Additionally, paste this code immediately after the opening tag: fiets mee in de trans siberie express? - Forum Wereldfietser

fiets mee in de trans siberie express?

Wie heeft er ervaringen met het meenemen van de fiets in de Trans Siberie Express. :?:
Ik zit met vage plannen om die kant op te gaan en in China te beginnen met fietsen.
:D :D

Menno,

van de website van een oud collega (onderweg naar Beijng):

Omdat we denken niet in een dag weer in Nederland terug te willen komen na een reis van anderhalf jaar, willen we met de Trans-Mongoli? express terugreizen. Het is niet mogelijk onze fietsen mee te nemen in de trein, aan het eind van onze reis zullen we kijken of het mogelijk is onze fietsen op een ander manier in Nederland te krijgen, anders zullen we ze ter plaatse achterlaten.

Het gaat hier weliswaar over de Trans Mongoli? Express en niet over de Trans Siberi? Express, maar misschien heb je er toch wat aan.

LP

hallo menno,

Wij zijn met de TB van moskou naar beijing gereisd met een tussenstop in Ulan Bataar, met fiets.
Het is dus mogelijk. Je hebt eigenlijk twee opties, de onderhandeling- en de bureaucratische manier.
De eerste optie hebben wij gedaan, we hebben onze fietsen gedemonteerd (wielen en dragers eraf) en meegenomen in onze coupe. De 'conducteurs' spuiteren wel wat tegen maar de fietsen kunnen op 1 bed en wij samen kunnen op het andere bed. Ook al zeggen de conducteur van niet het past, zelfs de 2 x 5 fietsen passen in het coupeetje. Als je eenmaal zit heb je een heerlijk rtreinreis voor de boeg, 5 dagen uitrusten.
optie 2 is het meegeven van je fiets in de bagagewagon, daarvoor moet je fiets afgegeven met het bijbehorende papierwerk aangezien wij geen russisch spreken en zij geen engels was dat geen optie voor ons. Er zijn tuurlijk mensen hun fiets meegeven, zoals bijvoorbeeld tandemfietsers.
voor meer details en foto van de fietst in de coupe zie:
http://weblogs.bnn.nl/fietsnomaden/20041017

succes met de voorbereidingen

philip
Wij zijn vorig jaar op de fiets naar China geweest en met de transsiberie express terug naar Moskou gegaan. Onze fietsen zijn met ons meegereisd.
Wij hebben hebben ze in de bagagawagon laten meereizen. Dit is geen goed idee!

Allereerst kost het extra geld terwijl je 35 kg bagage per persoon in je coupe mag meenemen.
In Moskou heeft het ons heel veel gedoe gekost om onze fietsen terug te krijgen. Wij kwamen vrijdagmiddag aan in Moskou en het douanekantoor was pas maandag weer open. Heel handig, als je binnen drie dagen het land weer moet verlaten. Die maandag konden we de fietsen alleen meekrijgen als we veertig euro per kilo zouden betalen. (de gewone procedure duurt 2 dagen en die tijd hadden wij niet) Aangezien de fietsdozen bij elkaar 46 kilo wogen, zou dit ons een kleine 2000 euro gekost hebben.
Tenslotte heeft de Nederlandse Ambassade voor ons bemiddeld en zijn de fietsen op transport gesteld naar Riga, onze volgende bestemming.
Hier moesten wij nog vier dagen wachten tot de fietsen arriveerden.

Nu zijn ze in Peking makkelijker dan in Moskou, maar toch. De volgende keer zou ik ze meenemen in de coupe.

Heel veel fietsplezier!
Als je tips wil over fietsen in o.a. China, onze reisverslagen zijn te lezen op www.effestukkiefietsen.nl