die ik via Amazon download. Een aantal daarvan heb ik via Amazon aangeschaft maar veel heb ik gratis kunnen downloaden. Amazon gooit regelmatig eBooks in de uitverkoop of zelfs gratis voor een dag. Daar staan soms leuke dingen tussen.

Diensten als Jungle Search ( http://www.jungle-search.com/US/ ) of eReaderIQ (http://www.ereaderiq.com/) helpen je om op de hoogte te blijven van wat er gratis op Amazon wordt aangeboden.

Mijn tablet gaat in ieder geval mee in de fietstas

Nico
Ervaringen met biebpassen heb ik niet. Een andere suggestie om de hoeveelheid boeken uit te breiden is via Project Gutenburg. (http://www.gutenberg.org/) Boeken waarop geen auteursrecht meer berust zijn gratis te downloaden. (dit voor diverse formats, waaronder Kindle)

Veel leesplezier!

JP
[moderator]

Om als vereniging niet aansprakelijk gesteld te kunnen worden op wat voor manier dan ook, is de uitleg over illegale downloads verwijderd.

[/moderator]
Met zo'n 800 titels is het aanbod van e-books in Nederlandse Openbare Bibliotheken is inderdaad (nog) beperkt. Dit komt omdat uitgevers de rechten niet vrij gegeven hebben om een boek als e-book te publiceren.

Annita
In de wetenschap is het aanbod al een veelvoud hiervan. Maar dat zit wel achter hoge muren want de bibliotheken moeten er wel abonnementskosten voor betalen. Gek is dat niet want het digitaliseren van wat ouder werk is erg kostbaar, en het hosten is ook niet gratis.
Wim
Wimmert schreef:Oke heel illegaal maar het werkt erg goed.
Op een forum als dit horen dergelijke tips niet thuis, als je het mij vraagt. Maar ik werk dan ook in de boekenbranche :cry:
peter de rijk schreef:
Wimmert schreef:Oke heel illegaal maar het werkt erg goed.
Op een forum als dit horen dergelijke tips niet thuis, als je het mij vraagt.
Zou een interessante discussie kunnen zijn;
zeker omdat downloaden nog steeds officieel niet verboden is, dus ook niet illegaal.
De tip is dus een legale tip, of loop ik soms achter ? :wink:
Door rechtmatige verkrijger of niet?
De wet zegt niet dat een thuiskopie alleen mag worden gemaakt door de rechtmatige verkrijger van het origineel. Ook niet dat het origineel rechtmatig gepubliceerd of aangeboden moet zijn. Je mag dus uit illegale bron downloaden.
ja klopt maar het is niet netjes daar doelt Peter op.
En hij heeft gelijk!
Daarom ook de tip leen het boek wat je leuk vond bij de bieb zodat de schrijver toch zijn leen geld krijgt. En ik vind oprecht dat je dat ook zo moet doen. Boeken kopen doe ik niet meer. weet niet waar ik met al dat spul heen moet. En e-books zijn mij te duur en niet toekomst bestendig.
Wimmert schreef: Daarom ook de tip leen het boek wat je leuk vond bij de bieb zodat de schrijver toch zijn leen geld krijgt.
Ach ja, die leenvergoeding zit tussen de 3 en 10 cent per uitlening, dus dat is zeker geen vetpot 8)
Zolang downloaden legaal is moet je boeken met copyright gewoon veel beter beschermen, of niet uitbrengen als E-boek !!
Dank allemaal,

M'n vriend heeft al de sony ereader en idd download vaak (illegaal of niet even in het midden gelaten) veel titels.
Echter, ik ben niet te beroerd om 50 dollar per jaar neer te leggen als ik dan up to date goede literatuur kan lezen. Daarom zat ik dus n.a.v. de blogpost waar ik eerder naar linkte, te denken aan zo'n abonnement en een kindle e-reader (goedkope optie en geen gezeur met omzetten formaat van alle goedkopere boeken op amazon).

Uit de reacties maak ik op dat de Nederlandse bibliotheken nog niet echt een goede optie zijn, maar dat is opzich dus niet zo'n probleem.
Ik denk dat ik me dus voor de ervaringen ook even op een engelstalig forum moet richten. Misschien Thorntree ofzo?

Gr!
Michael W schreef: zeker omdat downloaden nog steeds officieel niet verboden is, dus ook niet illegaal.
De tip is dus een legale tip, of loop ik soms achter ? :wink:
Een heel boek downloaden is in het algemeen wel illegaal, aldus auteursrechtspecialist Arnoud Engelfriet op zijn site:
"Een thuiskopie van geschriften (boeken, brochures, nieuwsbladen, tijdschriften en dergelijke) is toegestaan. Echter, deze moet normaliter beperkt blijven tot een klein gedeelte van het werk."
Janneke, Friedel van TravelingTwo heeft op haar website het een en ander of de Kindle geschreven. Wellich ook handig voor jou? ..... http://travellingtwo.com/resources/kindle-bike-touring

Thorntree kan je natuurlijk altijd ook nog proberen
peter de rijk schreef: Een heel boek downloaden is in het algemeen wel illegaal, aldus auteursrechtspecialist Arnoud Engelfriet op zijn site:
"Een thuiskopie van geschriften (boeken, brochures, nieuwsbladen, tijdschriften en dergelijke) is toegestaan. Echter, deze moet normaliter beperkt blijven tot een klein gedeelte van het werk."
Dat is nieuw voor mij, maar ja, wie komt dat controleren ? :wink:
Zonder een ethische discussie te willen starten (en die hoort hier ook niet thuis): ik zou als moderator alle verwijzingen naar illegale oplossingen verwijderen. Voor je het weet word je als forum en dus als vereniging (mede) verantwoordelijk (gesteld) voor illegale handelingen. Dat moeten we niet willen.
Polling schreef:Zonder een ethische discussie te willen starten (en die hoort hier ook niet thuis): ik zou als moderator alle verwijzingen naar illegale oplossingen verwijderen. Voor je het weet word je als forum en dus als vereniging (mede) verantwoordelijk (gesteld) voor illegale handelingen. Dat moeten we niet willen.

