Additionally, paste this code immediately after the opening tag: Nieuwe randonneur - Pagina 2 - Forum Wereldfietser

Nieuwe randonneur

Robertjan schreef:Ik denk dat je bij Koga, Jan Janssen, en Multicycle inderdaad een beetje tegen de beperkte bandbreedte aan hikt, zoals Ronald al aangeeft. Brede banden zijn absoluut prettig en zijn, tenzij je heftig offroad gaat zodat het "mountainbiken" wordt, veel effectiever om oneffenheden op te vangen dan bijv. voorvering.

Ik ga mee in het advies om eens bij Avaghon te kijken, m.n. de Avaghon Series.
Alleszins niet bij Koga, ik zou niet weten waar dat gerucht vandaan komt. 50mm is bij Koga geen enkel probleem.

En bijkomend : ik zou me maar geen illusies maken dat een Avaghon zoveel goedkoper gaat uitkomen dan een Koga.... als je tenminste appels met appels vergelijkt 8) .
Dan is het vreemd dat Koga bij 622-modellen standaard 42mm banden monteert.
Bij Koga Signature is er niks standaard, je kiest gewoon je opties. Ik zie trouwens niet veel markt meer voor de gewone standaard Koga randonneurs of travellers, tenzij voor klanten die keuzemogelijkheden teveel gedoe vinden, en liever iets voorgekauwds nemen.
jansenius schreef:En bijkomend : ik zou me maar geen illusies maken dat een Avaghon zoveel goedkoper gaat uitkomen dan een Koga.... als je tenminste appels met appels vergelijkt 8) .
Maak er dan eens beide appels van, ik ben benieuwd.
Een heel rijtje tips waar ik voorlopig mee vooruit kan. Ik was in eerste instantie van plan mijn tocht dit jaar nog te maken. Dat was iets te optimistisch ingeschat. Ik verschuif mijn plannen naar volgend jaar, zodat ik genoeg voorbereidingstijd heb. Ik ben zeker van plan eerst de tocht zelf goed voor te bereiden en dan pas te kijken wat voor fiets daar voor mij het beste bij past. Maatwerk spreekt mij wel aan gezien mijn medische verleden: zware hernia gehad en op mijn vorige fietsen kwam ik vaak stijf thuis (Gazelle Tourist Race en later Giant Expedition). Ook om de prijs hoef je dat niet te laten want in de praktijk blijken de goede confectierandonneurs net zo duur te zijn als de meeste maatfietsen. Bij de maatfietsen heb je een veel vrijere keus qua onderdelen, bouw van het frame e.d.. Wat mij ook aanspreekt (dat zie je al op hun websites) dat de maatbouwers mensen zijn die echt verstand hebben van goede fietsen en zelf ook ervaring hebben met verre reizen op de fiets. Het argument dat in de Pyreneeën of ergens op het Franse en Spaanse platteland de fietsenmakers dun gezaaid zijn snijdt ook hout. Ik ben van plan een fiets te kopen waar ik bij wijze van spreken de rest van mijn leven op rond wil blijven fietsen (ben nu 55), dus het mag wat kosten. Dank voor al deze tips.
Vanuit Deventer:
Veenendaal - Rein Veenendaal
Wageningen - Avaghon
Utrecht - Snel
Kiel-Windeweer - M-Gineering
Heerhugowaard - Vittorio
Den Haag - Van Herwerden
Den Helder - Sputnik Bikes
Of, als het budget niet zo'n rol speelt : Van Nicholas :wink: .
Maatwerk spreekt mij wel aan gezien mijn medische verleden: zware hernia gehad en op mijn vorige fietsen kwam ik vaak stijf thuis
Een 'confectiefiets' (wat een vies woord eigenlijk) vloekt niet per se met slecht passen. Als je het over hernia's hebt, ik grossier erin : heb er 2, waarvan 1 geopereerd, de andere probeer ik met veel fietsen (sic!) onder controle te houden. Toch heb ik een 'confectiefiets' gekocht, een Koga Signature. Ik zit perfect op die Koga, maar ik heb me wel eerst deftig laten opmeten. Dat kan bij de lbs (als hij onderlegd is, of apparatuur heeft) maar moet niet noodzakelijk. Er zijn kinesisten (fysiotherapeuten) die gespecialiseerd zijn in fietsergonomie en dat even goed zoniet beter kunnen.
Zeker als je last hebt van een medisch probleem, kan zo'n kinesist een goede keuze zijn.

Confectiefietsen (Koga, Avaghon, Van Nicholas....) worden hoe langer hoe meer volgens "built to order" aangeboden : je stelt zelf je machine samen dmv een configurator. Internet als verkoopskanaal speelt daar een belangrijke rol in.
Het voordeel van lokale maatbouwers (de flexibiliteit) is dus kleiner geworden, maar daarom niet verdwenen. Als je je fiets ziet als de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie, dan moet je een maatbouwer zoeken (maar vooral ook zelf goed weten wat je wil, anders is het verloren tijd en geld).
Bijna 4 jaar heb ik een vakantiemaatfiets van Vittorio. Het is allesbehalve een snelle fiets maar heel erg betrouwbaar. Hij bracht me zonder zorgen naar Barcelona, Rome en de Loire. Verder is hij m'n gezel voor alle korte fietsvakanties. Met bagage voor èn na is hij zeer stabiel in de snelste afdalingen.
En het hoeft helemaal niet zo duur te zijn.

Kijk eens op www.vittorio.nl