Additionally, paste this code immediately after the opening tag: 1e keer fietsvakantie - vervoer in Maleisië - Forum Wereldfietser

1e keer fietsvakantie - vervoer in Maleisië

Hallo,

eind sept - begin okt willen we (voor de 1e x) op fietsvakantie gaan in Maleisië (west-kust) We hebben ongeveer 3 weken de tijd en denken aan de route via KL en (eventueel een transfer naar Melaka) en dan weer terug omhoog richting Penang. Waarschijnlijk op eigen houtje... heeft iemand ervaring met deze route en is dit reëel ivm de tijd? Weet iemand ook of het eenvoudig is om ter plaatse de fiets mee te nemen in bus of trein, bijvoorbeeld voor het stuk Melaka -KL?

Alvast bedankt voor de reacties!

Groet,
Michiel
Hier staat wat info over Maleisië, met misschien (gedeeltelijke) antwoorden.
In 2004 hebben wij o.a. aan de westkant van Maleisie gefietst. Van Penang (Georgetown) naar beneden, via de Cameron Highlands naar Kuala Lumpur en verder naar Melaka. Zie ons routeschema (naar beneden scrollen tot 23 oktober 2004). Vanuit Melaka zijn we met de bus richting Thailand gegaan. Onze tandem werd gewoon onderin de bus geschoven, dat was geen probleem. Het is wel handig om de dag van te voren even naar het busstation te gaan om te kijken van welke organisatie de bus is waar de fietsen het gemakkelijkst in passen.
Dank voor je reactie, mooie site... nu maar n's het e.a. op een rijtje gaan zetten.

groet
2 weken geleden was ik in Maleisie en reisde daar per trein.
In de trein hebben we fietsers met bepakking gezien die probleemloos hun fiets mee konden nemen in de trein.
Er was uiteraard geen fietsrijtuig, maar er werd gewoon één halletje aan opgeofferd, dus lijkt me geen probleem.