Mee eens. Ik heb het bericht dan ook verwijderd.
Graag in de verdere discussie de uitleg of stimulatie tot illegale downloads vermijden.
Bovendien was het ook niet de vraag van Janneke. Als je wat bij wilt dragen (waarvoor alvast dank) dan graag toegespitst op haar vraag.
Ik zal ook nog even echt inhoudelijk reageren.
Janneke schreef:ik zag deze post afgelopen week http://www.worldbiking.info/wordpress/2 ... rewarding/ en het lijkt me de perfecte oplossing: een kindle ereader kopen en een abonnement op een engelstalige bieb zodat je ebooks kunt downloaden en overal ter wereld lezen.
Nu zag ik echter dat nederlandse bibliotheken al beginnen met het streamen van de boeken ipv het downloaden etc...

Heeft er iemand ervaring met de combi ebook-biebabo? nog tips voor welke bieb (in engeland, amerika)? voor en nadelen? gaat dat streamen doorzetten naar alle biebs? (want dan moet je dus online zijn en vervalt het voordeel voor de fietsreiziger)...

Alvast bedankt!
De kindle daar heb je in Nederland weinig aan. de Nederlandse uitgevers hebben gekozen voor epub als bestand formaat. Dat slikt de kindle niet die werkt met eigen bestandsformaat. Dat moet je converteren en dat is illegaal volgens? omdat je de beveiliging van epub moet open breken en omzetten naar kindle formaat. wordt je niet vrolijk van dus.

Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Kindle

In Nederland zijn er haast geen fatsoenlijke boeken te krijgen op epub omdat uitgevers er niet uitkomen met de NBI. Omdat het epub formaat aan alle kanten al gehackt is en ze geen antwoord hebben op digitaal verspreiden. Dus doen ze niets behalve dode bomen verkopen en ebooks net zo duur maken als papieren boeken.

zie http://www.ebook.nl/store

De bibliotheken hebben haast niets tot geen Engelse boeken omdat er geen content beschikbaar is omdat grote jongens zoals amazon geen belang hebben dat wij Engelse boeken gaan lezen. Markt is te klein en wij kunnen hun boeken weer niet lezen omdat er hier alleen epub readers op de markt zijn.

Kortom wil je wat boeken meenemen onderweg als Nederlander schaf een extra tas aan en prop 5 kilo boeken in je tas als je een paar maanden weg gaat. Want dat is wat de uitgevers en de boekenverkopers het liefst zien dat u doet.

en ja ik vind illegaal downloaden van boeken echt non stop afgang omdat schrijvers ernstig gedupeerd worden. Ik heb er twee in mijn vrienden kring zitten en die worden er niet vrolijk van maar zitten ook klem tussen wat ze zelf willen en de macht van de uitgevers en consorten.

Daarom ook mijn betoog gaat u toch downloaden, leen het boek dan ook bij de bieb. Het gaat enerzijds dat ze er dan tenminste nog wat aan verdienen en anderzijds dat de statistieken over leen gedrag, populariteit van titels en bestaansrecht van bibliotheken doorgang blijft vinden.
Wimmert schreef:Ik zal ook nog even echt inhoudelijk reageren.
[...]
De kindle daar heb je in Nederland weinig aan. de Nederlandse uitgevers hebben gekozen voor epub als bestand formaat. Dat slikt de kindle niet die werkt met eigen bestandsformaat. Dat moet je converteren en dat is illegaal volgens? omdat je de beveiliging van epub moet open breken en omzetten naar kindle formaat. wordt je niet vrolijk van dus.

Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Kindle
De epubs die je al in je bezit hebt of via bijvoorbeeld Gutenberg download kun je eenvoudig converteren naar het Kindle format met Calibre. Zie http://techsupport.foreverwarm.com/how- ... our-kindle voor meer informatie.
Wimmert schreef: In Nederland zijn er haast geen fatsoenlijke boeken te krijgen op epub omdat uitgevers er niet uitkomen met de NBI. Omdat het epub formaat aan alle kanten al gehackt is en ze geen antwoord hebben op digitaal verspreiden. Dus doen ze niets behalve dode bomen verkopen en ebooks net zo duur maken als papieren boeken.

zie http://www.ebook.nl/store

De bibliotheken hebben haast niets tot geen Engelse boeken omdat er geen content beschikbaar is omdat grote jongens zoals amazon geen belang hebben dat wij Engelse boeken gaan lezen. Markt is te klein en wij kunnen hun boeken weer niet lezen omdat er hier alleen epub readers op de markt zijn.
Wimmert, zie mijn bericht van Di 26 Jun, 2012 14:30 in dit onderwerp over het gebruik van de Kindle app op je smartphone/tablet en de beschikbaarheid van gratis boeken op Amazon.
Overigens staat in het nieuwe juli 2012 nummer van PCM een overzicht van 10 verschillende software pakketten voor ebooks en ereaders.

http://www.pcmweb.nl/edities/pcm-2012-7

Nico