Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Monumentje Gerard Monnink - Forum Wereldfietser

Monumentje Gerard Monnink

Een welbekend verhaal van een van de eerste wereldfietsers van Nederland is natuurlijk dat van Gerard Monnink in "Met fiets en tent naar de Ori?nt". Nu leek het me wel eens leuk om het plekje te bezoeken waar het allemaal begon.

Op die plek, waar Gerard Toon Damhuis (zijn metgezel tijdens die eerste reis) ontmoette, is in 1982 een herrinneringsbordje geplaatst. Informatie die ik heb vertelt dat dit alles plaatsvond op de weg van Oldenzaal naar Denekamp. Weet iemand toevallig precies waar dit bordje zich bevindt?

Een bron: http://www.wieiswieinoverijssel.nl/details2.asp?id=143

hoi

als je vanuit oldenzaal naar denekamp fietst. Ga je direct een heuvel af en daarna is het ongeveer nog 400 m. Er staan 2 bankjes. het is dus niet ver.
ik woon in enschede en ben onlangs ook maar eens gaan kijken

veel plezier
joris

Wellicht is het leuk om een keer vanuit de Wereldfietser een tocht te maken langs "bijzondere" plekken. Toch maar eens in de groep gooien!
Groet,
Rena :wink:

joop schreef:hoi

als je vanuit oldenzaal naar denekamp fietst. Ga je direct een heuvel af en daarna is het ongeveer nog 400 m. Er staan 2 bankjes. het is dus niet ver.
ik woon in enschede en ben onlangs ook maar eens gaan kijken

veel plezier
joris
OK, gewoon langs de 'grote weg', vlakbij Oldenzaal dus? Dan weet ik ongeveer hoe ver het is (woon ook in Enschede).
Deel 4 van het boek, met een schitterend voorwoord van Frank van Rijn, ligt nu voor bijna niks (2.5 euro) bij de Slegte in Enschede. Dit boek is een bundel bet het beste uit de vier voorgaande delen.

Wat betreft het bezoek van de wereldfietser aan dit 'Monument'.
Ik ben er een jaar lang dagelijks langs gekomen maar wist niet van het bestaan. Jan Vaanholt heeft 4 jaar lang een fietsweekend (2001 t/m 2005) op een natuurcamping op een steenworp afstand van deze plek georganiseerd. We zijn echter nooit bewust naar dit punt toe geweest .

De camping is er nog .... dus misschien iets voor komend voorjaar ?

Wouter Hagedoorn

Het monumentje staat als je van Oldenzaal naar Denekamp fiets onderaan de afdaling van de Denekamperstaat. Niet te hard afdalen want dan ben je er zo voorbij. Het bankje ligt net voor de kruising met de Koksweg (linkerzijde van de Denekamperstraat) en de Siemertweg (rechterzijde). Succes
Tijdens het ontmoetingsweekend van 17, 18 en 19 mei in Twente gaan we een bezoek brengen aan dit 'monument'. Zie verder forum/activiteiten ontmoetingsweekend.
Groet,
Jan

Wel jammer dat dit ontmoetingsweekend samen valt met de Vlaams/Nederlandse Hemelvaarttrektocht van Antwerpen naar Léonville (Maastricht). Ik had graag met beide meegewild.
van uit Oldenzaal gezien licht het monument rechts van de weg.

Martin
Waar het monumentje staat (en of het er nog staat) weet ik niet, een (oude) foto en wat meer achtergrond is te vinden op:

http://transisalania.blogspot.nl/2009/0 ... nnink.html
Het monument is hier volgens Streetview (data van jul. 2015):
https://www.google.com/maps/@52.3262689 ... 6656?hl=nl

De GPS-coordinaten ongeveer: N 52° 19.576' E 006° 56.711'
De link bovenin deze draad werkt (voor mij) niet meer. Wat wel werkt is:

http://www.wieiswieinoverijssel.nl/zoek ... rd-monnink