Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Te huur... - Forum Wereldfietser

Te huur...

Wat ik mis op dit forum is dingen die te huur zijn...

Wat ik mij afvraag is of erg geen mensen zijn die fiets uitrusting liever willen huren in plaats van deze meteen te kopen?

Misschien zeg je na 2 weken fiets vakantie wel had ik die fiets maar nooit gekocht en had je het allemaal anders voorgesteld?

Ik denk dat de meeste vakantie spullen meer tijd doorbrengen op zolder dan dat ze daadwerkelijk in "actie" zijn? Of heb ik het nou helemaal verkeerd???
Bij mij tenminste wel helaas....was die VUT maar begonnen!

Ik zou mijn fietsen / vakantie arsenaal wel willen verhuren tegen een schappelijke huurprijs? Alleen wat is een schappelijke huurprijs? Zijn daar tarieven voor als je kijkt naar aanschafprijs / duur van de huurperiode?

Wie heeft daar ideeën over?

In de aanbieding:
Santos travelmaster special 21" frame, 26" wielen
Gazelle Katmandu 51 cm frame met 28" wielen
Alleweder (sigaarfiets) of Flevobike (gedeelde Rohloff naaf dus de één of de ander is te huur, heb immers maar 1 naaf :) )
Eenwielige aanhanger met 60 liter waterdichte tas (tas tevens wasmachine !)
Diverse fietstassen
Ultraligh hogan tent
Thermarest matje
3 persoons bungalow tent

Kan ik hiermee de discussie op gang brengen...?

Waarom moet vakantie al zoveel geld kosten voor je de fiets nog niet eens gestart hebt.....dat moet toch anders kunnen?


Groet Johan
Op zich een goed idee! :P Ik had vroeger ook wel dat ik toen eerst wel eens een fiets wou huren....maar dat kon niet.

Ik heb een oud-collega ook al eens mijn fiets en tassen uitgeleend voor een fietsweek. Hij was laaiend enthousiast en wil nu zelf ook een fiets kopen!
Maar de financien...en dan is het leuk als hij wat kan huren (of weer van mij lenen).
Meestal hebben we ook wel veel dubbel....

Ik vind het ook jammer dat de gespecialiseerde zaken er niet meer aan doen. Soms kun je wel eens wat huren (moet je er soms naar informeren) Dan krijg je de mensen enthousiast en kun je misschien weer wat verkopen...(maar ja,..er zullen ook wel risico's aan vast zitten...)
Maar motoren worden ook wel verhuurd...
En in Amsterdam en Rotterdam wonen ook wel mensen die niet de ruimte hebben om de fiets te stallen..en dus willen huren...

En je hebt een groep WF-ers die grijpen elk weekend aan om te fietsen (zie de activiteitenagenda :). Maar ongetwijfd dus ook die maar een paar keer fietsen...

Fokko
er zijn (hier in België) toch meerdere plaatsen waar je een trekkingfiets met bijhorende tassen kunt huren

zie bv. http://www.mobiel.be/nl/trekkingfiets-556.htm
daar vind je ook hun prijzen
Fiets collegae hebben we in Nederland ook zulke goede huuradressen.....zoals bij onze zuider-buren?

Zijn ze er ook voor kampeer spullen Gunter?

Handig:
Als er maar 1 fiets in je auto past zoals de mijne zou dat een optie kunnen zijn. Samen met partner in Belgie een fiets vakantie wilt organiseren.
Ja, ja, ik weet wel de echte dy-hard rijd gewoon naar Belgie toe :) maar tot die categorie behoorde ik toen ik 18 was!!

Wie maakt ons wijzer voor de Nederlandse commerciele versie...te huur?

Johan
een andere firma in mijn streek die trekkingfietsen met tassen verhuurd:

http://www.hetverzet.be/home.php?page=8&detail=54

verhuur van kampeerspullen ben ik nog niet tegengekomen
Eén keer heb ik me laten verleiden fietsen te huren, in Milwaukee.
De fietsen waren nieuw, er ging niets kapot, maar ze fietsten niet fijn. Misschien ook geen goede maat.
Nu fietsen we altijd op onze eigen fietsen en met onze eigen spullen. Dan weet je waar je aan toe bent.

