Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Te koop gevraagd: Koga trekkingfiets (dames) - Forum Wereldfietser

Te koop gevraagd: Koga trekkingfiets (dames)

Hallo,

Mocht er momenteel iemand een Koga trekking (tsja, haar voorkeur)te koop hebben voor een dame (mijn vrouw met name), dan mag ie altijd een seintje geven. Het budget draait om en bij de € 1000.
Ze is zowat 1,67m: wellicht kader 52/53? Vreselijk ver wonende (gezien vanuit Gent/België) verkopers liever niet.
Nu, alvast bedankt in haar naam!

Cas
Hallo,

Ik verkoop mijn fiets niet hoor maar misschien een opmerking over de maat.
Ik ben 1m66 groot en heb een koga randonneur, maat 47.
De maat hangt natuurlijk af van de verhoudingen van je lichaam maar fixeer je dus niet op 52/53. Zorg dat je zeker de goede maat van fiets hebt.

Sabien
Bedankt voor je opmerking.Weet je met welk getal ik de binnenbeenlengte moet vermenigvuldigen om de framemaat te bepalen als het om een trekkingfiets gaat? Of is er meer aan de hand en moeten er nog maten genomen worden?

Cas
De belangrijkste maat is niet de lengte van de zitbuis maar de lengte van de bovenbuis, horizontaal gemeten. Bij deze maat zou ik overigens ernstig overwegen of 26 inch wielen niet een beter plan zijn. Zie ook: http://www.leonpoels.nl/fietsen/deeerst ... kantie.pdf
Wim
Dank je voor de tip, Wim. Als je de tekst,waarnaar je verwijst, volgt zou zelfs een herenmodel, liefst met 26" wielen, meer aangewezen zijn gezien de grotere stijfheid van het kader. De bedoeling is van dagtochten, meerdaagse tochten te doen. Dus niet direct om andere continenten te gaan befietsen. Best misschien eerst bij de fietsboer afstappen om de passende kadermaat te weten te komen.

Cas
Op het forum biedt momenteel iemand (in België!) een Koga (54 cm) te koop aan, heb je daar al naar gekeken? http://www.wereldfietser.nl/phpbb/viewt ... 11&t=16377
Ik ben zelf 1,65 en rijd op een Koga Traveller 54 cm. Wellicht is het passend voor je vrouw.

Groet, Sandra
http://www.opfietsvakantie.nl
Ik heb de man gecontacteerd en wacht op info. Bedankt voor de tip, Sandra. Jullie hebben daar overigens een dijk van een site neergezet. Ook niet rond de kerktoren blijven fietsen merk ik. Nog veel fietsplezier met z'n allen.

Cas