Additionally, paste this code immediately after the opening tag: To atacama or not? - Forum Wereldfietser

To atacama or not?

Hoi,

Eind december vertrek ik voor een solo-fietstocht naar Santiage de chile om vandaaruit naar ushuaia te fietsen,nu ben ik stevig aan het denken om eerst op een of andere manier tot San pedro de atacama te geraken om mijn fietstocht vandaar uit te beginnen omdat ik ook heel graag dit stuk woestijnlandschap zou willen fietsen en ik toch tijd heb.

Is dit een aanrader?of is het misschien beter tot Antofagasta te gaan en vandaar uit te vertrekken?
Is het ook te doen hier te geraken via busvervoer en de fiets mee?
Alle suggesties zijn welkom ;-)
THX
Geen eigen ervaring daar, wel met Bolivia (Salar de Uyuni) en Argentinië. Houd bij het plannen van je route in elk geval rekening met de hoogte. Om op grote hoogte te fietsen heb je tijd nodig om te acclamatiseren. Het verschilt per persoon bij welke hoogte dit gaat meewegen en hoe snel het acclamatiseren verloopt. Hoogteziekte kan tot serieuze gezondheidsproblemen leiden, dus ik zou daar niet te licht over denken.
Hoi,

In het kader van het klimaat, denk ik dat het verstandig is om direct richting Ushuaia te gaan, zodat je daar rond februari bent.
Geen idee hoe lang je tijd hebt, maar de route zo fietsen, dat je daar later aankomt, is qua weer hoogst waarschijnlijk niet aantrekkelijk.
Als je dan tijd over hebt, kan je wellicht daarna alsnog elders een stuk fietsen. Dat hebben wij ook gedaan. Zie ook op http://www.stukjefietsen.com en specifiek bij http://www.stukjefietsen.com/reisverhal ... mlijst.htm, in welke periode wij waar fietsten richting Ushuaia.
Vanaf daar kan je prima bussen nemen, bij sommige maatschappijen moet je even onderhandelen over fietsvervoer, maar met overleg en rust en soms de al dan niet gewenste verpakking regelen/voorwiel eruit halen, lukt het wel. Veel plezier!