Je spullen gaan al gauw 10 tot 20 jaar mee. Als je de aanschaf over zoveel jaren afschrijft, kost het minder dan huren.
Tweedehands spullen kopen is natuurlijk nóg goedkoper.
Jan,
Het idee van Johan was voornamelijk gericht op mensen die met vakantiefietsen als hobby starten. Op dat moment moet je een zware investering doen zonder dat je eigenlijk al weet of het echt wel je ding is. Voor zo'n mensen lijkt mij huren zeker geen slechte optie.

Voor vakantiefietsers die gebeten zijn door de microbe is de aankoop een vanzelfsprekend iets.

Grootste nadeel aan huren zou ik voornamelijk de houding op de fiets vinden; als je enkele weken dagelijks gaat fietsen op een fiets die je hoogstwaarschijnlijk éénmalig hebt proefgereden dan zijn allerlei kwaaltjes nooit ver te zoeken.
Zo duur hoeft een vakantiefiets en uitrusting niet te kosten hoor. Zie elke keer weer 1000 euro voor fiets en dat soort dingen verschijnen. Mijn investering voor een fietsvakantie is onder de 500 euro gebleven. Hoe?

Lang zoeken naar een goede tweedehands fiets, niet het duurste model fietstas kopen. Tentje van mn ouders geleend en water/winddichte jas had ik al.

Tijdens de vakantie zelf (2 weekjes) geen materiaalpech gehad m.u.v. versleten remblokken (niet op mijn fiets overigens).

Zelf zou ik overigens niet zomaar een fiets huren voor een vakantie, geeft toch wat extra zorgen als zo'n ding niet van jou zelf is. Dingen als een extrawheel/gps (kortom, handige hebbedingen) zou ik misschien nog overwegen te huren alvorens te kopen (alhoewel zo'n extrawheel misschien wel weer een leuk klusprojectje is)
sorry, kan weg
Gunter je hebt mijn idee goed verwoord...

En zelf zou ik ook wel eens dingen willen huren van bedrijven of mensen want je kunt nou eenmaal niet alles hebben....heb ik ook geen ruimte voor moet ik heel eerlijk zeggen.

En in financiele zin is het ook niet altijd handig alles zelf te hebben en kun je best overwegen om iets te huren. En om iets te overwegen om het zelf aan te schaffen is het handig het eerst uit te proberen door het te huren.

Zo heb ik een ultra light Hogan tent qua gewicht helemaal top maar als grote vent vind ik het wel een klein tentje...en als ik hem eerst uit had kunnen proberen weet ik niet of ik hem wel gekocht had :(

Ik zou er wel wat voor voelen om soms dingen te ruilen om zo ervaringen op te doen. Ik zag iets van een Rohler voor een andere fiets met Rohloff dat zijn mooie experimenten.

Voor een prijs van 75 euro per maand zou je toch een Santos moeten kunnen huren met tassen lijkt me. Je hoeft zo'n fiets niet terug te verdienen in 3 jaar zoals commerciele bedrijven het doen. En zo houd je de drempel laag om eens op fiets vakantie te gaan voor iedereen. En kun je ook overwegen hem al wat eerder te gaan uitproberen voor je op vakantie gaat zodat de afstelling optimaler is en je zo blessures voorkomt.

Johan
@ Flevobiker,

Klopt! En als je naar een druk bezet weekend komt van de Wf...dan kun je aardig wat tentjes bekijken.....misschien wil zelfs wel iemand een nachtje ruilen van tent. Dan kun je m uitproberen.

Ook is Willem er wel eens. Die Willem fietst niet, maar heeft vaak 5 tenten in zijn auto. Misschien dat daar wat bij zit om uit te proberen. Misschien wil hij ook wel verhuren. Ook had hij vroeger wel een fiets met een Rohlof. Misschien dat ie die ook wel verhuurt...kan hij er nog wat aan verdienen. Maar de fiets is natuurlijk zo goed als nieuw,...misschien dat hij dat dan niet wil.

Groeten Fokko